Нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ

Борбата e сложна, гаранция за пълното унищожаване няма
24 окт 2022 12:40, Елка Василева
44
Нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ
Снимка: архив, БГНЕС

Във влаковете на БДЖ има нашествие на дървеници, посочва bTV.

Ежедневно пътници от цялата страна използват един от най-евтините начини за транспорт – железопътния. Цената им харесва, обаче поддръжката - не. Някои от пътниците дори са съгласни да плащат повече, стига и качеството да е по-добро.

Що се касае до нашествието на дървеници, експерти напомнят, че те не са опасни и не пренасят болести и всъщност в купетата на влаковете ги внасят пътниците.

„Дървениците са във влакове, внесени с багаж от пътниците или с дрехи, нормално е, те са пряко свързани с хората. Ухапването предизвиква подуване върху кожата, сърбеж в някои случаи, някои хора дори не го усещат“, коментира доц. Николай Симов, ентимолог.

Борбата с нашествието на тези насекоми може да бъде изключително сложна, а гаранция за пълното им унищожаване няма, уточнява ученият.

Ивайло Георгиев, директор на отдел „Продажби и обслужване“ на БДЖ, обясни пред bTV, че всички композиции в движение се почистват и дезинфекцират по график, преди да тръгнат на път. Основно почистване се прави на 28 дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
7
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Абе ***, наричат се дървеници заради цвета им, а не защото живеят в дървени мебели. Те са навсякъде където могат да се скрият, без значение дали е дърво, дюшек, плат или желязо.
28
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
правете разлика между дървеници и бълхи - дървениците живуркат в дървени мебели, не в талашитени, а във вагоните май няма нищо дървено.... освен главите на персонала
27
3
 
10
 
! Отговори
А,ха преди 1 година
Върнахте Борисов и дървениците плъзнаха.Тaка де,няма само калинки да отглеждаме.
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Погледнете стъклата на вагоните!!! Повръща ми се от тази мръсотия!! Дрехите, с които пътувам в ц**нските им вагони, веднага ги пера като пристигна в къщи!! И това се води **първа класа**.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***оначава ппаразити като тях!!
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** означава ххлебарки. Представяте ли си какво са закрили тези мерзавци!!!!
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България е пълно не само с дървеници по влаковете, а с *** пи блоковете, с мравки по блоковете, със съсли. И всичко това е защото службите, които трябва да се грижат за хигиената СПЯТ и се занимават с простотии, а не с унищожаването на тези ***, като тях!!!
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, че пътувам с тези грозни, мръсни,български влакове е по принуда, а не от изгарящо ме желание!!!
21
2
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Ухапванията от дървеници са всъщност ужилвания и могат да побъркат човек. В Англия е пълно с дървеници навсякъде. Веднъж попаднали в къщата е невъзможно да бъдат изтребени. Единственият вариант е да се пръска с отрова през месец два, но снасят яйца навсякъде и се придвижват между къщите по телефонните кабели.
20
0
 
15
 
! Отговори
кон за дървеници преди 1 година
Мотивът да подарят, пардон да дадат на концесия, летище София беше, че уж парите били много необходими за оздравяването на БДЖ. Купиха 2 вагона /не влакови композиции, а вагони/ втора употреба и един виден политик се снима с тях, за да покаже как БДЖ се е оправИло. Дет се вика сделката беше кон за кокошка или по-точно кон за дървеници. И ето че резултатът е налице - парите от концесията ги няма, нови влакове няма, обаче дървеници и 6,5 милиона балъци все още има...
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Преди повече от 20 години ми се случи да ме ядат дървеници във влак и пуснах жалба. Явно все още няма ефект от нея :))))Знаейки БДЖ, предполагам още пътушате във влака.
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужасна мръсотия!! Тези въобще не си чистят вагоните!! Обиколих цяла Европа, никъде не видях такава мръсотия да я продават на такива високи цени!!Срам и позор за държавата с най_скъпи коли в ЕС на депутатите!!
17
0
 
14
 
! Отговори
Рецепта преди 1 година
Рецептата е да се запалят вагоните и да се купят нови, само това ще унищожи тия гадини...
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мине се, не мине - първо провери какво правят Китай при подобни сделки в Африка. Техния интерес си го гонят и си го пазят, но всичко останало - кучета го яли. Да не излезе накрая че че хвърчат транзитни композиции, пък пътническите ще чакат в коловоз да им правят път.
15
2
 
6
 
! Отговори
Мине се, не мине преди 1 година
и пък се започва с приватизацията на БДЖ. Къде с намеци, къде по-директно, но е факт, че мераклии не липсват. По принцип съм строго против приватизацията, но ако трябва да го дадем на някой бих избрал Китай, защото те имат страхотен интерес от железопътния транспорт от и до ЕС. Влаковите линии ще станат "пушка".
14
1
 
12
 
! Отговори
Петър преди 1 година
И да сменят вагоните, дървениците няма да изчезнат. Хората ги пренасят с багажа и дрехите си. Дървениците не подбират бедни и заможни. Обичат топло, дървения и хора. Откакто ДДТ е забранено по цял свят има бум на дървеници.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България нивото на демокрацията е в съответствие с нивото на изправност на тия вагони.
12
1
 
4
 
! Отговори
Дo 10 преди 1 година
E, cera нaли виgя вeчe?
11
4
 
5
 
! Отговори
Гpeтxeн преди 1 година
He rи зakaчaйтe, тe имат npaвa Bлakoвeтe ca тяxнo ecтecтвeнo мecтooбитaниe, koeтo тpябвa ga ce onaзвa нenpoмeнeнo!
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз в либерална демокрация такива вагони не съм виждал. Не ви е виновна демокрацията, акъла ви пречи