Отиваме към избори, още тази седмица може да има служебен кабинет

ПП е предприела действия към избори, смята социолог
Обновена: 25 юли 2022 10:58 | 25 юли 2022 10:53, Анисия Иванова
55

"Няма да има правителство, отиваме на избори. Това беше ясно още преди "Има такъв народ" да се оттегли от преговорите, защото преди всичко "Продължаваме промяната" не желае нов кабинет. Това беше ясно още с преговорните им позиции, с поставянето на акцента върху промяната на закона за противодействие на корупцията", посочи политологът доц. Антоний Гълъбов в студиото на "България сутрин".

По думите на социологът Добромир Живков се е подходило с идеята да се структурират добре преговорите, но не са били ангажирани всички субекти с цялото това действие.

"Продължаваме промяната" е предприела действие към нови избори и въпреки усилията на БСП и "Демократична България" да бъде преодоляно това противопоставяне между ИТН и "Продължаваме промяната", сякаш ситуацията се движи към нови избори", допълни той.  

"Продължаваме промяната" е напът да сбърка за пореден път с този лек прилив на симпатия към тях, със свалянето на председателя на Народното събрание и оставката на правителството. Смятат, че той ще остане траен и че са в подем, но не е така. Служебното правителство, което президентът Румен Радев ще назначи, може би още тази седмица, ще направи всичко възможно, за да прехвърли отговорността към редовния кабинет "Петков", изтъкна доц. Гълъбов.

Жвков смята, че тези известни разногласия, които виждаме през последните 4-5 месеца между президента и "Продължаваме промяната", могат да доведат до допълнително развиване на противоречия и противопоставяне в периода на очакваното служебно правителство.

"От друга страна, кабинетът, който си отива, успя да постигне няколко неща, които са ключови. От части в тях се дължи и това електорално съживяване, което отчитаме. Вижда се сериозно постижение по отношение на диверсификацията на енергийните доставки. Другото, което направи този кабинет, са високите социални разходи", заяви гостът пред Bulgaria ON AIR.

"Откровена манипулация е задържането на мандата от БСП, за да се гласува изборът за председател на КЕВР. Този мандат няма нищо общо с каквито и да било други срокове. Решението на Конституционния съд прави нищожен избора на сегашния председател. Няма ситуация, в която КЕВР няма да може да работи, защото няма председател. Този опит за водене на преговори беше началото на предизборна кампания. Начинът на управление на кризите ги увеличи. Хората ще могат да видят колко тежко падат маските", коментира политологът.

Още по темата

Добромир Живков каза, че приемането на законите за Плана за възстановяване не е най-важният мотив за съставяне на правителство, защото ЕК би била склонна да промени нещата и да направи компромиси.

"Това, че промените в Закона за противодействие на корупцията са изискуеми по отношение на Плана, е лъжа. Настояването конкретно лице да оглави комисията, ще се случи по стария закон. Комисията е колективен орган и кой е неин председател няма абсолютно никакво значение. Целта е да бъде отклонено общественото внимание от реалните проблеми, до които доведе страната това управление", смята доц. Гълъбов.

Социологът каза, че изтеклият запис от заседанието на ДБ е използван с PR цели.

"Той не показа нищо скандално. Разбираемо е това да бъде използвано от опозицията, за да бъде депозиционирана "Демократична България" колкото е възможно повече дни", допълни той.

"Българските граждани не се интересуват от това кой кого харесва. Цялото това управление се измести от обществения дневен ред. Хората са все по-разтревожени за това, което предстои. Трябва да се създаде някаква минимална предвидимост. Хората се върнаха към действия от порядъка на 1996-1997 година, към подготовка за зима", заключи доц. Гълъбов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Важна новина! Какво голяма журналистка ти е Кристина Патрашкова, дето по цял пие кафе с Гала и разнищват клюките? Какъв е по-точно приносът И в българската журналистика и в медийните обществени каузе, че нещо не се сещам?
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека да има нови избори, за да преброим копейкинците и да ги изринем от България на изток! Искам да видя лицата им по плакатите, да ги снимам в тълпата, да бъдат разобличени поименно про.ст.ите комуно-фашистки маргинали!
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 30. Тогава ти ще забравиш, че те има теб. Нопмалинте хора ще изринат котилото ви фашистко.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Martin Borrman Нали, знаеш, че ако не се гласува, по закон гласовете на негласувалите се разпределят квотно между партиите. Много си подмолен. Да гласуват само твоите възрожденците искаш? Защото те са под строй и с песен, това ли ти е целта ? Напротив, българите трябва да гласуват. Ако не могат да си изберат партия, има опция и за тях. Последното квадратче е "не подкрепям никого". По този начин няма опасност гласа му да бъде преброен при когото и да било. Не по твоите правила, копейкинче!
30
1
 
