БДЖ спира да превозва украинските бежанци безплатно

Променят се условията за превоз с влак на украинските граждани
23 юли 2022 07:45, Красимир Ангелов
50
БДЖ спира да превозва украинските бежанци безплатно
Снимка: БГНЕС

От 00:00 ч. на 26 юли украинските граждани вече няма да могат да пътуват безплатно с влак на територията на България, стана ясно от съобщение на държавните железници.

От началото на месец март БДЖ като национален железопътен превозвач предостави възможност за осигуряване на безплатен превоз с влак за всички нуждаещите се граждани на Украйна, които преминават границата с България и желаят да достигнат конкретна дестинация на територията на страната.

Издадените предварително билети преди 00:00 ч. на 26.07.2022 г. ще бъдат валидни до приключване на пътуването, отчитат от БДЖ.

До момента чрез билетите "HELP UKRAINE" между териториите на България и Румъния са превозени над 10 000 граждани на Украйна. Междувременно от началото на месец март от БДЖ са издадени близо 30 000 безплатни билета за пътуване с влак на украински граждани на територията на страната, отчитат от държавната железница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това не са бежанци а тарикати, руснаците бият стратегически обекти, складове бази казарми жп възли, мостове, това че укросите се крият в крайните квартали е причина за разбомбени и жилищни блокове.
37
4
 
30
 
! Отговори
######### преди 1 година
До # 39 Полша беше първата държава в Европа ,която ги прие сърдечно и отвори границите си за всички украинци .До момента в който се качиха на главите им и започнаха да злоупотребяват масово с добротата и помощта ,която им оказаха. Сега търсят всячески начини да се отърват от тях, но наглостта им е безгранична. Храниш ги ,поиш ги ,обличаш ги ,пари им даваш в ръцете както и работа .Пак недоволни и капризни създаващи само проблеми .Марш обратно в Украйна *** не сте нужни на никого.
36
4
 
25
 
! Отговори
######### преди 1 година
До # 39 Стига с тези *** и кърлежи .Това са украинците лицемери, търтей и използвачи. Защо никой от вас преди време а и сега не говори за Сирийците, бягащите от талибаните на Афганистан и Пакистан. Единственото което тези хора имат са бельото и дрехите които носят .Мързеливите и капризни украинци всеки от тях има поне по един скъп и мощен автомобил. Като са толкова зле нека да ги продадат. Четири месеца лежат на нашия гръб и доят бюджета на бедна България.
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ина, аз лично познавам такива майки с деца, които вече нямат свой дом. И са бедни като църковни мишки. Някой ще каже ми да работят бе. Как точно майка с 3 деца да работят
34
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо? На тези хора трябва да се помага. Не на онези с джиповете, нито на дрогата в Киев. Впрочем последният трябва да бъде съден. Преразгледайте си приоритетите, драги атлантици.
33
6
 
22
 
! Отговори
Ина преди 1 година
Вчера във влака украинка с 3 деца,най голямото около 11-12 годишно.Моята дъщеря си извади за ядене ,а тия деца като я загледаха в устата,чак неудобно ми стана,а майка им тихо им говори нещо.Дъщеря ми ,която е на 8 ми казва,май са гладни и им подава за ядене,двете отказаха,но най малкото си взе.Не съм виждала дете така да яде.Оказа се,че пътуват за Пловдив,намерила си е работа и се местят,бяха с два куфара и детски ранички.Та така,дано никога не стигнем тяхното положение.
32
14
 
16
 
! Отговори
Малко логика преди 1 година
За това ли им завидяхте на бедните хора, които са останали без работа и без подслон, сами в чужда държава, само с 1 куфар дрехи??? Или сериозно си мислите, че някой с джип ще го остави във Варна и ще се друса 8 часа без климатик във 2-ра класа до София? Кога изобщо за последен път сте се качвали във 2-ра класа във влака коментиращите тук???
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 26Аз съм от тези руски тетки, живеещи тук над 30г. Не си прав, мнозина от нас всичко българско, макар и не родно, любим, тачим и милеем. Иначе не бяхме останали тук толкова дълго.
30
8
 
13
 
! Отговори
Малко логика преди 1 година
Украинските "фашисти" се сражават в Украйна срещу руските войски. 90% от бежанците са жени, деца и възрастни хора,които не са изстреляли дори 1 куршум през живота си. Ама има и мъже. Да, вместо да се бият в Украйна те търсят мирен и нормален живот у нас, следователно не са фашисти. Ама има и с джипове. Само че тези с джиповете нямат нужда от билетчето за 2-ра класа в БДЖ 8 часа от Варна до София 8 човека в купе без климатик и често с повредени прозорци, които не се отварят или не се затварят.
29
4
 
10
 
! Отговори
Парите за това преди 1 година
Те не са ли от Реропейския бюджет? Т.Е. От нашите пари и от нашата вноска в ЕС?
28
5
 
9
 
! Отговори
Що бе преди 1 година
Продължавайте! То как хорицата да се местят от морето нс планина? Да не искате да се качат пак на поршетата си?
27
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А може и безплатмо да,се хранят по хотелите и заведенията украинските фашисти)
26
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А zащо иzобщо е zапочвал да ги воzи беzплатно.
25
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До долния, защо мислиш че тия са българи, а не злобни руски тетки, които живеят 30 години тук и мразят всичко българско? Хайде по леко да вкарваш всички българи под един знаменател
24
35
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, изтъркаха ви металните колелета на вагоните бре, аман. Злобен народ. Само не знам, ако попаднете(ме) в тяхното положение как ще квичите и ще се молите и на Германия и на Щатите.
23
39
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Наистина българите са дребнав и злобен народ. Винаги гледат в чуждата паница и за тях не е важно те да са добре, а другите да са зле. Това е балсам за злобните им душички.
22
18
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До IvСтига вече с тези 40лв. Само май предубедените не сте разбрали, че тези 40лв се дават на БЪЛГАРСКИТЕ хотелиери, които са настанили тези беженци. Програмата вече е приключила и от юни сумата е 10лв. Тези пари не са от българския бюджет, а са осигурени от ЕС.
21
4
 
0
 
! Отговори
All about y преди 1 година
How dear you !!!
20
9
 
18
 
! Отговори
Iv преди 1 година
Kкъв Господ те гони, пети. При условие, че им осигуряваха безплатна храна и квартира, че и 40 лева дневно - какво не могат да си позволят билет за БДЖ, ли? Стига толкова.
19
6
 
30
 
! Отговори
Тираджия преди 1 година
Защо никой не пише за хилядите цистерни които карат горива за Украйна безплатно пак от нашият джоб.Първоначална точка Бяла от там през Дунав мост към Украйна хиляди тирове.Затова бензина ни е толкова скъп всеки от нас плаща за този експорт.