Приятели на загиналата Христина: Щеще да бъде страхотен учител, имаше дарба в джаз пеенето

Те призовават трагедията да не бъде забравена
8 юли 2022 09:07, Нели Христова
107
Приятели на загиналата Христина: Щеще да бъде страхотен учител, имаше дарба в джаз пеенето
Снимка: Facebook

С Христина се познаваме от университета, бяхме в една група, с нея можеше да се говори на всякакви теми. Христина беше много директна, седеше далеч от интригата и клюките. Тя е на 26 г., първо е учила българска филология, после дори и астрономия. Имаше желание да учи и да се развива, занимаваше се и с джаз пеене. Това разказа пред bTV Дона Атанасова, приятелка на Христина Дилова, загинала при бруталната катастрофа в София.

Христина не допускаше много хора до себе си, за последно се чухме преди седмица, когато си писахме за изпита по руска литература. Тя беше много упорита, ужасно е да се каже “беше”, каза още Дона Атанасова.

"В 2 часа през нощта един колега, научил от наш преподавател за случилото се, ми позвъни да ме пита за Христина, а вече беше минало повече от денонощие, близките й са я търсили навсякъде. Изтръпнах от ужас", допълва тя.

"Хриси щеше да бъде страхотен учител, имаше може би и бъдеще в музиката. Надявам се това да не е поредният случай, който след това да се забрави", споделя Атанасова.

Според Дона Атанасова трябва да има доживотен затвор за виновника за смъртта на Христина.

"Христина имаше много приятели, помагаше на различни организации, помагаше на обсерваторията "Рожен", в кинопроекти, беше доста добра в джаз пеенето. Христина имаше много силно чувство за морал, спазването на правилата за нея беше като грижа за обществото", разказва пред bTV друг приятел на загиналото момиче - Вадер Акбархан от Русе. Двамата се познавали от 7-8 години.

Той си спомни, че в моменти, когато е имала лични трудности, Христина е реагирала с невероятна зрялост и емоционална интелигентност.

"Христина мечтаеше да стане преподавател, искаше да запали тази страст към литературата и в други хора, затова се виждаше като учител", разказа още Вадер Акбархан.

Той призова болката от тази тежка лична история да я насочим към нещо градивно - как да помогнем на хората да могат да спазват закона и реда.

"Христина беше търсещ, мислещ и чист човек, занимаваше се с каузи в обществена полза. Когато се опитаха да съборят един от тютюневите складове в Пловдив, тя беше в средата на живата верига, която спря багерите", разказва пред "24 часа" Ненко Манолов. Двамата с Христина се запознали на курс по танци преди 5-6 години. Скоро след това Христина започнала работа в обсерваторията в Рожен и помогнала на Ненко също да постъпи там.

"Тя ми показа звездите", споделя младият мъж.

"Загубата на човек с такъв потенциал е посегателство върху бъдещето", обобщи Ненко Манолов. Според него трагедията е повод младите хора да се замислят, защото цялото им поколение е израсло без модели и примери и като цяло живеем в общество, което трудно разбира какво е добро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** на пътя трябва да бъдат спрени, ще дойде ден в който ще започнем да ги линчуваме
86
17
 
4
 
! Отговори
смех преди 1 година
Ако вместо да учи 5 виши беше родила едно две от съществуването и щеше да има смисъл ама със затворени крака не става.Резултата от малумиците на еднокнижника Гейтс сега другият еднокнижник Мъск вика за повече деца от пидали раждащи в изкуствени матки на Марс.Изобщо не бъде ли изтрита американската шизоолигофрения от Света няма да станат нещата
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Рашков какво прави цяла година, че не пребори мафията в МВР." - Цялото МВР са мафия. Трябва като във Венецуаела, да дойде армията и да арестува и разформирова цялото продажно МВР, за да се започнат прозрачни процедури по назначаване на нови полицейски служби с изцяло нови хора.
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще му лепант 5 години условно и няма да лежи и 1 ден. Това е българското правосъдие. Щом си рецидивист и наркоман с безброй арести и присъди, дори и двойно убийство ти се разминава и МВР даже те пази.
83
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закриите полицията раздайте оръжия на хората и всеки да се оправя както може
82
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горкото момиче, клетите и семейство, близки и приятели! Животът на такива хора като това момиче е по-ценен от целия род на онзи наркоманизиран ***, който я уби, както и на полицайката-плеймейтка! Защо бе, защо....
81
0
 
