Хотелиери по Черноморието питат кога ще напуснат украинците

Недоволството расте, ситуацията била хаос
Обновена: 12 май 2022 08:35 | 12 май 2022 08:29, Камелия Цветанова
222
Хотелиери по Черноморието питат кога ще напуснат украинците
Снимка: БГНЕС

Расте недоволството сред хотелиери по Южното Черноморие, приютили бежанци от Украйна. Причината е, че  дни преди обявения срок, в който бягащите от войната трябва да напуснат хотелите, няма никаква яснота как и кога ще се случи това.

Държавната агенция за бежанците обяви, че до края на този месец ще премести бягащите от войната в държавни ведомствени бази. Междувременно се оказа, че няма регистър колко са тези бази, с колко легла разполагат и в какво състояние са. Проверка на bTV показа, че част от тях е нуждаят от сериозен ремонт, а други са заети, а недоволството по Черноморието, където туристическият сезон започва, расте.

„Ние сме много притеснени, защото днес е 12 май, а до 31 остават само две седмици. Нямаме абсолютно никаква информация какво ще се случва, как се случва, откога ще започне и кога ще приключи това. Това води до много голямо напрежение както за хотелиерите, така и за самите бежанци. Има много рискове, които ние поставихме в нашите писма и искахме отговори на тези въпроси, за да можем ние да си планираме“, казва хотелиерът  Радостин Дачев, приютил 350 украинци. „Ситуацията в „Слънчев бряг“ в момента е хаос“, допълва колегата му Венелин Ташев, в чийто хотел има 2600 души.

По думите му има хотели с резервации от 18 май, а той очаква първите туристи на 22 май. Има хотелиери, които нямат договори с туроператори и могат да оставят бежанците при тях, но все още няма яснота какво предстои.
Украинската бежанка Светлана от Мелитопол обясни, че няма вариант да се върне в града си, който в момента е окупиран и в момента там дори няма храна, затова призова държавата да продължи програмата за бягащите от войната.

Людмила също иска да има яснота какво предстои, защото без да знае къде ще бъде разселена тя не може да започне работа, макар че иска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още по темата: украинцихотелиери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
30
 
2
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Аз да съм те видял на Гладстон да задраскват украински знамена главата ще ти счупя мръ-сен комунист долнопробен . Мъ-рша русофилска антибългарска
64
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не са бежанците не Окрайна. Това са далавераджийте на Окрайна. Бежанците чакат безплатните автобуси (нямат и 5 лв. в джоба) и кой към РФ, кой към Молдова.
63
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ивелина,като ти национализират апартамента,за да има къде да живеят украинците ще си говорим.Има такива предложения за национализация.
62
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава Украйна! Наш командир приказ был такой. Вс хорошо из нашего моря.
61
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се веят в цяла Европа свастиките ама друг път...знаеш ли кой ще ги изтрепа?Антикомунистите и демократите.Комунисти няма.Цяла Европа мразим нацисти,фашисти и комунисти.
60
24
 
2
 
! Отговори
Ивелина преди 2 години
Нямам нищо против украинските бежанци . Ние в нашето сенейство приехме две майки с деца и живеят с нас вече 2 месеца . Това са наш братски барод
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предложете на румънците по-изгодни условия на южното черноморие, румънките ще се оправят с тях. Тия са опасни.
58
2
 
29
 
! Отговори
До 77 преди 2 години
Я кажи тези мили хора на кого и с какво са помогнали?? Че масово хората се оплакват от наглостта им! Работа колкото искаш пи морето, те цял ден по плажа и в мола. И неблагодарни.
57
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свастики ще се веят в цяла България Европа и в целия свят . Това е бъдещето . Кому-нягите ще бъдат избити до един
56
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да напуснат сами, трябва да ги изгоните
55
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да поканим Путин да почива на Слънчев бряг и те сами ще избягат.
54
32
 
4
 
! Отговори
България преди 2 години
Два русопитека тук реват срещу украинските ни братя и сестри само защото са срещу поробителя окупатор терорист Рашистан . Това е проблема ! Щото тук врага е комуниста с ватенка и той защитава комуниста от Рашистан именно за това вият срещу украинците . Га-ДНА продажна сво-лоч болшевишка еврейска . България иска украинците и има нужда от украинския нацизъм и национализъм . Защото -НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗМА-това е нашето агрегатно състояние
53
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз гледах видеото с украинката,която ни обижда.Същите като нея сега пишат и на тоя сайт и се представят за българи като ни наричат "балкански ***".Чудя се дали да не почнем и ние българите да говорим глупости за нас си и сами да се махнат.Така и така са започнали да ни очерняват и да ни обиждат.
52
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свариха и Националната библиотека нашариха! Нафла пасмина, но управниците ни са виновни! Защи в богата Франция им дават 6,80 евео на ден, а тук 30 лева на ден плюс 380 лв. месечно!?
51
2
 
29
 
! Отговори
Калашников преди 2 години
Всички урки ВЪН !!! Никой не ви иска , търтеи такива !
50
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им се дава незабавно българско гражданство и да си търсят работа.
49
0
 
27
 
! Отговори
Двама украинеца преди 2 години
На видима възраст 35, може би ММА бойци над 2 м, брояха левчетата в Лукойл да си платят 9.90 дизел за новия ланд роувър. Ама яки дезертьори, които никога няма да се върнат в Украйна.
48
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 77:Точно така.Ние сме "балкански тиквочи".Също така те казват как сме противни и приличаме на роми.Затова няма смисъл те да се мъчат и ние да се мъчим.Да си ходят по живо и здраво в някоя европейска държава като Германия.Осигуряват там работа за тях.Аз ако отида ще ме изгонят,но за украинците там всичко е осигурено.
47
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера една украинска кифла, записала видео, в което обижда всички българи. Пусни прррасе под одър, то се качи отгоре.
46
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е шест пъти по-голяма по площ от България! Война има само на югоизток. Защо не ги приютиха стнародниците им? Ами защото са бедни, а тези с джиповете търсят море, да ги обслужват, и всичко на аванта.