Чалга, скъпи рокли, алкохол и балони с райски газ - как преминаха баловете в София?

Празникът на едните пречи на празника на други
24 май 2022 21:52, Нели Христова
162

В деня на буквите традиционно се провеждат голяма част от баловете на зрелостниците в София.

Казват, че камбаните на храм-паметника "Св. Александър Невски" се чували на 30 километра. Ревът на двигателите днес обаче успя да ги заглуши, пишат от Bulgaria ON AIR.

Чалга, скъпи рокли, алкохол и балони с райски газ - и тази година са сред задължителните елементи от празничната вечер. А след нея животът на учениците ще бъде променен, вярват те.

"Досега съм учила английски и философия, ще записвам философия", сподели Яна.

"Ще работя една година и ще събирам пари за море. Най-вероятно ще запиша висше извън България", коментира Виктор.

И докато едни чертаят планове, други са оставили всичко в ръцете на късмета си.

"Ще купонясваме, ще пием, всичко е точно, ще се направим на максимум", каза екзалтиран абитуриент.

Оказва се обаче празникът на едните пречи на празника на другите. За поредна година въпросът дали абитуриентските трябва да заглушават тишината в най-големия храм в страната не намери своя отговор.

"Не е приятно, как ще е приятно. Трябва да се вземат някакви мерки, категоричен е Пламен Петров, който работи в храм-паметника "Св. Александър Невски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в Германия,празнуват в умилищата,няма лимузини,бални рокли,алкохол и гюбеци
92
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плаши ме само мисълта , колко от тези утре ще са в администрацията и парламента , защото много от тези утре ще са депутати които ще пишат законите - Нали знаете ?! Такива ще "преизчисляват " пенсиите , макар и да не могат да си сметнат рестото от сладоледа , и си мисля че май сбъркахме че не избрахме на времето Митьо Пищова и Раду Шишарката ?!
91
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пошло е, но затова допринесе и едно предаване години наред, всички го знаем. Някой е написал в коментарите, че ако образованието беше на ниво, нямаше да има чалгопитеци.Дано един ден тази чалга бъде нарицание за тотално дъно!
90
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Деца... -))))
89
1
 
48
 
! Отговори
Няма Значение... преди 1 година
Децата се веселят.Абитурентите от богати семейства пристигат с лимузини, носят скъпи костюми и няколко хиляди в джоба за алкохол и "други" веселби... Абитурентите от бедни семейства носят скромнички костюми и празнуват с каквито финансови средства са си осигурили от извънредна работа през годината... Абитурентите БЕЗ МОЗЪК от семейства на безмозъчни, са изтеглили заем от по 10-20 хил. лева, облекли са се като богаташи каквито всъщност НЕ СА и ще прекарат следващите 10г. ВЪВ ВРЪЩАНЕ НА ТОЯ ЗАЕМ.
88
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България НЕ е само софия.
87
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, защото София се напълни със селяни от провинцията - селяни по манталитет! - опростачи се в буквален смисъл. Трябва да се върне получаването на жителство, за да се съхрани този град, който имаше толкова аристократичен дух през 90тте години ,а сега е неузнаваем
86
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-малко от 10 г. и джипсиленд ще замести бyлгapиcтaн. Това беше и целта на задачата. Честито...
85
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Емигрантка - Не се кахъри толкова - Това е и твоето бъдеще , защото утре и ти ще емигрираш ако не искаш да си останеш плъх в мизерията , а тя още не е започнала !
84
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Български гражданин - Само си мислиш че си свободен , а и как да дадеш наклон на нещо което не съществува ?! НИЩО НЕ СТРУВАШ нито в България , нито където и да било по света и затова или разнасяте пица или сте камионджии дето сте се фмирисали по паркингите и никой не иска и да говори с вас че две думи на кръст не знаете ! Свободен си сега че още има ракия в шишето , а утре пак звъним на Кредисимо !
83
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Емигрантка- Много Американски филми гледаш бе моя ! Жената е права за доста неща - Такава ОРИЕНТАЛЩИНА няма никъде , ама то да е само това - ВСИЧКОТО ние такова - Ц..КО !
82
20
 
7
 
! Отговори
Български гражданин преди 1 година
до емигрантка - българите сме свободни хора, всеки си прави каквото сметне за добре. Не сме като вас, да спазваме правила и норми.. салам стой си там. И ако обичаш не ни давай наклон на yя.
81
5
 
3
 
! Отговори
Сивокафяво Небе преди 1 година
До емигрантка - 6aхти скуката. Можеше да ни спестиш тея депресии.
80
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямам нищо против младите хора , да се веселят и празнуват , но защо тази пошлост трябва да става на Ал.Невски - Той затова е ХРАМ , а не ХАРЕМ бе младежи - Поне за някой неща трябва да има малко мярка ?! А и на тези момчета много им късички панталоните - Вярно е че децата растат бързо , но защо си купувате костюмите толкова отдалеч - Няам да свършат , не е като едно време да има само в "ЦУМ" ?!
79
3
 
24
 
! Отговори
емигрантка преди 1 година
До До Емигрантка- за ваше сведение от 30 години съм вцужбина и съм избратила абитуриенти/абсолвенти в чужбина, но такава простотия няма никъде по света освен по Балканските страни.Хората празнуват най-културно. родителите не теглят заеми за да правят силицонови безмозъчни красавици, повечето балове се правят в началото на годината за да могат селд то ва учениците да се концентрират за учене за изпитите- в чужбина се учи и работи здраво.
78
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е вярно. В америка също празнуват като завършат гимназия. Даже има крал и кралица на бала. Но явно вие не сте имали досег с тийн комедиите.
77
4
 
20
 
! Отговори
До емигрантка преди 1 година
Да ви е.а висшето образование и измислените кариери, които имате. Цял живот роби в корпорация и като нямат нужда от теб, ти бият шута, ама така си се зародил в кредити, че нямаш и 1 цент спестявания. Моля ви се, бачкате, защото нямате никакъв изход, и ако не стоите 12 часа на работа, лесно ще ви заменят със свежия лимон идващ от университета.
76
7
 
15
 
! Отговори
Емигрантка преди 1 година
Скъпи рокли и коли имали абитуриентите, купонясвали и не знам си какво. След като имат пари за глупости родителите, значи имат пари и да си покрият инфлацията в държавата и да спрат да реват че е скъпо. Защото после скъпо излиза всичката тая *** дето простее по този празник да лежи на гръб на държавата. В чужбина хората празнуват като завършат университет и направят кариера, като постигнат нещо в живота си.
75
1
 
19
 
! Отговори
Black Metal преди 1 година
Е, може ли в Чалгаристан без чалга? Иначе...всички са европейци. "Ще се направим на максимум"... Честито и си пуснете Тони Стораро. Чака ви "Велико" бъдеще!
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи не чалгата, а демокрацията е виновна. Интересни изводи.

Спонсорирани публикации