АЕЦ "Белене" или АЕЦ "Козлодуй" - кой проект ще бъде развит?

Според Нинова няма напрежение в коалицията по темата
94
АЕЦ "Белене" или АЕЦ "Козлодуй" - кой проект ще бъде развит?
Снимка: БГНЕС, архив

България ще продължи да развива ядрената си енергетика.

Това заяви говорителят на правителството Лена Бориславова в отговор на критики от БСП, че премиерът Кирил Петков се е обявил против проекта АЕЦ "Белене".

Според Бориславова предстои да бъде решено от каква нова ядрена мощност се нуждаеем.

"Както е залегнало в коалиционното споразумение, е въпрос на допълнителен анализ и съгласуваност - въз основа на изнесени данни, кой проект е най-правилно да бъде доразвит. Дали това е АЕЦ „Белене“, или АЕЦ „Козлодуй“, без да изказваме преференция на един от двата на този етап", коментира тя.

Вицепремиерът Корнелия Нинова отрече да има напрежение в управляващата коалиция по темата "АЕЦ Белене" и посочи, че това твърдение е преувеличено. Според нея диалогът е нормален.

"Това, което според нас би трябвало да се случи, е по-скоро да се свика този експертен състав - всяка партия да даде експерти и те да направят най-доброто приложение за България, което ние след това политически да обсъдим и да вземем като решение, нищо особено", каза тя.

Другите партньори в управляващата коалиция също отрекоха да има разнобой по въпросите на ядрената енергетика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: АЕЦядрена енергетика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
9
 
! Отговори
АБЕ , КИРЕ ТРИВОЛТА преди 2 години
.....НАЛИ , ШЕ ТРЕБВА ДА ГИ "АНАЛИЗИРА" ,БЕ...НЕКОЛКО ГОДИНИ .....НЕ МОЖЕ ТАКА НАПРАВО!!!!!!!!!!!
53
0
 
6
 
! Отговори
джон три волта преди 2 години
В коалиционното споразумение е залегнало твърдението, че всичко е въпрос на допълнителен анализ и съгласуваност въз основа на изнесените данни и решението на анализа на съгласуването на експертния съвет и координацията на съгласуването на споразуменията поради необходимостта от приложение на залегналите решения от евентуални допълнителни коалиционни проекто-решения базирани на резултатите от анализа на договореностите и споразуменията свързани с предварителен обзор на ситуацията и фактите...
52
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И двата! Започваме с тоя дето ще се случи по-бързо и минаваме после на следващия. Жизнено необходимо е ако още не са разбрали.
51
11
 
7
 
! Отговори
Козлодуй преди 2 години
Никакво Белене. Ако трябва референдум. Убеден съм, че само така категорично ще се сложи точка на Белене. То си личи от 3 последователно проведени парламентарни избори кой колко гласове може да получи. Тук всеки може да си мечтае само за Белене.
50
3
 
5
 
! Отговори
РАЗБИЙТЕ МОНОПОЛА . преди 2 години
...В ЕНЕРГЕТИКАТА ----СТИГА ХРАНИЛКИ ЗА КОМУНИСТИ , ЛЕВИЧАРИ , ЧАЛГАРИ И ОТКРОВЕННИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛА""НАРИ....!----ДАЙТЕ СВОБОДА В ДОБИВА И ВНОСА НА ЕНЕГИЙНИТЕ НОСИТЕЛИ!!!!!!!!!!!!....ИНАЧЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА СИ ОТИВАТЕ....!!!!!!
49
2
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
ТОКА У БЪЛГАРИЯ Е ПРЕ-ДОСТАТЪЧЕН ----САМО МНОГО СА МУ " УПРАВЛЕНСКИТЕ МУ СТРУКТУРИ И РАЗПРЕДЕЛИТЕЛИТЕ " И ЦИЦАТ МНОГО ПАРИ....ХА,ХА,ХАААААААА...ОТ ХРАНИЛКАТА!.....ЗАТОВА НЕ ОСТАВА ЗА НАРОДА!!
48
4
 
