Заличени ли са следи от катастрофата, кой се е погрижил да изчезнат?

Имало още две момичета, които са изскочили от автомобила на Семерджиев
Обновена: 7 юли 2022 10:11 | 7 юли 2022 10:08, Анисия Иванова
110

Бившият футболист Георги Семерджиев е с повдигнато обвинение за катастрофата на бул. "Черни връх" в София, в която загинаха две млади жени, а 52-годишен таксиметров шофьор беше ранен.

"Това е огледало на държавата ни в момента. Когато има такова ПТП, задължително се прави бърз оглед от експертите, а впоследствие се прави вторичен оглед, който би трябвало да се направи в светлата част на денонощието. Към 6:20 ч. видях, че колите вече се вдигат от местопрестъплението. Няма следи от спирачен път на двата автомобила. Всичко останало беше с пясък, за да не се види от обществото грозната гледка. От разхвърляните части на мястото на удара много лесно би могла да се изчисли скоростта на движение. Някой се беше погрижил следите да изчезнат - тенденциозно или не. Не чухме версията на таксиметровия водач. Обществото трябва да знае какво се е случило", каза председателят на Съюза на преподавателите и центровете по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

Имало е още две момичета, които са изскочили от автомобила на Семерджиев, твърди Иванов в "България сутрин", позовавайки се на думите на очевидци на инцидента. Как никой не забеляза, че този автомобил е със затъмнени предни стъкла и се движи с лампа, но с немски номера, попита риторично той.

Още по темата

"Тази агресия е на гърба на всеки гражданин, вече ни е страх да шофираме нормално по пътищата. Страх ни е какво ще стане, ако направим забележка на някой с голяма глава, с джип и едно хубаво момиче до него. Хората, които трябва да вземат мерките, се страхуват да нарушат съществуващата идилия", настоя пътният експерт.

"По този булевард карат богатите синчета, това е пътят на дрогата и наркотиците. Живея от 40 години в този район и вечер там е кошмар, няма на кого да се обадиш. Това е безотговорността на държавата. Този човек е свикнал органите на реда да му козируват и да си отиде - синя лампа с немски номера", подчерта Иванов.

Той призова булевардът да бъде преименуван на "Черни булевард" и попита защо на това място полицията бездейства.

Георги Гълъбов от Института за пътна безопасност коментира пред Bulgaria ON AIR, че промени трябва да бъдат направени не само в Закона за движение по пътищата, който, според него, е в безогледно състояние.

"Проблемите са и в Наказателния кодекс. Този господин е намерен неадекватен, той може да каже, че не знае какво е станало. Има данни и публикации във Facebook на лица, които са се оплакали от черен джип с немска регистрация. 5 часа по-късно виждаме резултата", заяви Гълъбов.

Той алармира за липсата на адекватни мерки на законово ниво спрямо шофьорите с много нарушения. Отправи и критики към работата на МВР - административните наказания трябва да се подават своевременно.

"Много често шофьорите разбират, че са извършили нарушения, само когато отидат да си преиздадат книжката. Нямаме ясна методика, по която МВР въздейства на тези шофьори. Как КАТ знае, че този човек се държи безобразно на пътя и не са предприети мерки? Защо може да е на пътя, да обикаля с фалшиви документи и да не е в ареста", добави Гълъбов.

По думите му МВР трябва да започне да контролира по градовете. А в София се оказва, че има само два пaтрулни екипа на "Пътна полиция", които да осъществяват контрол.

"От 2009 г. той няма шофьорска книжка, през 2022 г. той убива... Трябва да има борба с корупцията на пътя, борба за професионално отношение към темата", завърши Георги Гълъбов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
От дядо ти преди 1 година
Хоби, много си прав, момичетата са изхвърчали от колата му!Но защо смеят да се качат при такъв водач?! Разкарвал ги е по клиенти ли?!
93
0
 
0
 
! Отговори
Срамота преди 1 година
А мен ме глобиха за Не включени къси светлини през деня. Излиза ,че по добре да си смъркаш и да караш.Егати държавата.
92
1
 
