АЕЦ "Белене" или АЕЦ "Козлодуй" - кой проект ще бъде развит?

Според Нинова няма напрежение в коалицията по темата
94
АЕЦ "Белене" или АЕЦ "Козлодуй" - кой проект ще бъде развит?
Снимка: БГНЕС, архив

България ще продължи да развива ядрената си енергетика.

Това заяви говорителят на правителството Лена Бориславова в отговор на критики от БСП, че премиерът Кирил Петков се е обявил против проекта АЕЦ "Белене".

Според Бориславова предстои да бъде решено от каква нова ядрена мощност се нуждаеем.

"Както е залегнало в коалиционното споразумение, е въпрос на допълнителен анализ и съгласуваност - въз основа на изнесени данни, кой проект е най-правилно да бъде доразвит. Дали това е АЕЦ „Белене“, или АЕЦ „Козлодуй“, без да изказваме преференция на един от двата на този етап", коментира тя.

Вицепремиерът Корнелия Нинова отрече да има напрежение в управляващата коалиция по темата "АЕЦ Белене" и посочи, че това твърдение е преувеличено. Според нея диалогът е нормален.

"Това, което според нас би трябвало да се случи, е по-скоро да се свика този експертен състав - всяка партия да даде експерти и те да направят най-доброто приложение за България, което ние след това политически да обсъдим и да вземем като решение, нищо особено", каза тя.

Другите партньори в управляващата коалиция също отрекоха да има разнобой по въпросите на ядрената енергетика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: АЕЦядрена енергетика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
12
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Няма конфликт в коалицията . Петков казва в прав текст ядрена енергитика няма да се развива. Нинова казва - въпрос на анализ дали да е АЕЦ Козлодуй или Белене.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 На бай Тошо само ДСарите му казваха Тато, сред народа беше известен като бай Тошо. Понеже ДСарите ни управляват през последните 30 години наложиха обръщението от техните среди. За тях наистина беше Тато. Хранеше и ги поеше здраво за сметка на народа.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И двата проекта нека да се строят. Но сега с предимство трябва да бъде държавната АЕЦ Козлодуй. АЕЦ Белене е частен проект. Той може сам да си поръча нови ядрени блокове, да ги плати и да плати строежа. АЕЦ Козлодуй също ще построи с държавните ядрени блокове нови мощности, за да не се самозакрие. АЕЦ Белене е свободен да купува нови ядрени реактори.
11
2
 
3
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Нали се разбра , след като Асен В. бе събрал специалистите -енергетици и пред цяла България бе решено че ако се започне проекта Белене , ще е доста по-скъпо , защото всичко трябва да е НАНОВО , по-добре е било да се разшири Козлодуй ...
10
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилският проект АЕЦ Белене го забравете завинаги.
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо трябва да избираме между двете, като можеше да работят и двете АЕЦ.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 По Тато бяхме енергийна сила, имахме въоръжена до зъби армия.)))Такива са били времената, нямаш си напредстава Турция, Гърция, Югославия, Румъния какви мощни армии са имали, според сърбите 4та сила в Европа и 2ра на Балканите.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ококорения лакей Кокорчо продава България във робство на янките ! . . . . Той води сбирщина мухльовци, за да подпишат заробващи договори сравнение с които американските ел.централи в М.Изток са детска мечта .. . . . Посланик Херо Мустафа също Е В СЪСТАВА на българската делегация във Вашингтон ! . . . . Тя е Настойника и определя действията на тези *** .. . . . Заробват ни с атомни реактори Westinghouse (като гръмналите в Япония), заробващи договори за внос изключително на американски втечнен газ и поставяне под американско управление цялата ни енергетика . . . . .
6
2
 
4
 
! Отговори
Е да де ! преди 2 години
''Киро и Асан'' ,... а нещо за Чекмеджан !?Киро , Асен и Президента са ЖЕЛЕЗАРКИ , така се работи , проверки И ,.... бай Ставри !Шиш-и и Бацката да не се правят на умряли лисумгери !
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствената ядрена мощност от която имаме нужда е,, Томахоук" или,, Топол М".Да видим тогава кой ще ни се опре тук на Балканите.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро и Асан няма да направят нито единия нито другия, но ще си приберат парите и за двата, ще ги "инвестират" в "анализи".
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 За това ли бяхме като дискотека.....Жалба за младост...
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да започват Белене,,,милиарди са заровени там...плюс 2 реактора....Не може да не е изгодно...
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По Тато бяхме енергийна сила, имахме въоръжена до зъби армия и адекватни здравеопазване и социална система. Ама пустата му демокрация...

Спонсорирани публикации