Семерджиев заплашил полицай преди тежката катастрофа

Въпросът е защо не е подаден сигнал?
7 юли 2022 09:30, Йоана Цонева
73
Семерджиев заплашил полицай преди тежката катастрофа
Снимка: БГНЕС

След като по-рано през деня, преди тежката катастрофа с две загинали жени на тротоара, има информация, че основният заподозрян Георги Семерджиев е заплашвал полицай, защо полицаят не е подал сигнал и Семерджиев не е задържан? На този въпрос отговор нямаше от двама специалисти – Румен Дунев и Димитър Илиев.

Вместо да коментира въпроса на БНТ, Дунев заговори за готвените нови законови проблеми, които бяха коментирани на вчерашния протест на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Арсеналски". Там за 11 дни са хванати над 100 нарушения, главно превишена скорост. Именно по този законопроект имаше коментар как за човек без шофьорска книжка има 600 лв. глоба, но Дунев наблегна как с промените щяло да има по-висока събираемост на глоби.

Каквото и да направиш на пътя, то ще се размине – защото в крайна сметка глобите са прекалено малки, ще намериш начин на кого да платиш. Това заяви Димитър Илиев, бивш многократен рали шампион и зам.-председател на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

За Илиев в случая с Георги Семерджиев има криминално мислене. Колко още такива има на пътя? Как да ги спреш – ти трябва да ги затвориш, не може да сложиш до тях по един полицай, коментира Илиев пред БНТ.

Не знам реално какво повече да се направи, призна Илиев. Редно е с промените в Закона за движение по пътищата да се дадат повече правомощия на хора като г-н Илиев, в Агенцията по пътищата, настоя Дунев. Но Илиев заяви, че е позагубил надежда, защото в самата администрация и МВР проблемът с такива катастрофи не се припознава като сериозен.

Като те хванат с алкохол и наркотици, трябва поне 24 часа да лежиш в затвора, за да осъзнаеш. При второ нарушение - повече. "Тия хора са абсолютно умишлени убийци", каза Илиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
31
 
! Отговори
хм.. преди 1 година
Аз не чух нито един полицейски ръководител, включително Рашков, да казва че ще се разследва кой е дал полицейски лампи и палка на този. Той за полицията ли работи ?
47
2
 
14
 
! Отговори
ам'чи тъй де преди 1 година
Ами той ГошЕ си е страшен, а като се напука на бело, още повече.......
46
0
 
30
 
! Отговори
Народна преди 1 година
Властта е виновна повече от този престъпник Защо не му е отнето пр средство ,Защо не са му наложени такива санкции ,че свят да му се завие Защото е бил с чадър от полицията Представяте ли си сега какво им е на тези родители изгубили децата си заради един дрогиран ***
45
2
 
40
 
! Отговори
Копаене на дъно преди 1 година
При положение, че 80-90% от състава в МВР е постъпил с предварителната нагласа да се пенсионира на 45-50г и получи 20 заплати на изпроводяк, но не и да работи за обществото, каквито и закони да има, няма никакво значение. Със сигурност повечето от тях не знаят какво е това призвание. Да не говорим че доста от тях са бивш криминален контингент или са приятели с престъпниците. КАТ ако се закрие днес веднага, по нищо няма да се разбере че се е случило.
44
2
 
24
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Няма никаква сигурност от полицията НЯМАТ ВЛАСТ ИЛИ НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ
43
1
 
36
 
! Отговори
alf преди 1 година
този човек е опасен престъпник част от организираната престъпна групировка на КЪРО. ползван е с милиционерски протекции на най високо ниво стига са крили. трябва да се повдигнат обвинения на всички от групировката повече от ясно е
42
0
 
22
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
В затвора,тази татуирана хубавица,ще бъде булка!!!Носете вазелин!!!
41
2
 
30
 
! Отговори
Anonimna преди 1 година
Не може да се разчита на полиция и държава Наскоро видях тълпа дрогирани деца който правеха золуми повиках полиция А ТЕ МИ ОТГОВОРИХА ОСТАВЕТЕ ГИ ТЕ СА ДЕЦА И ТЕ СИ ПРОДЪЛЖИХА С ЧУПЕНЕТО НА ОБЩЕСТВЕНА СГРАДА
40
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте сега....полицейската палка и синята лампа са му останали от Боково време. Ами такива бяха времената биеха и пред президентството и зад президентството. Иначе излглежда както всеки мил български младеж. Татуировките му като хората, религиозен с татуирани кръстове по лицето привързан към религиозните ценности значи..дисциплиниран спортист. Българския спорт дисциплинира много....грешка е направил и много съжалява
39
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото нещо с което полицията е полезна е : в който и район да срещнете кука - винаги може да ви насочи до най-добрата шкембе чорба .
38
0
 
24
 
! Отговори
Народна преди 1 година
Няма никаква сигурност нито на пътя нито у дома Онези се карат в парламента с Тлъсти заплати а народа страда БЕЗУМИЕ КОГА ЩЕ СПРЕ КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА
37
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моментално уволнение на страхливия полицай и колегите му и доживотно лишаване от пенсия! В МВР да останат само топ кадрите и да им се качат заплатите двойно. 70% съкращения.
36
3
 
18
 
! Отговори
Попа преди 1 година
Нужен е закон който да инкриминира карането на МПС след употреба на упойващи вещества: алкохол, опиати или упойващи лекарства. Закона да предвижда лишаване от свобода от 10 до 50 години,
35
1
 
11
 
! Отговори
сашо преди 1 година
Накрая виновен ще е полицая,че не е подал сигнал,че е бил заплашван
34
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дaмаджаната гузно мълчи - ЗАЩО ЛИ???????
33
0
 
4
 
! Отговори
До fa преди 1 година
А ти видимо си "човек" на Евгени Минчев
32
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видях полицейска лампа на жипката, въпреки, че нема книжка от 2014г., полицейска палка.......къв е тоз ве, ако има запознат да каже :)
31
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва незабавно да се разтури стохилядното шуробадженакорушветчийско котило младопенсиониращи се корумпета и ***. Половин година да се създаде полиция,с нови хора и начисто. До момента фактите сочат че няма престъпление без участието на бивш, настоящ или бъдещ милюполюцай или родата им. Шефчето ченгесарче от Благоевград,било на ченгесарският банкет с колата си,после се отъркаляли в нивата пияно у избягало. Другите от котилото го крият. Та с такива нещастници няма как да има напредък.
30
4
 
12
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
По времето на Бойко, питайте самите полицаи как ги е защитавал. Днес нямат самите полицаи гръб от началниците си. Крият се като мишки съобразно тоя от на Радев мангулина ли е или не е.Уви на всички Рашкови милцонери.И оставете кадърните , способните полицаи към които имат дълбокото ми уважение! На тях разчитаме и аз като част от това бг общество ги подкрепям. Подкрепям заплашеният полицай и вземам негова страна!
29
1
 
2
 
! Отговори
млад и плешив преди 1 година
До До 18 Аз платени радетели за човешки права не искам. В един хубав ден може да искат от мен в знак на съпричастност да предам автомобила си с двигател с вътрешно горене на вторични и ако откажа, ще вдигат плакати и срещу мен.