7
 
! Отговори
До Ани. преди 1 година
AUDI Q7, със собствено тегло 2,3 тона, с двама души и зареден резервоар тежи почти 3 тона, истински танк. *** се е нацепил в оградата на подлеза с над 200 километра в час и въпреки това нищо му няма ! Препоръчвам моделът на всеки, решил да оцелява.
91
0
 
3
 
! Отговори
АНИ преди 1 година
Каква марка е този железен джип,че този наркоман е останал жив?
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На острова при катастрофа дори и да е на магистралата се затваря за минимум 12 часа за разследване. И хич не им пука, че ти трябва да обикалят 30-40 мили по селски пътища където и 2 колелета не могат да се разминат.
89
1
 
8
 
! Отговори
май има нещо вярно преди 1 година
Полицайка е пътувала в колата на бившия футболист в момента на жестоката катастрофа, съобщава NOVA, позовавайки се на свои източнициИма данни за това, че служителка на МВР е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие, потвърдиха за NOVA от МВР.Източници от разследването твърдят, че става въпрос за Симона Пейчева - служител в Първо РПУ - София, която е била на дясната седалка до Георги Семерджиев.
88
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе проблема с неадекватните наказания е половината проблем! Тоя в предишните времена щеше да бъде изритан от обществото още много преди да убие тези момичета. Само заради вида му щеше да живее по лагерите и извън София! Я не крийте проблема,заради какви обстоятелства този човек се е чувствал недосегаем и не само той в София!
87
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следите остават колкото и да се опитват да ги замитат, рано или късно всеки си получава заслуженото.
86
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тенчо Тенев е бил на местопрестъплението минути след като се е случило. Това каза сутринта в една телевизия. Той каза, че лично проверил автомобила на Семерджиев и видял полицейска лампа. Но Тенев какво прави на местопроизшествието? Той няма правомощия да е там. Или отиде да скрие нещо и колата? Защо е бил на огледа? Това опорочава разследването. Заличени са следите от някой и дано не се окаже, че Рашков го е пратила прибере каквото трябва от колата.
85
1
 
44
 
! Отговори
PG преди 1 година
Така е всички тези така наречени мутри имат чадър над себе си и никой не ги закача,тази държава продължава да бъде мутренска
84
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Поредното червено наследниче на ДС комунисти." ---- поредният продукт на демократичните ценности!
83
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредното червено наследниче на ДС комунисти.
82
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безгранично жалко е, че повечето здраво мислещи хора в тази територия знаят прекрасно отговорът и на този елементарен въпрос. И какво от това? Нищо и никога не се променя и живеем в една огромна и гадна лъжа. Отвратен съм от цялата държавна организация и всякакви подобия на държавници и гнусни и крадливи политици! Отдавна "няма пилот в самолета"...!
81
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 79 - Еми ДА , нали затова всички сте "бизнесмени" , а всъщност се оказва , че сте си същите комплексари от 90-те , само дето научихте криво-ляво по няколко Английски фразички и се усмърдяхте на кафява "демокрация " !
80
1
 
20
 
! Отговори
Яве преди 1 година
Трябва, трябва, трябва.... Само думи вече 30 г. А какво се случва, едно голямо НИЩО. Жалка държава а претендираме че сме нещо.
79
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не се досеща , че този работи и се отчита именно на тези които ще " борят корупцията " и затова всичко ще се потули , а то пък в България НЯМАЛО корупция !
78
8
 
35
 
! Отговори
Говедар преди 1 година
Рашков върна МВР в мутренските 90те! Проверете защо е покривал бандита това пиянде
77
11
 
18
 
! Отговори
Трезвен преди 1 година
Наркоманска държава. По-бързо да се заличаваме да си дойдат турците, както си му е реда и да ни забрави историята като малка бележка под линията. Това засужавате ***.
76
1
 
12
 
! Отговори
ФОНЧО преди 1 година
Ако всички бяха примерни шофИоро като мен,нямаше да има проблеми.Терикатчето на баба ей !
75
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков лично е правил чадър на бандита ,а той се е отчитал с тоалетна хартия за многото му тоалетни