3
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО 49... преди 2 години
..ЩОМ ИЗНАСЯМЕ ТОК.....ЗНАЧИ МОЖЕМ И ДА ВНАСЯМЕ....ХА,ХА,ХААААА..КЪВ Е ПРОБЛЕМА??!
47
13
 
5
 
! Отговори
ОТ ГУГЪЛ КАЗВАТ: преди 2 години
..ЧЕ БЪЛГАРИЯ МОЖЕ И БЕЗ АЕЦ!-ТОКА ОТ РУМЪНИЯ И ЕС , НИ Е БИЛ ДОСТАТЪЧЕН!!!ЗА КАКВО НИ Е ПОВЕЧЕ ....ДА ГО ТЪРГУВАТ , КОМУНИСТИ , ЧАЛГАРИ И РЕД ДРУГИ ЛЕВИ ЛА""НАРИ, ЛИ...??!!!!
46
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия никога не е предлагала да строи АЕЦ Белене за тяхна сметка. Това са русофилски фейкове. Българите нсй-директно попитаха "Колко ще струва АЕЦ Белене". Руснаците не отговориха.
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РАЗВИТА ФАНТАЗИЯ точно В момента ИЗНАСЯМЕ 430МВт за Турция и 170МВт за Румъния.
44
7
 
5
 
! Отговори
РАЗВИТА ФАНТАЗИЯ преди 2 години
...ЩЕ СИ КУПУВАТЕ ТОК ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ БОРСИ ,БЕ.....КВО ТОЛКОВА!!!!?????..ШЕ ВНАСЯТЕ , ТОК ОТ РУМЪНИЯ И ТУРЦИЯ ...ДАЖЕ ШЕ ВИ Е ПО-ЕВТИНО...ХА,ХА,ХААААА....ТЪКМО ЩЕ ПРОИЗВЕЖДАТЕ НА ЕВРОПЕЙСКО НИВО И ЦЕНИ...!
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45 Сега плащащ за ток 3000 долара и спират траспорта и общини.
42
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40 Путин даде 4 милярда евра за АЕЦ Белене но ГЕРБ отказаха.
41
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не Костов, а народът свали Виденов. Много ли ти беше хубаво с 3$ заплата?
40
8
 
6
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
До Анонимен "Ей смотан дърт ***-дераст. Само знаеш да квиччиш. Що не си гледаш твоята работа бе слабоумник?" Няма да ти падам на нивото за това ти казвам, хващай самолета терминал 2 и айде у Брюксел на г е й парада да го водиш. Гледай да е еднопосочен билет, че с такива индивиди се напълни клетата ни родина. Не стига, че ни разграбва и унищожават като нация и остават само такива ур о ди.Там си живей с евро г е й с ки те ценности... Жив и здрав.
39
6
 
3
 
! Отговори
много е лесно преди 2 години
Каквото каже БСП - обратното.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40 Костов свали Виденов а Борисов направи преврат на царя.
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40 А вие от БСП защо не го построихте през 2005, а продадохте оригиналното оборудване на руснаците? А? Станишев с какво мислиш се нанесе на Женевското езеро?
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пръснаха милиони за анализи и няма АЕЦ. Английска банка, после и БАН им направиха 2 анализа и е на печалба даже и с евтин ток преди 20 години. Сега тока е много по-скъп и пак анализи и пари за анализи. Козлодууй -Белене е 100 км и няма как земемтресение ако удари да се избегне и в Козлодуй, но румънската АЕЦ е на 100 км само от Враня и си работи. Няма как да се премести готова земетръсна площадка от Белене в Козлодуй. Просто ДБ, ГЕРБ СДС ДПС ПП се отлагат за да ръждясат реакторите
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радвам се, Колко много незаменими атомни експерти са си написали мнението по темата. Не че е забранено де.

Спонсорирани публикации