19
 
! Отговори
Ели преди 1 година
Хайде сега тези, които обясняваха, че момичетата да били пропаднали к**ви щом са навън в 23.00ч да се замислят дали случайно 0трeпкитe не са те самите!
80
0
 
8
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Хриси, се е насрала от страх и затова е в режим на заплахи. Истината е че ще я поцепят! Свършена е! И приятелчето и също + Шефа с чадъра, който в момента също се е насрал и се чуди дали парата ще му стигне да се откупи.
79
1
 
19
 
! Отговори
Полицайката преди 1 година
Чистата съвест на Симонка полицайката ще може да плюее на гробовете на жертвите без грам срам.
78
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж Промяна, а втори ден няма ни едно уволнение или оставка. При такова смърдене в МВР. Ама те отговорните другари сега са заети да разберат остават ли на власт или не. Другото не е важно. Да им влезем в положението. И тези, и предишните, и по-предишните. И бъдещите? Кои? От къде? Като моралът е на 0 и слиза още надолу.
77
1
 
5
 
! Отговори
Vako преди 1 година
До Анонимен81А чалгата възжишаваща ли ???
76
3
 
27
 
! Отговори
Д-р Исня преди 1 година
Явно да се съсипе образователната система не е достатъчно - започнаха да изтребват интелигенцията физически.
75
1
 
8
 
! Отговори
Морен сокол преди 1 година
Джаз интелигентна българка.Важното е че чалгарите се размножават .
74
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Монк 74Абсолютно. При големите нагли катастрофи от последните години е точно така. И тук при разцепен автомобил ще живее криминалния, дрогирания, продаващият дрога, а свестните загиват невинни. И така си продължава. И пак следващите ще дойдат под наслов за борба с корупцията. И пак ще се слеят с мафията. За кой ли път. Защото народът вече е свикнал, че това е "нормалното".
73
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя е другата жертва, защо се спменава само едното момиче ? :) Споменава се, че някакво момиче е починало в жипката на рецедевиста, но софиянци да кажат :)
72
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До коментирайте 58Първо погледнете данни из интернет, преди да пишете и лайквате. От кой син на Ген. Семерджиев е този правнук. Като знаете и че е първи правнук. Той е на 35 години. Синовете на генерала са родени 1949г и 1956г. В други медии изнесоха, че бащата на криминалния работи в Градски транспорт. Дайте по-конкретна информация. На кой син, на кой внук на генерала е син този Георги? Само фамилията не стига. Не е необходимо да се прибавя пипер в тая трагедия, дошла от клоаката, в която сме
71
1
 
27
 
! Отговори
отСиднейАавстралия преди 1 година
Човека не е карал колата въобще бе. Колата е с фалшив номер и книжка и нямат нищо свързващо с Семеджиев. Човека е спал в къщи, пил е успокоителен чай и си е мил зъбите с лечебна паста с марихуана. Само му губите времето, и без това ще го пуснат като всички разберът какво добро дете е бил
70
0
 
5
 
! Отговори
Монк преди 1 година
Защо Бай Гaniо, титлата е без звездичка а името, защото това име е цензурирано от ***?!?!?
69
2
 
27
 
! Отговори
Монк преди 1 година
Убиеца и жертвата са на двата полюса в социалната стълбица на обществото, поставени един до друг, мога да сравня с онази карикатура в която Бай *** убива автора си. Тук на Георги Семерджиев може да гледаме досущ като на Бай ***, събирателен образ на хиляди други като него, продукт на последните 30 години безвремие.
68
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали не е дошло време за българския Пиночет? Само за няколко месеца ще приключим с тая тотална и повсеместна Sвинщина!