Повечето български компании няма да раздават празнични бонуси

Търсят се нови алтернативи
Обновена: 18 ное 2022 07:32 | 18 ное 2022 07:25, Росен Стойчев
83
Повечето български компании няма да раздават празнични бонуси
Снимка: БГНЕС

Компании в България планират да зарадват служителите си с тематичен подарък за празниците, минимален процент от тях са отделили бюджет за коледен бонус.

Още по темата
Това показват наблюденията на Adecco България сред над 100 български и международни компании от секторите IT, аутсорсинг, телекомуникации, финанси, търговия и производство, съобщи Investor.

Компаниите, които са предвидили паричен празничен бонус, са много малко. Той ще е в размер до 1/3 от трудовото възнаграждение на съответния служител.  

Масова практика сред родните работодатели тази година ще бъде поднасянето на празничен подарък или ваучер за стоки и услуги на еднаква стойност за всички служители. Паричната равностойност на тези подаръци варира според икономическия сектор. Компаниите от IT индустрията отделят най-големи бюджети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: планкомпаниибонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето български компании няма да раздават празнични бонуси . . . . . . . . . . а моя слоган на задното стъкло е, че от вашата беднотия ми се повръща - eure Armut kotzt mich an, което води до сърцебиене на Кайен или Ку7 шофьорчетата като ги задмина! Да, не карам немска кола, но написаното е на немски! И да, колата ми е по бърза от порше!
72
1
 
3
 
! Отговори
Галя преди 1 година
Сега най-далавера е да имаш фабрика за свещи в украйна хахахахахахаххахаха
71
1
 
7
 
! Отговори
По мои наблюдения преди 1 година
бонусите в българските компании са често псевдо-бонуси, маскирани като "социални придобивки". Ваучери за храна, карта за фитнес, пари за очила, пари за облекло и прочие - всички тези неща сумарно, биха били добър бонус към заплатата АКО ги даваха кеш, а човек сам да прецени има ли нужда от очила всяка година, ходи ли му се на фитнес всеки месец и иска ли да пазарува в точно определени магазини, точно определени артикули. Фирмите обичат да демонстрират псевдо-социална отговорност с такива похвати
70
5
 
7
 
! Отговори
Програмист преди 1 година
Аз изкарвам по 100к на минута като мигрирам ЕРП системи....надарен съм и физически с цели 11 см мъжко достойнство...кодим на ЖАВА и се барам за питоняя...аз съм БОЖЕСТВО, а не човек....
69
8
 
6
 
! Отговори
До клошарите преди 1 година
Отново работодателите и програмистите са ви виновни. Нямате пари защото сте мързеливи и неуки, не можете ли да зацепите? Давайте, започнете бизнес и раздавайте по 10 бона на общаците. Или станете програмисти и печелете по 6-7к. Какво чакате, нали е лесно?
68
2
 
6
 
! Отговори
до Сидней преди 1 година
За човек, който "няма много време" си доста активен тук.
67
1
 
7
 
! Отговори
ВЪПРОСЧЕ? преди 1 година
Абе кои са тия български компании, че и ''повечето'' ???
66
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали бг програмистите бяха на по 10-15 хил евро месечно? Даже веднага ще бъда поправен как тази сума е седмично. Защо са им бонуси.
65
7
 
3
 
! Отговори
oтCиднейАв$тралияя преди 1 година
От мен имаш плюсче, щом си ги изкарал с честен труд няма нищо лошо да го кажеш и покажеш. Да не би да се срамуваш от нещо? Еваларка колега! Кажи го покажи го, нека видят, че не съм само аз. Минусите идват от лузари и зависници които чакат наготово някой да им оправи живота. Хора като теб трябва да са на показ за обществото, трябва да разказват и показват. Какво по голямо доказателство от самия ти, че живота е такъв какъвто го направиш. Дано още хора постигнат твоя или моя успех!
64
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз взимам приходи по няколко к-а в CHF, ама ме е страх да кажа, защото няма да имам плюсчета!
63
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То това не е ли вече коледна традиция?
62
7
 
4
 
! Отговори
програмист преди 1 година
при нас дават. Ще взема около 2хил коледен бонус
61
13
 
1
 
! Отговори
oтCиднейAв$тралияя преди 1 година
Нямам много време да чета за света на макаците и тяхната мизерия в всичките и аспекти. Запълвам си живота с места които само по Дискавъри сте виждали, и такива които и по Дискавъри няма да видиш. Ай поздрави. Нека ми е зле, много добре се забавлявам. Ако не ме задминете то поне на половина да ме стигнете. Айде цъкай минус да ти олекне хахах
60
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е за прокуратурата да има
59
3
 
15
 
! Отговори
Хамид преди 1 година
Спокойно, те и преди нищо не даваха.
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Успяла компания е над 15-20 години нагоре.на пазара в продукти и услуги. В модела на икономиката ни . Това е невъзможно. Намесат ли се групи от завистници / ченгесари, партийци, икономисти/ всичко се срива
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До отСиднейАав$тралия защо да те гоним живееш на място с най-много отровни животни пустиня освен това си психично боолен и лечение за това няма
56
14
 
7
 
! Отговори
отCиднейАв$тралия преди 1 година
Тук съм вече 10 години, взимам си 5 цифрена заплата долари, работя секретни ИТ проекти в електроното правителство. Имам секретно ниво на достъп. Кадри като мен със секретен достъп са изключително ценни. Хора като нас не се купуват на пазара, а се създават. Държавата се грижи всячески да не ни изпусне. А климата, красотата, чистотата, липсата на хора и задръствания, джунглите, водопадите, кораловите рифове ми идват бонус на заплатата. Праскайте минуси лузарчета. Поздрав от райския край на Планета
55
3
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Правилно! Има си договори. Какви бонуси?!
54
1
 
20
 
! Отговори
Икономист преди 1 година
И кога повечето български компании са давали бонуси.Страшно заглавие.Това все едно досега на 90 процента всички са давали бонуси от компаниите и сега изведнъж са спряли.