Напускащите през ГКПП-Дуранкулак украинци повече от влизащите

27 автобуса са напуснали страната само за ден
26 май 2022 14:46, Красимир Ангелов
81
Напускащите през ГКПП-Дуранкулак украинци повече от влизащите
Снимка: БГНЕС

Напускащите България украински граждани през ГКПП-Дуранкулак вече са много повече от влизащите в страната, съобщи директорът на Областния съвет на БЧК в Добрич д-р Артюн Еринозов пред БТА. По думите му, през пункта само през последното денонощие са преминали 27 автобуса с украинска регистрация, отправяйки се към Румъния. В същото време в България са влезли 7 автобуса с украинци, бягащи от войната.

БЧК продължава да помага на бежанците с храна и минерална вода независимо в коя посока потеглят, каза д-р Еринозов. Директорът допълни, че от началото на бежанската вълна БЧК-Добрич вече е оказал помощ на повече от 30 000 украинци, включително и с лекарства, медикаменти, дрехи, санитарни материали и други.

Д-р Артюн Еринозов коментира, че БЧК като неправителствена организация може само да подкрепя държавата в ситуацията с бежанския поток от Украйна. За съжаление, стана ясно, че доброволци извън БЧК на практика почти няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се връщат в Украйна да се бият за родината си. Тарикатите бягат от войната. Жените също да вземат оръжие. Нали са с равни права и задължения. Феминистките да грабват оръжието и да са наравно с мъжете. Идват с мерцедесите си на почивка в България, докато други украинци се бият и работят за армията.
52
0
 
16
 
! Отговори
морски преди 1 година
Наши айдуци ги натиснаха и бЕгат надалеч.
51
35
 
7
 
! Отговори
Дима преди 1 година
Кофти народ сме с още по кофти управляващи!Трябваше да им се създадат благоприятни условия и организация за работа щото такъв шанс скоро няма да имаме.
50
5
 
18
 
! Отговори
179 преди 1 година
След 1-2 години всичко ще утихне и няма да останат и тези които са тук. Държави като Германия ,Полша и Англия ги очакват тези хора защото имат нужда от работници. За нашата държава е ясно , че е със затихващи функции.
49
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е защото провинцията на бг е икономическа пустиня. Всичко е в София и българите даже бягат от страната та камо ли украиците ще останат. Просто тая държава има такава политика орт 20 г. да се живее само в София а всичко друго се закрива или леш.
48
2
 
33
 
! Отговори
мак преди 1 година
Чиста случайност е, че напускат България след като ги изритват от хотелите.
47
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не им харесва в беженските лагери. Е не става цял живот на хотел.
46
7
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Значи в България без война, е по зле от Украйна! Гарантирано от Радев и ПП!
45
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
най лошото е че за тези три месеца и едно мерси няма да има нито от западняците нито от урките, накрая ще сме и виновни че ги разкарахме от морето
44
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изгониха ги от пет звездните хотели и не искат да ходят на общежитие. Тарикатки са укрите. Бях стюард в Гълф Еър и си спомням с умиление украинските стюардеси тъпчех ги като салам. Големи шавра.. Антии бяха и продължават да са. Покрай тях и на руските девойки по време на Съветският съюз им беше излязло име че са шав.. рантии но след разпада на СССР де разбра кои са шав.. рантиите.
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
40 , това ли са ти проблемите на теб ? Копейкин, кой, какво ще смачка и кой, къде и кога ще се връща? Украйна си е Украйна, с нас и без нас каквото има да става там, ще стане...Прогледни извън бруталната пропаганда и виж какво се случва под носа ти!! Инфлация, обедняване, оскотяване и тотален хаос в родината ни ..Украинците се изнасят не само заради спиране на гювеча по морето а и заради абсолютната невъзможност да си осигурят нормален живот с тия наши "европейски" доходи
42
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Използваха войната да се попреместят на запад, където не ги допускаха заради високата престъпност в Украйна. Не им харесало в България, няма шашма-далавера, затова. Сега ще опита да се попреместят към Германия, Франция и още и още на запад!!!
41
9
 
11
 
! Отговори
Проукрофашист преди 1 година
Ами правилно да се връщат в Украйна и да се включват във войната с руските путинофашизоиди все ще допринесат с нещо за родината си.
40
1
 
9
 
! Отговори
без паника преди 1 година
тия които влизат знаят и още на границата събират помощи за нас!
39
30
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До нова година Украйна ще смачка Русия и всички ще се върнат в родината си. Възрожденците на Копейкин няма да имат кого да мразят, но за сметка на това ще събират хуманитарни помощи за намалниците си руснаци.
38
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е на всички с поне две мозъчни клетки, защо се връщат обратно ол инклузив бежанците...Само остава резонният въпрос -За какво беше всичко това? Защо се изхарчиха такива умопомрачителни суми за настаняване в хотели 3,4,5 звезди на същите?Кому и какво доказваме по този начин?Сега и на всичкото отгоре станахме виновни и безсърдечни, че не подновиха програмата... Вероятно някой е мислил, че конфликта ще продължи максимум два, три месеца и ще се усвоят едни пари от едни хора ама ей на..
37
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега като си тръгнат украинците ще текне мед и масло по улиците. Какво ще е следващото нещо, което ще е виновно на 15-е % процента рашофили за тъжния им живот - да видим
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбраха, че България има повече *** отколкото в Украйна и бягат.
35
10
 
33
 
! Отговори
сина преди 1 година
Руската армия освободи част от окупиранатаа тяхна територия от нацистите и хората се връща по родните си места. За това има наплив.
34
3
 
43
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
Аз мислех, че бягат от войната в Украйна, а те за хотелите тичали. В Германия спят на походни легла по стадиони и спортни зали неблагодарниците...

Спонсорирани публикации