Какво се е случило - Семерджиев от три дни отказва обяснения за катастрофата

Днес в съда ще стане ясно дали е бил дрогиран и пиян на 5 юли, когато уби 2 момичета с джипа си
9 юли 2022 07:30, Елка Василева
160
Какво се е случило - Семерджиев от три дни отказва обяснения за катастрофата
Снимка: БНТ

Георги Семерджиев, който във вторник вечерта уби две момичета на кръстовището на булевардите “Черни връх” и “Арсеналски” в София, от три ден мълчи в ареста и отказва да дава обяснения по катастрофата, пише“24 часа”. Според разследващите има достатъчно косвени доказателства, че точно той е шофирал мощния джип, който премаза младите жени.

Всички събрани данни по разследването ще бъдат представени днес в Софийския градски съд, който ще гледа мярката за неотклонение на Семерджиев.

Още по темата
Дотогава трябва да станат готови и кръвните му изследвания, които да покажат употребил ли е наркотици или алкохол. Пробата му беше взета принудително едва в четвъртък, 24 часа след задържането му, защото той беше отказал и се наложи разрешение от съдия.

Кръвно изследване за наркотици било взето и от спътницата му - полицайката от Първо РПУ в София Симона Радева. Тя беше разпитана в четвъртък вечерта. От твърденията на Симона станало ясно, че не полицаи от Четвърто, а “други хора” са занесли стълбата, с която Семерджиев се покатерил до жилището. Първоначално се твърдеше, че това били нейни колеги, на които тя се обадила.

Според непотвърдена информация полицайката обаче му е казвала къде се намират патрулите по улиците на София, дори го е добавила в един от работните чатове, за да може той да получава бърза информация за всичко, което се случва на територията на столицата.
След жестоката катастрофа Семерджиев се укри. В петък стана ясно, че лично зам.-шефът на националното следствие Ясен Тодоров е открил къде точно се намира беглецът. Тодоров говорил с хора от футболните среди. Той е известен фен на ФК “Левски”, а в момента дори пише доктарантура на тема “История на футбола” в Софийския университет.

Георги Семерджиев е бивш футболист и като юноша е играл в “Левски”.

Докато Семерджиев мълчи в ареста, спътничката му от фаталния инцидент, полицайката Симона Радева, е освободена без обвинения.

Софийската градска прокуратура провежда проверка за това опъвали ли са полицаи чадър над Георги Семерджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...ГЕОРГИ СЕМЕРДЖИЕВ- ВНУК НА ГЕНЕРАЛ СЕМЕРДЖИЕВ, ЖИВЕЕ В ИМОТА НА ДЯДО СИ, ОТ ТАМ ЧАДЪРА ОТ СЛУЖБИТЕ- ТОВА ОБЯСНЯВА ВСИЧКО.
104
0
 
2
 
! Отговори
аза преди 1 година
До АнонименОще гледай алфа, пък после се чуди, защо не знаеш нищо!
103
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами нали по Алфа го даваха на живо.Не видях Волен Сидеров да строши нещо. Единтвено тропаше се ръце по вратата да му отворят полицаите и да доведат началника и Симона Радева. И другото-хвърляше химикалката на жената в кабинката на информацията. Нищо не е трошил.Поне аз не видях да троши каквото и да било.
102
0
 
2
 
! Отговори
филип ейджи преди 1 година
Drug Enforcement Administration
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали е хванат след 12 часа. Как ще докажат, че по време на катастрофата е бил дрогиран, ако казва и е взел вещества през тези 12 часа. Няма доказване....за съжаление.
100
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е какво има да обяснява? Те знаят всичко. Нали е тяхно момче, полицайче. Сега просто се чудят как да замажат случая и да го отърват.
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясен Тодоров го е открил защото му е служител
98
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Силиконката не е арестувана, но затова пък Волен Сидеров е арестуван. И сега се чудя чия вина е по- голяма.
97
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убеден съм, че тоя наркоман има карта на сътрудник на полицията! 100% съм сигурен!
96
1
 
37
 
! Отговори
Е преди 1 година
Полицайката като запозната със законите и избягала, трябва дори да е с по-тежка присъда. А тя е освободена без повдигнати обвинения.
95
1
 
24
 
! Отговори
Смъртната присъда преди 1 година
Е изключително необходима на България.
94
0
 
35
 
! Отговори
А преди 1 година
А защо обществената тоалетна е освободена?!?!? Бягане от място на местопрестъпление (двойно убийство) не е ли наказуемо?!?! И то с висока социална значимост при все, че е служител на МВР?!?!?
93
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чака адвоката да му обясни какво е станало .
92
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормален човек не би повярвал на лъжата, че Георги Семерджиев е внук на генерал-полковник Атанас Семерджиев. Това лесно се проверява в интернет. Даже не му е и далечен роднина. Въпросът е защо един тук повтаря тази неистина под всяка новина за Георги Семерджиев?
91
1
 
15
 
! Отговори
Айде бе преди 1 година
Родителите на убитите момичета могат да разчитат само на великият и всемилостив Аллах. Само той ще им покаже пътят на светлината как да изпратят при Дявола изчадията адови прикриващи наркодилърите.
90
2
 
22
 
! Отговори
? преди 1 година
Прашков се скри и не уволнява началници
89
2
 
27
 
! Отговори
Същио преди 1 година
Гуууулема промяна. Делят наркотиците.
88
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Семеринг защо мълчиш, шнур в устата ли държиш.
87
0
 
36
 
! Отговори
Крах преди 1 година
Цялата полиция в помощ на колежката? Кой шеф се обади да носят стълба? Някой с допълнителни доходи от наркотици.
86
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хе хе хе, цирк да има! И как мислите ще има наказан? Човека не е хванат на мястото на катастрофата, а трябва сега да се доказва, че е бил той. И другото е, кой взима проби 24 или 48 часа по- късно? Човека си е бил в къщи и решил да смръкне, от къде да знае, че някой му е карал джипа и ще дойдат по грешка за него. Сега всичко е само за да се замаже народното недоволство. За кръвните проби, срока не беше ли много по-кратък? 10 часа не беше ли?