АЕЦ "Белене" или АЕЦ "Козлодуй" - кой проект ще бъде развит?

Според Нинова няма напрежение в коалицията по темата
94
АЕЦ "Белене" или АЕЦ "Козлодуй" - кой проект ще бъде развит?
Снимка: БГНЕС, архив

България ще продължи да развива ядрената си енергетика.

Това заяви говорителят на правителството Лена Бориславова в отговор на критики от БСП, че премиерът Кирил Петков се е обявил против проекта АЕЦ "Белене".

Според Бориславова предстои да бъде решено от каква нова ядрена мощност се нуждаеем.

"Както е залегнало в коалиционното споразумение, е въпрос на допълнителен анализ и съгласуваност - въз основа на изнесени данни, кой проект е най-правилно да бъде доразвит. Дали това е АЕЦ „Белене“, или АЕЦ „Козлодуй“, без да изказваме преференция на един от двата на този етап", коментира тя.

Вицепремиерът Корнелия Нинова отрече да има напрежение в управляващата коалиция по темата "АЕЦ Белене" и посочи, че това твърдение е преувеличено. Според нея диалогът е нормален.

"Това, което според нас би трябвало да се случи, е по-скоро да се свика този експертен състав - всяка партия да даде експерти и те да направят най-доброто приложение за България, което ние след това политически да обсъдим и да вземем като решение, нищо особено", каза тя.

Другите партньори в управляващата коалиция също отрекоха да има разнобой по въпросите на ядрената енергетика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: АЕЦядрена енергетика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
6
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
До Анонимен "Най-големия и най-проблематичен ТЕЦ Марица Изток 2 е държавен." Като има разни некадърници като теб из държавата и се краде така ще е. Личи си кой разбира от нещата. Подаряват се и се унищожават обекти от националната ни сигурност в замяна на гъ з о ли зене и жълти стотинки.
33
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алооо Що квакаш без да разбираш? Най-големия и най-проблематичен ТЕЦ Марица Изток 2 е държавен.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В гоогле ко пише по въпроса?
31
2
 
11
 
! Отговори
София преди 2 години
Ленче, Ленче, такива фурнаджийски лопати сте, че не е истина. Кирчо говори едно, ти говориш друго, накрая не правите нищо. Продължаваме промяната.
30
2
 
11
 
! Отговори
Киндзадза преди 2 години
Същите тези, които унищожиха ядрената енергетика, като затвориха блоковете на Козлодуй, спряха мега проекта Белене и финансираха с парит на всеки един от нас губещи милиони всеки ТЕЦ-ове на другарите американци, днес същата тази и.з.мет е за атомната енергия. Единствено да не бъдем "зависими" от руският газ.... И.з.мет. играеща си със съдбата на народите по политическо поръчение, задминаха *** и фашагите, взети заедно. Чалгодемократите ликуват, употребен тор. лузъри, а войната, ко, не ?!
29
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И 5 АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ ДА ИМА ТУКА ФАЙДА ЙОК. ПАК ЩЕ НИ ПРЕБУТАТ СКЪПИТЕ ВОЛТАИЦИ
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо какво предлага с реакторите платени от народа да ги харижем на някоя мутра, която да си строи АЕЦ и сигурно ще има и държавно финансиране.
27
1
 
5
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
До Истина Ако представата за мобилен реактор е микровълнова фурна в багажника..... Супер. Вземи и за мене.
26
6
 
4
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
боко про с т а ка да го беше направил Белене до сега, ама не харчене на пари, *** на американски *** и аре сега криза с тока и какво ли не. Техниката, която е завита с найлони вече само за скрап става.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писна ми вече докато някакви национални предатели се чудят 100 години кой проект да развиваме и да се кланят и искат позволение от други държави да го бяхме построили Белене вмместо това тиквата ни набута да плащаме неустой, а сега Кирчо( не го харесвам) му е виновен айде у лево бе. За г-жа Лъжа няма какво да говорим противна на квадрат.
24
2
 
6
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Простото кире, тръпката ленче и още куп хора тук обсъждат ядрена енергия!!! Абе умници, що не си напазарувате банани, ама можете ли?
23
6
 
4
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Да,трябва атомна енергия. Но...тенденцията е малки иновативни реактори. Дори и Румъния вече се е насочила натам. Предимства...без опасност от взрив,тероризъм ,мобилни,минимум отпадъци, без обвързаност с Русия. А,да си дойдем на думата...точно за това няма да стане. Нашият"елит" никога няма да нарушим интереса на Русия,дори и това да противоречи на националния ни интерес. Ще видите,че съм прав.
22
3
 
16
 
! Отговори
Ганйо бъхларски преди 2 години
Аз сам мниго хитар затова ша плащам 300 евро за мегаватчас на амриканскити кюмюрни ТЕЦуви, вместу 30 евру на мигаватчаса козлодуена инергия, щот е руска и сичку руску е лошу, шот Сулумон Пъси каза тй!
21
6
 
5
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
..НЕМА ПАРИ ЗА АЕЦ, ....ТОВА НЕ СЕ СТРОИ НА ГОЛ ГЪЗЕЦ....!!!!...САМО НАДУВКИ ЗА БАЛАМУРНИЦИ Е ТОВА!
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да дават 2 милиарда за рисунки на самолети можеше да е за един блок.
19
3
 
15
 
! Отговори
ПАЗЕТЕ АЕЦ преди 2 години
Най-*** е, че ИСКАТ, пардон ИЗИСКВАТ от нас да затворим всички работещи към момента атомни реактори до 2026 г. Още по-*** е, че НИЕ СМЕ ГОТОВИ ДА ГО НАПРАВИМ. Тогава днешните сметки за ток ще ни се виждат смешно малко, а спиранията на тока ще ни напомнят за един период от 80-те години на миналия век.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо и най важно, оценка на съществуващото и необходимостта от изграждане на нови мощности. Тези неща Бойко ги прави два или три пъти, резултата е налице. Новото правителство не вярвам да съществува достатъчно и за оценка.
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не и двата, а ? Беднички ли сме. Похарчихме 10 млрд за измамата ковид, но за аец нямаме.
16
2
 
14
 
! Отговори
УЕСТИНГ-ХАУС преди 2 години
"АЕЦ "Белене" или АЕЦ "Козлодуй" - кой проект ще бъде развит?" - ВЪПРОСЪТ Е С КОГО - С (ЕДВА НЕ ФАЛИРАЛАТА) УЕСТИНГХАУС ИЛИ С РОСАТОМ. ОТГОВОРА Е ЯСЕН, ПОСЛЕДСТВИЯТА СА ИЗЦЯЛО ЗА НАША СМЕТКА.
15
3
 
1
 
! Отговори
Минаващ преди 2 години
До Анонимен Правилно пишеш-заровени са.Едно е нещо да е заровено и похабено(пари на вятър),а друго е с едни пари нещо да е направено,а то нищо-един голям гьол.

Спонсорирани публикации