В Старозагорските бани: Хубави стаи, ресторант, басейн и интернет за бежанците

Най-добрият вариант е да си отидат по родните места, убеден е кметът
3 юни 2022 09:30, Анисия Иванова
696

Центърът в Елхово затваря, а бежанците се извозват с автобуси към хотели и почивни бази във вътрешността на страната. Те пътуват към Пампорово, Боровец и Старозагорски бани.

"От два дни имаме настанени бежанци в почивна станция на "Мини Марица-изток". Общо са 85 човека - 43 жени, останалите са деца. Базата разполага със 150 легла. Стаите са хубави, големи, с по две легла. Има голям ресторант, там ще бъдат изхранвани. Има хубав басейн и двор. В целия комплекс има WI-FI и ще имат връзка със своите близки", каза кметът на Старозагорски бани Станчо Станев в "България сутрин".

Още по темата
Той посочи, че няма аптека в населеното място, но се работи за достъпа на бежанците до медицинска грижа. Те ще имат достъп с транспорт и до болницата в Стара Загора.

"Има санаториална детска градина със свободни места. Най-добрият вариант за тях е час по-скоро тази война да свърши и да си отидат по родните места. Там ще им е най-приятно и удобно. Следващата седмица ще се водят разговори, ако има някой желаещ да започне работа", каза още Станев пред Bulgaria ON AIR.

Кметът сподели, че не е бил информиран за пристигането на украинските бежанци, но местните власти бързо са успели да създадат необходимата организация.

Ще бъде изготвен правилник за вътрешния ред, тъй като почивната станция е предвидена за рехабилитация на миньорите от "Мини Марица-изток", стана ясно още от думите на Станчо Станев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


696
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
477
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са 80 човека,над 80 000 са по Приморско,Пампорово,Павел баня,Китен и Боровец на наша издръжка по хотели вече четвърти месец
476
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 80 човека... голяма новина. 600 коментара.
475
3
 
15
 
! Отговори
До 577 преди 1 година
Ами що не оставиш "безсърдечните" българи на мира? Като толкова ти е жал за украинките, защо не ги настаниш у вас и само за твоя сметка?
474
17
 
4
 
! Отговори
До Анонимен563 преди 1 година
Прав си за целенасочената кампания срещу украинците! Тя намира плодородна почва в завистливите съзнания на безсърдечни хора, които нямат грам съчуствие към потомците на най-многобройните доброволнически баталиони, украинските, в т.н.освободителна война за България. Идва ред и шанс, да им се помогне..но НЕ...не можело! Късат се от рев заради някакъв "лукс". Аз виждам във видеото към статията двуетажни кревати тип"бункерни" и един гардероб в малка стая на някакви бараки. И да има някъде лукс - това е доход за някой УРЕДИЛ се хотелиер и толкова.
473
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чухте ли забранили да снимат баьите където са настанени украинските туристи за да не се дразним Голяма наглост от страна на държавата вместо да осигури почивка на работещите българи Работещите българи плащат да почиват украинци Доколкото разбрах тези центрове в Елхово и Сарафово са били готови през 2019г Защо не ги настаниха там в началото Ние нямаме ли нужда от почивка Изхарчиха Милиони да ги дондуркат без никаква възвръщаемост
472
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укро БЛука пак се включи
471
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Информация за тези, които твърдят, че не са русофили и не са тук по поръчение. ДАНС СЕ ВКЛЮЧВА В РАЗСЛЕДВАНЕТО НА киберпропагандата на територията на България ВЪВ ВРЪЗКА С НАСАЖДАНИТЕ ТВЪРДЕНИЯ, ЧЕ УКРАИНЦИТЕ ЖИВЕЯТ ЛУКСОЗНО, имащо за цел да отвлече внимание от факта, че са бегълци на руското нападение! ЧЕСТИТО, другаре! :))
470
4
 
5
 
! Отговори
До 569 преди 1 година
Ооо! Ама ти незнаеш ! Преди време са го истрескали 9 руснака и 6 печене а на един паркинг та затова сега е русофоб станал
469
4
 
0
 
! Отговори
Олющени ... преди 1 година
... огледала, износени мебели, талашитени библиотеки, шкафове със сиви "кантове", боклучави "сервизи" за чай, от които никой никога не е пил чай, и спомени, много спомени за .... пропилян живот. Зеленски им напомня за всичко това.
468
2
 
10
 
! Отговори
ДО 570 преди 1 година
КАКВО СЕ ПРАВИШ НА АНТИКОМУНИСТ, БЕ, УКРАИНОФИЛИСТИЧЕСКО ЛА-Й-НО, РОДЕН СИ ПРЕЗ К0МУНИЗМА! НЕ Е НУЖНО ДРУГИТЕ ДА ЗНАЯТ ЗА ТВОЯ ЖАЛЪК ЖИВОТ!
467
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълно с укротролове на заплащане
466
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 567/569 "Какви русофили" Ами, погледни се в огледалот, за да разбереш! Все е останало у вас едно олющено огледало от соцвреме!
465
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никакви проруски кръгове а хора настанени в хотели които държавата т.е ние издържаме и храним с наши пари Ако бвха бежанци щяха да са настанени в бежанските центрове без да мрънкат че нямсло климстик и детски площадки защото в мъзетата в Украйна също няма климатик и детски площадки Инсче това не са бежанци а нагли хора които ти плюят в лицето че им помагаш
464
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 563/565 По-добро доказателство от поста ти на ужилено русофилче, НЯМА!
463
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яко го закъсахме с тия самозабравили се курортисти!
462
3
 
10
 
! Отговори
До 563 преди 1 година
Дай доказателства за това, украинофилистическо A.K.O. Защото клеветиш България! А за луксозните автомобили с украинска регистрация, които без проблеми се карат в България?
461
4
 
11
 
! Отговори
До 560 преди 1 година
Ми то и руснаците издържат солидарно своите събратя и съсестри от Украйна, константинополската двуглава кокошка, която също "солидарно" направи поразия в Украйна, не желае да поеме отговорност, нито да помага. България не е виновна за тези конфликти в Украйна, следователно не е и длъжна. А ако украинките искат помощ от България, то те трябва да се съобразяват с правилата, които дава българския народ. Тук е България и има български народ, колкото да не ти харесва това, Л- A - Й- HOO!!!
460
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срещу украинските бежанци се води целенасочена кампания, целяща създаване на напрежение между тях и българското общество. Тя идва от проруските кръгове в България и има за цел да обслужи руските интереси в страната. Основната линия на руските лъжи е свързана с представянето на украинците като живеещи "луксозно".
459
2
 
17
 
! Отговори
до 560 преди 1 година
Българинът не е длъжен на украинските кукувици, ясно?
458
1
 
19
 
! Отговори
Айде, украинките на преди 1 година
работа - или на полето, или да почистват хотели и улици, или в производството, ако и това не искат - да ходят да работят на магистралата.