Пентагона: Вашингтон ще премести част от войските си от Германия в България

Страната ни ще приеме американска рота бронетранспортьори "Stryker"
Обновена: 17 фев 2022 22:32 | 17 фев 2022 18:00, Нели Христова
519
Пентагона: Вашингтон ще премести част от войските си от Германия в България
Снимка: БГНЕС

САЩ ще изпратят войски в България за съвместни учения и по-добра оперативна съвместимост, съобщи ръководителят на Пентагона Лойд Остин.

"България ще приеме американска рота бронетранспортьори "Stryker" от ФРГ за учения", каза той, цитиран от WorldAkkam.

Ръководителят на Пентагона Лойд Остин обяви, че Вашингтон ще премести част от войските си от Германия в България с цел възможности за съвместно обучение и по-добра оперативна съвместимост.

"Бих искал да се обърна с благодарност към България, която точно днес се съгласи да приеме ротата "Stryker" на американската армия за възможности за съвместно обучение. Тези войски ще отпътуват от Германия в близките дни и ще помогнат за осигуряване на нашата готовност и оперативната ни съвместимост с България като наш съюзник в НАТО", заяви Остин.

Страните от НАТО придвижват войските си към източните граници на блока по повод предполагаемите планове на Русия да нахлуе в Украйна. Министърът на отбраната на САЩ направи това изявление след поредица от твърдения, че Русия "със сигурност" не се готви да изтегли войските си от границата с Украйна, а напротив - довежда ги "до прага на НАТО".

По-рано днес БГНЕС информира, че предстои поредното предислоциране на 100 до 150 американски военнослужещи от Германия с необходимата екипировка, щатно въоръжение и бойни припаси, както и с до 15 бойни машини на пехотата.

В съвместната подготовка участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Съвместните учения и тренировки обикновено са краткосрочни и помагат да се гарантира нашата готовност и оперативна съвместимост като съюзници в НАТО.

Тази поредна ротация на американски военнослужещи в България е част от двустранното сътрудничество и обучение в областта на отбраната съгласно условията на сключеното през 2006 г. между правителствата на България и САЩ Споразумение за сътрудничество в областта на отбраната. Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат и са значима част от процеса на постоянно адаптиране на Алианса към променената среда на сигурност и израз на приноса ни към колективната отбрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
364
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да сте ни домъкнали турци! Турци не искаме! Не ни е страх от руснаци или украинци, а от турци! Ако ще вкарвате турци, не влизайте в България изобщо!
363
6
 
7
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Добре бе, може ли герберолизунделските *** да си вземат поне ден почивка? Притеснявам се за тия изстрадали и работещи за трохи хорица. Троловете на ГЕРБ са толкова много, че спокойно могат вече да си направят синдикат, който да ги брани от злата им мащеха ПиАр Севи и поне да започнат да получават почивен ден. Ясно, че се плаща на черно с окрадени от държавата пари и нема осигуроивки, но поне почивен ден дебааа
362
6
 
11
 
! Отговори
Краварски аскер преди 2 години
НЯМА ДА ПУСНЕМ У НАС! То и без това краят на правителството на Кирчо PROVIOTIC Чехов се вижда, а тоя анонс само ускорява процеса. С края им идва и краят на предателски управления. Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ НА БЪЛГАРИЯ!
361
7
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Наnaлмъ за САЩ! Наnaлмъ за Англия! Наnaмъ за Израел!Наnaлмъ за Германия! Смъртъ за изнасилвачите на Български,Китайски,Руски и Виетнамски Деца! Смъртъ за ЕВРЕЙСКИЯТ ФАШИЗЪМ !
360
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще храните чужда армия , да не си мислите че американците ще плащат !
359
0
 
0
 
! Отговори
Pich преди 2 години
Пич ти си анонимен!
358
6
 
5
 
! Отговори
РУСОФИЛ преди 2 години
Никой не може да спре ВЕЛИКА РУСИЯ.Сърбия също на Балкана.
357
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако това стане какво правим с военния министър. Той има съвсем друго виждане и намерения относно чужди военни формирования. Иска да са под наше командване и то при т.н. дефицити във въоръжението на българската армия. Явно путинския другар Янев е време да си ходи защото няма работа в една натовска армия.
356
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дааа Съпротивата е като в оня сериал за Рене и оная с големите бом...би хахахаха
355
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви кажа честно много ме е жал за мечкарите- всеки ги рита по муцуната и го е гнус от тях, вече се питам защо ли е така? Сигурно е заради ниската лична хигиена на руснаците- понамирисват на мечка горките
354
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха супер готин ден за българската демокрация, аааа ПРЕЗИДЕНТА верно се оказа натовски генерал! Добре дошли братя американци!
353
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добра са дошли. Русия отново се облизва да граби Източна Европа, само Америка е реалната спирачка това да не се повтаря.
352
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън русофилите от България, мръсни продажници!
351
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесна новина. Повече САЩ, повече независима и силна България.
350
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малиййй сега путин ша ни намрази и Бг шъ са счупи!
349
4
 
9
 
! Отговори
Електра преди 2 години
защо Крадеф и военния му *** за министър, ни лъгаха, че НАТО и Хамрекански войски няма, да стъпят у нас. Импексовите БСПеерасти как приемат тоя факт...
348
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обратно вън, окупатори подмолни! Прибирайте си и протежетата Радев, Янев и простото Киро.! Докарахте ни само разруха и предателства, инфлации и убийствени ваксинации. Българите и България не са ви роби, че да си разигравате мръсните войни и номера краварски тук!
347
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрахте ли сега окончотелно кой се разпорежда тук и защо спуснаха с парашут простите кировци????
346
2
 
8
 
! Отговори
Срам преди 2 години
Какво правим с генералите-продажници? Няма армия. но генерали бол - Радев, Янев, джобният Атанасов, Борисов и мн. др. битка невидели, но заплати и пенсии получавали и получават!
345
7
 
11
 
! Отговори
Доктор Хук преди 2 години
Краварите вън,през 16 век са изгонили най-големите престъпници,мошенници,крадци и меки китки от Европа, в гените им това всичко е заложено.Опитаха се да се модифицират с кръв от Африка, но нестана няма промяна ,и в задните части са крадци.Не могат да преживеят,че в Русия има не една а две таблици на Менделеев със сурувини и ресурс.на всякаде в света крадът но в Сибир няма да ги огрее. Не съм русофил, Българофил .ВЪН ТАЗИ ПАСМИНА ОТ БГ