Какво се е случило - Семерджиев от три дни отказва обяснения за катастрофата

Днес в съда ще стане ясно дали е бил дрогиран и пиян на 5 юли, когато уби 2 момичета с джипа си
9 юли 2022 07:30, Елка Василева
160
Какво се е случило - Семерджиев от три дни отказва обяснения за катастрофата
Снимка: БНТ

Георги Семерджиев, който във вторник вечерта уби две момичета на кръстовището на булевардите “Черни връх” и “Арсеналски” в София, от три ден мълчи в ареста и отказва да дава обяснения по катастрофата, пише“24 часа”. Според разследващите има достатъчно косвени доказателства, че точно той е шофирал мощния джип, който премаза младите жени.

Всички събрани данни по разследването ще бъдат представени днес в Софийския градски съд, който ще гледа мярката за неотклонение на Семерджиев.

Още по темата
Дотогава трябва да станат готови и кръвните му изследвания, които да покажат употребил ли е наркотици или алкохол. Пробата му беше взета принудително едва в четвъртък, 24 часа след задържането му, защото той беше отказал и се наложи разрешение от съдия.

Кръвно изследване за наркотици било взето и от спътницата му - полицайката от Първо РПУ в София Симона Радева. Тя беше разпитана в четвъртък вечерта. От твърденията на Симона станало ясно, че не полицаи от Четвърто, а “други хора” са занесли стълбата, с която Семерджиев се покатерил до жилището. Първоначално се твърдеше, че това били нейни колеги, на които тя се обадила.

Според непотвърдена информация полицайката обаче му е казвала къде се намират патрулите по улиците на София, дори го е добавила в един от работните чатове, за да може той да получава бърза информация за всичко, което се случва на територията на столицата.
След жестоката катастрофа Семерджиев се укри. В петък стана ясно, че лично зам.-шефът на националното следствие Ясен Тодоров е открил къде точно се намира беглецът. Тодоров говорил с хора от футболните среди. Той е известен фен на ФК “Левски”, а в момента дори пише доктарантура на тема “История на футбола” в Софийския университет.

Георги Семерджиев е бивш футболист и като юноша е играл в “Левски”.

Докато Семерджиев мълчи в ареста, спътничката му от фаталния инцидент, полицайката Симона Радева, е освободена без обвинения.

Софийската градска прокуратура провежда проверка за това опъвали ли са полицаи чадър над Георги Семерджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
4
 
21
 
! Отговори
Vans преди 1 година
Левски -> Боримиров -> Таки -> Бойко -> Гешев
84
0
 
31
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
Пуснете го че трябва още една тутуровка да си сложи.
83
0
 
30
 
! Отговори
Уф преди 1 година
"Порядъчна" двойка силиконка-полицайка и наркоман-докторант не плагиатствал.
82
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ако помогна на престъпник, дали ще мина само с едни показания? Защо силиконката е на свобода????
81
0
 
13
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Подзаглавието също е интересно.Дали е бил дрогиран или пиян не променя квалификацията - членът в НК,след като е достатъчно и едно от другите три за нея - бил без книжка,да е избягал или е на пешеходна пътека,а дори две са налице.При толкова отегчаващи вината му обстоятелства употребата на наркотици и алкохол може да доведе само с месец-два по-тежка присъда,отколкото без да е употребил,което говори че сам се е съветвал,а не от полицайката,за да откаже проба,ако е била въобще с него.
80
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРИ БАЙ ТОШО,ТОЗИ ВЕЧЕ ЩЯХА ДА СА ГО ИЗЯЛИ ПРАСЕТАТА
79
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако го пуснат на свобода отново, некой ще го убие, ако го вкарат у пандизо, пак ще го убият, остава да видим, дали миската полицайка ще отърве наказанието :)))
78
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ало! Не се самозабравяйте и си знайте мястото! Злоупотребата със служебното положение в България не е престъпление! Иначе трябва целият елит да гние в затвора без изключение! Това ли искате катастрофа в държавата! Гиди путински агенти!
77
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мечтая за това заглавие: "Семерджиев пуснат на свобода. Прокуратурата на събра доказателства. Часове след освобождаването му, трупът му беше увиснал на стълба, подпряна на асансьора, който потроши при катастрофата с двете жени".
76
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев е опъвал чадър над този наркопласьор, иначе той бил от агитката, с татуси, голям мъж, Васил Кунчев дали не се срамува, че е се наричат тези хора с неговото име - левскари?
75
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААПич, това не е от Радев, тези типчета са били още когато Радев не сме го и чували. А селянина си ти, ама не онзи работливият, а онзи градски ***, който сутрин дори не си измива очите и зъбите и устата му мирише на смърт, ***
74
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали МеВеРе е опъвало Семерджиев с чадър или той е опъвал МВР?
73
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
24 часа за проба??? Този съд не знае ли че за 24 часа може много неща да се променят.., да не са чакали съдията да се наспи, да закуси, и чак тогава???
72
0
 
20
 
! Отговори
Shipkata78 преди 1 година
МВР и ГДИН е пълно със татоирани служители които злоупотребяват служебните им правомощия както и със забранени субстанции!!!
71
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин и руснаците са виновни.Митрофанова и тя.
70
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този *** в затвора трябва да изгние и защо тази *** облечена в ,,полицейска униформа,,е освободена,,.В София има ли гражданско общество,да пази Господ ,но утре може да се случи с нашите деца.Тази кифла трябва да се съди за съучастник в убийството,знаела е и помага с пол.атрибути да избяга,а не го е спряла...ужас.Тази е професионална *** не и полицай!
69
0
 
24
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Човека е свикнал на отношение от полицията. Как да проговори като нито един полицай не го е предразположил както Симончето? Първо удоволствието и тогава ще ви каже каквото искате. Пародия на полиция! Даже в полицейска академия са по кадърни от цялото ни МВР!
68
1
 
16
 
! Отговори
A pomnite li? преди 1 година
А помните ли 2008-9г....имаше контрол по пътищата. Бяха отучили масовката да говори по телефона, докато кара. Научиха хората да карат с колани....сега....няма братче
67
4
 
2
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Не знам откога са снимките и на полицайката,които ги показат,но определено надяващите се да даде положителна проба за наркотици,като ги гледам ще пият чаша студена вода и ще ми е интересно как пък Бойко ще "разкъса" предизборно управляващите за уклончивите им позиции им пред медиите,за да се харесат като борци за справедливост.Просто трябваше да кажат върви проверка,върви разследване и чакаме резултатите,а имаме сведения за това,за онова и сами се набутаха ако няма да има нищо срещу полицайката
66
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно му е лапала скоростният лост и за това са се блъснсли. Като и гледам кифленската мутра за друго не става и без това