Семерджиев заплашил полицай преди тежката катастрофа

Въпросът е защо не е подаден сигнал?
7 юли 2022 09:30, Йоана Цонева
73
Семерджиев заплашил полицай преди тежката катастрофа
Снимка: БГНЕС

След като по-рано през деня, преди тежката катастрофа с две загинали жени на тротоара, има информация, че основният заподозрян Георги Семерджиев е заплашвал полицай, защо полицаят не е подал сигнал и Семерджиев не е задържан? На този въпрос отговор нямаше от двама специалисти – Румен Дунев и Димитър Илиев.

Вместо да коментира въпроса на БНТ, Дунев заговори за готвените нови законови проблеми, които бяха коментирани на вчерашния протест на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Арсеналски". Там за 11 дни са хванати над 100 нарушения, главно превишена скорост. Именно по този законопроект имаше коментар как за човек без шофьорска книжка има 600 лв. глоба, но Дунев наблегна как с промените щяло да има по-висока събираемост на глоби.

Каквото и да направиш на пътя, то ще се размине – защото в крайна сметка глобите са прекалено малки, ще намериш начин на кого да платиш. Това заяви Димитър Илиев, бивш многократен рали шампион и зам.-председател на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

За Илиев в случая с Георги Семерджиев има криминално мислене. Колко още такива има на пътя? Как да ги спреш – ти трябва да ги затвориш, не може да сложиш до тях по един полицай, коментира Илиев пред БНТ.

Не знам реално какво повече да се направи, призна Илиев. Редно е с промените в Закона за движение по пътищата да се дадат повече правомощия на хора като г-н Илиев, в Агенцията по пътищата, настоя Дунев. Но Илиев заяви, че е позагубил надежда, защото в самата администрация и МВР проблемът с такива катастрофи не се припознава като сериозен.

Като те хванат с алкохол и наркотици, трябва поне 24 часа да лежиш в затвора, за да осъзнаеш. При второ нарушение - повече. "Тия хора са абсолютно умишлени убийци", каза Илиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
14
 
! Отговори
Victimized преди 1 година
Рашков преди сигурно месец обяви, че реформата в МВР е на 98% готова, явно тея 2% са по улиците
27
0
 
19
 
! Отговори
тез пък преди 1 година
Какъв ЗДП, това е предумишлено двойно убийство. Фалшиви документи,лампи,номера това е умишлено! Интересно дали ще го съдят за едно или за две убийства. Законите си искат сериозна промяна! 5 до 20 за убийство е малко. За фалшиви номера става ама за убийство под 50 не е нормално.
26
0
 
36
 
! Отговори
КИРЕ преди 1 година
УБИЕЦА НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ СИ ЖИВЕЕ В ОХОЛСТВО В БОГАТИЯТ СИ ДОМ, И ТАКА ВЕЧЕ ТРИ ГОДИНИ----СТРАХОТЕН РЕСПЕКТ ЗА ТАКИВА КАТО СЕМЕРДЖИЕВЦИ
25
5
 
18
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Нека опита някой да направи същото в САЩ или Германия, ония като казват добър ден и си държат ръцете на пищова.
24
0
 
29
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
Въпроса е, как така след като цялата държава, дори и уличните кучета знаят, че КАТ е възможно най корумпираната институция след парламента и съдилищата, всички се правим на учудени след като такова нещо се случи? Сигурно защото 3 от 5 човека им се е случвало да дават подкуп на полицай за да им се размине, така е структурирана системата и няма изгледи, желание, политическо и обществено, да се реши този проблем.
23
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажете честно , кога ви се е наложило полицията да свърши нещо и да е имало резултат? Преди години вече на мен ми откраднаха колата (не бе кой знае каква кола,но все пак едиснтвената ми) и един път ми разбиха апартамента - познайте какво са разкрили ? - зеро. Виж като Плевнелиева мина по всички телевизии да мрънка за откраднатия джип ,го откриха за ден -два , после се питатзащо хората мразят куките
22
2
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Браво 19 ти!!!!!Мноооого сте прав!
21
7
 
1
 
! Отговори
Спаси София преди 1 година
Решението е всички да сте на тротинетки, а автомобилите ви конфискувани.
20
15
 
2
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
И кой да ви брани? Вие, които си искате копейкин и бойко ли? Вие ли сте моралния стожер на държавата?
19
1
 
19
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Какво очаквате да ви отговорят Румен Дунев и Димитър Илиев, за насралия се полицай? Те не са в системата на МВР и едва ли познават полицая, за да могат да отговорят защо! Намерет полицая и го пипитайте него, попитайте го не защо не е подал сигнал, а от кого се страхува, така ще разберем кой закриля тоз убавец. Предполагам, на всички ни е ясно, че този е закрилян от някой
18
1
 
20
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Защото убиецът е плащал някому от полецаите офицери и се е имал за недосегаем. Когато заплашеният полицай е споделил са му казали: виж ся, няма нищо голяма работа станало отивай да пазиш нейде си.Това е бг дъвка в,което и да е районно.Да не давам примери, че ще изтрият коментара ми.
17
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демокрацията сама по себе си не е виновна на никой. Виновни сме ние българите, че самми си я правим такава.Защо хората в Дания, Швеция, Белгия, Франция не плюят по демокрацията?Ясно, че селлския народ си мечтае по комунизма...но...и комунизма ни беше същия като демокрацията.
16
2
 
5
 
! Отговори
млад и плешив преди 1 година
Когато *** ми бранят гражданските права, добре е човек да си има нещо на ум.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Йосарян - На други места, за 10 години, има по 2-3 жертви от престрелки ... нещо за тях да кажеш?
14
0
 
27
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
когато началника на районното ти каже "този не го закачай, че ми е приятел", а същия този началник е приятел на министъра и затова е там, нямаш много какво да направиш... Нали таралежа направи реформата в МВР. Видими резултати?
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е не са се разбрали кой колко дрога да пласира...
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 - Ами то имаше смели, ама в НАЙ-ДОБРИЯТ случай, ги пращаха да патрулиратв село Нейде, на област Майнов, но имаше съкращения, наказания, дори и бой.
11
0
 
16
 
! Отговори
AMI преди 1 година
като знаеш че тоя е с протекции, как да се оплачеш - утре може да изчезнеш
10
1
 
12
 
! Отговори
sante_dog преди 1 година
нали МВР реформата беше готова на 98% според таралежа. Пътната полиция в тези 2% ли остана?
9
1
 
23
 
! Отговори
123 преди 1 година
Не са плодовете на демокрацията, а на плодовете на криворазбраната демокрация