Семерджиев заплашил полицай преди тежката катастрофа

Въпросът е защо не е подаден сигнал?
7 юли 2022 09:30, Йоана Цонева
73
Семерджиев заплашил полицай преди тежката катастрофа
Снимка: БГНЕС

След като по-рано през деня, преди тежката катастрофа с две загинали жени на тротоара, има информация, че основният заподозрян Георги Семерджиев е заплашвал полицай, защо полицаят не е подал сигнал и Семерджиев не е задържан? На този въпрос отговор нямаше от двама специалисти – Румен Дунев и Димитър Илиев.

Вместо да коментира въпроса на БНТ, Дунев заговори за готвените нови законови проблеми, които бяха коментирани на вчерашния протест на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Арсеналски". Там за 11 дни са хванати над 100 нарушения, главно превишена скорост. Именно по този законопроект имаше коментар как за човек без шофьорска книжка има 600 лв. глоба, но Дунев наблегна как с промените щяло да има по-висока събираемост на глоби.

Каквото и да направиш на пътя, то ще се размине – защото в крайна сметка глобите са прекалено малки, ще намериш начин на кого да платиш. Това заяви Димитър Илиев, бивш многократен рали шампион и зам.-председател на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

За Илиев в случая с Георги Семерджиев има криминално мислене. Колко още такива има на пътя? Как да ги спреш – ти трябва да ги затвориш, не може да сложиш до тях по един полицай, коментира Илиев пред БНТ.

Не знам реално какво повече да се направи, призна Илиев. Редно е с промените в Закона за движение по пътищата да се дадат повече правомощия на хора като г-н Илиев, в Агенцията по пътищата, настоя Дунев. Но Илиев заяви, че е позагубил надежда, защото в самата администрация и МВР проблемът с такива катастрофи не се припознава като сериозен.

Като те хванат с алкохол и наркотици, трябва поне 24 часа да лежиш в затвора, за да осъзнаеш. При второ нарушение - повече. "Тия хора са абсолютно умишлени убийци", каза Илиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
мда преди 1 година
Тябва да има задължително лечение за алкохолизъм или наркомания, платено от извършителя, као трябва разсрочено, ако не се съгласи, по-дълго време в затвора и като излезе още общественополезен труд, за да е под око на органите. Но то се гледа навсякъде да има съкращения от всичко, и от лечение и от полиция. Ще става по-зле. В САЩ наркоманите са с оръжия, в БГ с коли. А съдиите са под всяка критика, те са според мен за една дряновица, въобще не прилагат закона справедливо, а са едни буквоядци.
67
0
 
5
 
! Отговори
споко преди 1 година
В МВР като сериозен проблем се признава само кражбата на 10 лв., дреха от МОЛ или шише ракия. За МВР важни са само кварталните дребни кримки- да ги репресират, тормозят с години, да насъскват обществото срещу тях, да им отнемат всички човешки и граждански права... кокошкарство е основното занимание на МВР. Убийствата на пътя не ги вълнуват. И тежката корупция по високите етажи на властта не ги интересува. Не закачат хора с влияние и протекции.
66
0
 
4
 
! Отговори
Марчето преди 1 година
Крумовите ЗАКОНИ за такива ГАДОВЕ
65
0
 
1
 
! Отговори
До тя преди 1 година
поразходи из коментарите на свързаните новини, попрочети и може и да ти хрумне нещо...
64
0
 
22
 
! Отговори
тя преди 1 година
Този има" гръб " , въпросът е : Чий е този гръб ?
63
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато органите и институциите на реда не могат да се справят, тогава улицата поема нещата в свои ръце.
62
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Патриот е. Вижте какво "БГ" си е татуирало момчето на пъпа. Може и условна само за това. Със сигурност мрази македонците и обича чалгата. Българче
61
0
 
6
 
! Отговори
Онова л..но преди 1 година
Дунев дето щеше да бори ПТПтата със своята висока експертиза си е чист ***. Нищо и половина на яка заплата и яко корумпе.
60
0
 
4
 
! Отговори
Народна преди 1 година
До 27 Кире Този не само си живее в охолство в богатия дом а наскоро и майка му се ожени и вдигна пищна сватба а и защо не това са хора без морал АУМРЕЛИЯ СИ Е УМРЯЛ
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато увеличават наказанията записани в закона, катастрофите и нарушенията на пътя ще се увеличават. Това го гледаме от години и пак все за това говорят. Съвсем друго трябва.
58
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема не е само в тежките наркотици, а и в карането с бясна скорост. Освен , че са надрусани с тежки неща, общото при тези хиляди вече катастрофи в БГ е ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ! В каквото и състояние да се намират шофьорите, последиците никога няма да са такива ако инцидента се случи с 50км/ч.- максимума за града...!
57
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митко Илиев е прав, глоби няма да оправят нещата. Този бок_лук с татуировките явно е имал достатъчно пари да плати там, където трябва, за да не му се налагат административни наказания. Но дори и административните наказания не вършат работа както се вижда - тоя пак е намерил начин с фалшиви номера и книжки да кара. Затова такива нарушения трябва да се криминализират и да се лежи ефективно. Като с всяко следващо провинение присъдата да се увеличава.
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 54 Няма такъв народ. Качват се пили масово. Куките или тези дето са ги натопили се оказват гаадове. От корумпиран народ какво да очакваш? Как можеш да поощряваш дето си да кара превозно средство без право на това? Как можеш да му купиш мощно БМВ в деня в който получи свидетелство?
55
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100% сигурност лекето Семерджиев е доносник на полицията.Това няма да признаят, защото ще стане голям скандал.
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До НароднаАлооо! Отнемането на превозното средство е противиконституционно! Има решения на ВАС за спирането на МПС от движение и отнемането на свидетество за управление на МПС. Това било ПРОИЗВОЛ спеоред съда! В Гърция защо не е произвол? Само тук. Как ще спреш джигита? А, ако е синче на мастит "спонсор"или магистрат. Хвърчиш от системата на МВР веднага! Политиците се бършат с полицайте, та ще останат само такива, дето те гледат само в ръцете и не им пука за нищо. Боя под колоните малко им беше
53
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма държава. Решението е терминал 2. Бягайте. Иначе може вие да сте на спирката и да бъдете следващите убити.
52
9
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Долу Радев КУЙРВАТА *** ДОЛНА...НЕЩАЙСТНИК ТАКЪВ!!! ТИ СИ ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКАТА ПУЙМИЯ ЛАЙНЯЙРЕН ПРЪЙДЛЬО МРЪЙСЕН
51
1
 
35
 
! Отговори
Изумен преди 1 година
Прочетох изказване на брата на този престъпник който каза ДАНО САМО Е ЖИВ ,ЧЕ РОДИТЕЛИТЕ МИ СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ДРУГОТО ЩЕ СЕ ОПРАВИ
50
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами не става хем да взимаш рушвета, хем да подаваш сигнали..
49
0
 
13
 
! Отговори
аз преди 1 година
Виновни, невинни.............. за държавата няма значение. За държавата важното е да те хванат ако сбъркаш пред НАП или НОЙ.