Дал ли е Любенов подкуп на полицаите преди тежката катастрофа?

Шофьорът твърди, че е дал 200 лв. на органите на реда
8 окт 2022 14:20, Петя Славова
96
Дал ли е Любенов подкуп на полицаите преди тежката катастрофа?
Снимка: БГНЕС

Войната по пътищата в страната ескалира. Все повече шокиращи пътни инциденти с жертви повдигат въпроса дали има полицейска закрила над пияни и дрогирани водачи на пътя.

Сред последните тежки ПТП-та е това от Околовръстното шосе. При фаталния инцидент загина френски гражданин, а друг човек е в болница.

Оказва се, че малко преди произшествието Димитър Любенов, който е причинител на катастрофата, е звъннал на drink&drive.

Собственикът на дружеството разказва пред Нова тв, че той тръгнал към него, но докато пътувал към адреса, бил спрян от патрулен автомобил за проверка, което го забавило.

"Служителите са на работа, не ги обвинявам, но във въпросната вечер проверката продължи 30 минути", спомня си Геров.

Още по темата

Заради забавянето се налага Геров да изпрати друга кола, която е в близост до Димитър Любенов, за да го вземе от заведение в квартал "Бояна".  Две пресечки преди въпросния адрес втората кола се разминава с проверявания автомобил. Шофьорите го разпознават и се свързват с шефа си. "Съобщават ми, че патрулен автомобил кара след него на пусната сигнализация", каза още Геров. По думите му след това полицаите спират автомобила на Любенов.

Че е имало обаждане до фирмата, потвърдиха и от Софийската градска прокуратура. От записи на три камери се вижда, че патрулен автомобил съпътства скъпия автомобил, управляван от Любенов, до момента на катастрофата, каза заместник-градският прокурор Иво Илиев.

Стои въпросът - дали докато няма камери е даден подкупът от 200 лв., за който Любенов твърди, че е дал.  По данни от GPS-а  колата на  униформените е карала с превишена скорост - с около 100 километра в час. Връщат се на мястото на катастрофата едва, след като е подаден сигнал до 112 от друг свидетел.

Двамата мъже, които са били в колата drink&drive  вече дават показания в съда. Все още няма повдигнати обвинения срещу двамата полицаи, опитали да избягат от мястото на катастрофата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
7
 
! Отговори
Риторичен въпрос! преди 1 година
Истинският въпрос е колко е дал, а не "дали"!!!
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нарушил куп закони от дълго време и е убил човек. Това маловажно ли е? - Не е маловажно, но от момента, в който са установили, че той е фактически неспособен да управлява МПС, ПОЛИЦАИТЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ да го отстранят от автомобила, а след като е останал зад волана С ТЯХНО РАЗРЕШЕНИЕ и по тяхна преценка, вече ПОЛИЦАИТЕ носят юридическата отговорност, а не водача.
36
1
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Добрутро:):):)6.30 се напих като гъъъз си тръгнах към вкъщи от ПМ с едно ***,но там беше вече афтърпартито.Тези моите са пили там до 10.00:):):)Да ти *** и инфлацията:):):)
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицаите които са екскортирали пияната мутра трябва да бъдат съдени за съучастие в убийство.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е не знаете ли че когато си пил и те спрат ,и не ти стигат парите те ескортират до дома ти за да си доплатиш и така се отърваваш.Даже в някои случаи ти карат колата.Този обаче май е карал с 200 за да се измъкне.Ама то като не сте от София вервайте на глупости.
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредното внуче на Бойко, естествено че е дал подкуп с отстъпка и бонус ескорт.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иначе има и мръсни ченгета които познавам, лично аз не смея да ги питам с какво точно се занимават но два нови джипа за него и жената с полицейска заплата не става.Това е толкова елементарно да се разбере но просто няма кой да се занимава с това нали по-важно е Гешев да бъде отмъстен от Божков и неговите *** ПП.
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам от видеата които полицайката е публикувала какви кръшни гюбеци хвърля из дискотеките, ми става ясно дали е взела подкуп.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Йел А казва ли защо е дал подкуп? Каква е причината,защо дава?
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е дал, има си абонамент човека и откакто Рашков пое МВР-то има 2 патрула които охраняват хора близо до нас, кой охраняват не е ясно но определено не е някой известен политик или подобен.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 32 Аман от драскачи като теб! Всичко се променя според това дал ли е или не!!!!! Точно заради такова даване и взимане се случват всички тези неща, но кухата ти кратуна не може да го осъзнае!!!!!! Корупцията е в основата на бедственото ни положение! А , ако беше малко повече в час, щеше да знаеш, че всъщност починалия е МЪЖ!!!! Разни хорица като теб говорят на ангро, чели непрочели, видяли недоразбрали!!!!
27
3
 
3
 
! Отговори
Йел преди 1 година
Умишлено се опитват да сменят центъра на вниманието върху полицаите вместо върху мутрата - убиец. Дори да е дал подкуп, нали лично той с колата си е блъснал французите ??????
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-важните въпроси са докога с това беззаконие и тази война по пътищата. Докога ще се спасяват от истински присъди такива като този. Има куп важни въпроси, които повдига този случай. Какво се променя ако е дал или не? Нима ще стане нормален човек или ще върне убитата жена? Аман от дра/искачи!
25
2
 
8
 
! Отговори
1 ГОДИНА преди 1 година
Хора , Обиколих с Колата си Цяла България - Морето , Банско , Русе , Видин - НЕ ВИДЯХ по ПЪТЯ НИТО ЕДИН ПОЛИЦАЙ ? Какво се случва - не искат да работят ?Те са повече от Българската Армия . МВР България е 60 000 Служители , Армията е 20 000 Служители .Армията е по-активна - Срещнах Армейски Колони с Танкове преди Банско - в Посока София .
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вмесро да дава 200 лева подкуп на полицаите, защо не е повикал такси и да се е прибрал?
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никакво значение дали е дал или не. Това не е фокусът на разследването, както се опитват да ни представят мисирките. Освен това с нищо не променя факта, че е нарушил куп закони от дълго време и е убил човек. Това маловажно ли е?
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще е дал подкуп, абсурт. Къде кога се е чуло и видялов БГ полицаи да взимат подкуп.
21
8
 
7
 
! Отговори
Банкя преди 1 година
А днеска заредих автомобила си и бензина пак не беше с левче надолу. Бойко пак ни излъга.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България ПОЛИЦАИ ПО ВРЕМЕ НА СЛУЖБА и на изпълнение на служебните си задължения БЯГАТ ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО???
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промяната на радеф е фа