В Старозагорските бани: Хубави стаи, ресторант, басейн и интернет за бежанците

Най-добрият вариант е да си отидат по родните места, убеден е кметът
3 юни 2022 09:30, Анисия Иванова
696

Центърът в Елхово затваря, а бежанците се извозват с автобуси към хотели и почивни бази във вътрешността на страната. Те пътуват към Пампорово, Боровец и Старозагорски бани.

"От два дни имаме настанени бежанци в почивна станция на "Мини Марица-изток". Общо са 85 човека - 43 жени, останалите са деца. Базата разполага със 150 легла. Стаите са хубави, големи, с по две легла. Има голям ресторант, там ще бъдат изхранвани. Има хубав басейн и двор. В целия комплекс има WI-FI и ще имат връзка със своите близки", каза кметът на Старозагорски бани Станчо Станев в "България сутрин".

Още по темата
Той посочи, че няма аптека в населеното място, но се работи за достъпа на бежанците до медицинска грижа. Те ще имат достъп с транспорт и до болницата в Стара Загора.

"Има санаториална детска градина със свободни места. Най-добрият вариант за тях е час по-скоро тази война да свърши и да си отидат по родните места. Там ще им е най-приятно и удобно. Следващата седмица ще се водят разговори, ако има някой желаещ да започне работа", каза още Станев пред Bulgaria ON AIR.

Кметът сподели, че не е бил информиран за пристигането на украинските бежанци, но местните власти бързо са успели да създадат необходимата организация.

Ще бъде изготвен правилник за вътрешния ред, тъй като почивната станция е предвидена за рехабилитация на миньорите от "Мини Марица-изток", стана ясно още от думите на Станчо Станев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


696
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
457
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 557 - като написа двуглава константинополска кокошка, се сетих кой открадна картинката с кокошката и си я сложи за герб - другите убавци, които гонят украинците в момента.
456
1
 
15
 
! Отговори
Откъде накъде преди 1 година
украинските кукувици няма да се съобразяват с правилата и условията на Българския народ? Откъде накъде българите ще ги издържат безплатно и безвъзмездно? Българския златен лъв не е длъжен нито на украинските кукувици, нито на пpoфeнepckuтe двуглави кокошки! Защо нововизантийската константинополска двуглава кокошка не иска да издържа украинските кукувици? Нали украинците също са братя по вяра на гръцките кокошки? Турците определено също не са длъжни да издържат за своя сметка украинките
455
1
 
12
 
! Отговори
Значи Българските преди 1 година
Лъвове трябва да издържат без да дават условия украинските кукувици, а югоизточната византийска двуглава константинополска кокошка не желае да приема и да издържа от солидарност украинките, що бе, нали и на вас, лицемерни гърчоля, украинците са ви братя по вяра?
454
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде и как мога да се запиша за украински бежанец?
453
0
 
11
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
До Пак се оа.ахмеТези в планинските курорти могат да се интегрират като овчари, говедари, доячки и работници в мандри. Друго не виждам.
452
1
 
19
 
! Отговори
Пак се оа.ахме преди 1 година
Хубаво е на Старозагпрските минерални бани, спор няма. Само дето как по-точно ще се интегрират там? Не е ли идеята като има бежанци с професии и най-вече близък мироглед до българския да се интегрират в пазара на труда, да научат български, децата им да са на някакви занимални докато майката работи... Как ще стане това на курорт?
451
3
 
12
 
! Отговори
Русия също издържа преди 1 година
за своя сметка огромен брой украински бежанци! Защо няма в България и Европа бежанци от ДНР и ЛНР, въпреки че от години са тормозени от киевската терористична шайка?
450
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" Хубави стаи, ресторант, басейн и интернет за бежанците " - ОЧАКВАЙТЕ НОВ ПРИЛИВ НА КУРОРТИСТИ!
449
3
 
18
 
! Отговори
ДО 550 преди 1 година
Ами нали "слава Украини?", като са такива националисти и ако обичаха Украйна, нямаше да избягат масово от Украйна от най-леката атака! Никой насила не ги задържа в Европа! Никой не ги е и канил! Украинците доброволно напуснаха родината си! Друг е въпросът какви зверства са правили в ДНР и ЛНР!
448
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 449, И мен ме интересува колко български думи са научили за три месеца, докато не е трябвало нито да работят, нито да готвят, нито да чистят?
447
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе сърдете се на Путин той предизвика тази хуманитарна криза!Преди да започне тази война от страна на Путин украйниците си живееха и работеха спокойно в Украйна!!!
446
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много Укро *** тук!
445
1
 
27
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
А ние като българи къде ще почиваме тази година. За нас безплатно не може ама за бежанците може. Да взема да се пиша и аз бежанец та да ме обгрижват по същия начин.
444
2
 
28
 
! Отговори
До 542 преди 1 година
Какви братя са ни тези ,стига с тези лозунги.Те ни се присмиват и ни ползват той братя ни били.Нахалнци.Какво са направили те за нас? С какво сме им длъжни?
443
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е гавра с българите! За да напълнят базата на Марица ИЗток, предварително са анулирали резервации и са изгонили настанилите се там българи, в това число и работещи от Мини Марица Изток, за които в крайна сметка е предвиде станцията. Сега след като тези "бежанци" направиха тен на морето, ги караме на минерални басейнчета, на Спа процедури и прочее глезотии. Срам!
442
2
 
16
 
! Отговори
До 544 преди 1 година
ТРЯБВА ДА ТЕ СЪДЯТ ЗА ОМРАЗА КЪМ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ, УКРАИНСКА МИШКО!
441
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да си заминат.Те живеят тук по добре от колкото са живяли в собствената им ***.Коя от Тея тьотки през целия си живот е била на хотел 6 месеца.Никога
440
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЛЕЛЕ КВА ЗЛОБА КЪМ УКРАИНЦИТЕ ОТ УЖ ПРАВОСЛАВНИТЕ СЛАВЯНИ *** ТУК, АБЕ ВИЕ БЪЛГАРИ ЛИ СТЕ, ХРИСТИЯНИ ЛИ СТЕ? КЪДЕ ВИ Е МИЛОСЪРДИЕТО??
439
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОВАРИЩИ РУСКИ ***, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ,Ч Е С ТЕ НАЙ- ПРАВОСЛАВНИ И НАЙ- СЛАВЯНИ, КАК МОЖЕ ДА БЪЛВАТЕ ТАКАВА ОМРАЗА КЪМ БРАТЯ ПРАВОСЛАВНИ СЛАВЯНИ ? БОГ ГЛЕДА! ТОЙ ИЗИСКВА ДА ПОМАГАМЕ НА ХРИСТИЯНИ В БЕДА, НЕ ДА ГИ БОМБАРДИРАМЕ НА ВРЪХ ВЕЛИКДЕН!!!
438
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С..вине нагли да си заминават. Не ги искаме тук