3
 
! Отговори
До 47 преди 1 година
Първо трябва да се изринат възрожденците като тебе, които освен с лозунги не могат да приказват с нормални изрази, пък после ... каквото сабя покаже.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам, Мая Общата, и тя надигна глава, заглади перчем, яхна отново "нас червеното знаме роди ни" и се мобилизира за избори))))))).
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да изринем на следващите избори тая клика ПП (палавия премиер) снесена от американските окупатори.Да изринем също така завинаги клетите комунисти които вече едва се държат на повърхноста.Да изринем и ДБ - за какви демократи се имате в лицето на Хр.Иванов и Ат,Атанасов?Да изринем и ИТН - това изчадие на българската политика пръкнало се някъде в някоя чалготека.Тази коалиция докара България до такава беднотия и инфлация каквато не беше виждала дори по Виденовото "управление".
27
2
 
5
 
! Отговори
Важна новина! преди 1 година
Голямата журналистка Кристина Патрашкова осъди Сакатото учиндолско чудовище на общо 65 000 лв. Както с много известни хора, Сакатото чудовище от Учиндол, не веднъж се гавреше с Патрашкова, защото и тогава изпълняваше поръчка, за която му бяха платили! Сакатото чудовище изпълнява мокри поръчки от времето, когато се правеше на "водещ" и опростачваше българите, имали глупостта да гледат простащините и порнографията му! Браво на адвокаткатката, но Чудовището вече е осъдено от българския народ!
26
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Защо на все повече предавания фоновите цветове са синьо и жълто?
25
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е ясно, курс към Москва. Това е основната задача на ИТН.
24
4
 
7
 
! Отговори
Martin Borrman преди 1 година
Служебен кабинет Но. 2473 ще има само ако добитъка го избере отново, и резултата, отново, ще бъде точно същия както и предишните 2472 пъти....... колело на живота нали? Но ако този път добитъка еволюира, стане човек, започне да мисли, и каже "НЕ!" и НЕ ГЛАСУВА? Кой е избрания? Избрания си ТИ! Избери себе си а не поръчковите "политици" пък да видим какво ще стане тогава..... какво имаш да губиш в случая??????
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за Изхожданe!
22
18
 
4
 
! Отговори
маскирания преди 1 година
Това е чудесно, ша фърлям гласЪ за Възраждане!
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди всеки избори едни и същи политолози агенции и др. мътят главите на хората и до нищо добро не довеждат крайно време е да се оттеглят
20
4
 
27
 
! Отговори
.. преди 1 година
къде е "великият" ни президент сега да им резне наглите крилца на промяната?!!?!?!?!?!?
19
7
 
16
 
! Отговори
Царя е гол преди 1 година
Не, защо пак избори? Вижте как тръгнаха да гонят 30% от администрацията! След това започнаха да извозват тонове пръст от трите тунела, които правят и с тая пръст заливат основите на мостовете над Дунав, по които да потекат евро средствата, които им отпуснаха! Да не забравим болница лозенец дето разчленяваха трупове! Народа адски много им се радва на електрическите коли, от успешно завършеният завод. Моля, разпространете по медиите тоя хвалебствен пост, да се радват всички на коалицията!
18
6
 
4
 
! Отговори
ФСБ преди 1 година
Русия обвини българина от сайта Bellingcat в участие заедно с Украински воени в вербуването на Руски пилоти и опит в отвличане на бойни самолети.
17
5
 
5
 
! Отговори
неизвестен преди 1 година
Абе що ви не е... , драскачи за власт.аз само ще ходя да гласувам. Нищо няма да направите, всички сте от един дол дренки.
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без БСП,ГЕРП, ДПС, ПП, ДБ и всички останали мафиоти! Избирайте истински, видяхте че става!
15
8
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Знаете ли...досега винаги десноте партии като почнем от СДС, са били в полезрението на интелигенцията ни. От известно време насам обаче, десните партии попаднаха в полезрението на мафиотите и прocтaцитe.

Спонсорирани публикации