Отбелязваме 151 години от рождението на Гоце Делчев с напрежение

Очакват се провокации
108
Отбелязваме 151 години от рождението на Гоце Делчев с напрежение
Снимка: БГНЕС, архив

България и Северна Македония ще отбележат 151 години от рождението на Гоце Делчев под знака на напрежението и силно полицейско присъствие.

Очаква се много хора от страната ни да пътуват към Скопие - независимо от изострения тон между властите в двете държави.  

Полицейски сили са разположени в по-широкия район около църквата „Свети Спас“ и по цялата дължина на улиците, водещи към нея. Достъп до нея имат само лица с разрешителни.

Специални мерки за сигурност ще има, очакват се държавни делегации, водени от президента Стево Пендаровски и премиера Димитър Ковачевски, както и представители на още няколко институции. Само обявените делегации ще имат достъп до църквата "Свети Спас". Останалите делегации и граждани, които не са предварително заявени, няма да могат да поднесат цветя по време на държавната церемония.

България няма да изпрати официална делегация в Скопие, ще присъства само министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Заради криминалните прояви към българските културни клубове в югозападната ни съседка през последните месеци и зачестилите нападения срещу българи от Република Северна Македония, властите там са предприели изключителни мерки за сигурност и недопускане на провокации, както от страна на крайно настроени македонски граждани, така и от български граждани, които ще отидат да се поклонят пред гроба на Гоце Делчев.

Има закани за блокиране на граничните пунктове, за да не бъдат допускани хора от България да отидат в Скопие на 4 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: гоце делчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
МАКЕДОНИЯ Е ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНА ДЪРЖАВА- АКО НЯКОЙ СЕ СЪМНЯВА ДА ВИДИ САН СТЕФАНСКИЯ МИРЕН ДОГОВОР ТАМ СЕ ПОКАЗВА ТОЧНО КАКВО Е БЪЛГАРИЯ НА КАРТАТА!.
51
9
 
10
 
! Отговори
Бунгар преди 1 година
Стига сме се гаврили с паметта на Гоце Делчев. Погребан в с.Баница,изровен и преместен в Ксанти,изровен и преместен в София,изровен и преместен в Скопие. Сега разкъсваме паметта му.Това не е поклон. Може да се поклоним на стотици места в България на Гоце Делчев.Организирани български псевдо патриоти провокатори нямат работа в Скопие.Какво искат да покажат с действията си???
50
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северномакедонците ще бранят българина Гоце Делчев ,от българите.Щеше да е смешно,ако не беше жалко.И тук някои македонисти се обаждат да си честваме Левски и Ботев,демек да им го оставиме Гоце да бъде само македонец.Същото и за Самуил,да им го оставиме и да си честваме други царе.Айде бре.Няма да си плюем на предците и на историята,за да са доволни манипулаторите-фалшификатори от Скопие.
49
4
 
2
 
! Отговори
В. преди 1 година
Колкото повече липса на съдържание, толкова повече официални чествания. Няма противоречия между Българи и Македонци. Вече не са останали такива хора.
48
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде стига с тоя Гоце, че ми омръзна цял месец коментари!
47
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак да питам и едните и другите: Гоце Делчев за това ли се е борил? За да се мразим ли? Какво тогава честваме? Как успяхме да изкривим толкова много делото му!? Затова зарежте политиците и политиката и се съберете като нормални хора.
46
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя комунистически тумор трябва да се закрие. Само на болен комунист може да му дойде идеята да прави държава по географска област и да разделя един народ.
45
6
 
16
 
! Отговори
В турските преди 1 година
Книжа останали от 1905 - 1912 година никъде няма вписан етнос "македонец". Има българи, гърци, албанци, евреи, ***, сърби, но не и македонци. А вярвайте ми турските документи са верни. От де се пръкнаха никой не знае. Най Броя Тито ги създаде.
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой знае ли този човек какво точно е направил?
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Koi ste be vie Преди да даваш наклон на когото и да е,вземи огледало па се погледни!Отдавна почти всички,дори такива като мен,които изпитваха най-добри чувства към нещастната територия Македония и хората и не ги интересува брътвежите ви и с какво там се занимавате ,в "държавата" ,която и името не други и го избират.Не искаме нищо от вас,пълен игнор-вие не съществувате!
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупавии хора! Вместо да седнат, да ядът, да пият и да се повеселят, взели да се напрягат! Гоце едва ли е искал това да се случва.
41
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
54 Гоце Делчев е българин и български герой, който се е борил за свободата на българите в българската географска област, Македония.
40
2
 
5
 
! Отговори
прав си преди 1 година
До Фактите говорят че Тия гадни фашисти дето объркаха България!!!А НИЕ,КОМУНИСТИТЕ,СМЕ ЦЕЛИТЕ В БЯЛО!Да живее великия Съветски съюз!:))
39
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РСМ е сръбска и рускакочина, където още се преследват българи, репресират се и техните права се показват. Никаква помощ за такава криминална, недемократична държавица. Никаква икономическа помощ, като износ на ток, газ и др. Докато властите в РСМ не престанат да насърчават антибългарската истерия с ненаказването на насилници над българи там.
38
1
 
2
 
! Отговори
Напрегнат преди 1 година
Боже, напрегнах се. Сега няма да мога да заспя тази нощ.
37
18
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
При все, че той е македонец, защо ние отбелязваме годишнината?! Сбъркана държава...
36
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
47 При социализма имаше престъпен комунистически режим, упражняваше се насилие над инакомисещите, т.е. некомунистите. Техните деца-ПП..., искат да ни управляват и днес. Фашистите днес са сърбите и руснаците, доказаха го във Войната в разпадаща се Югославия и тази в Украйна.
35
1
 
18
 
! Отговори
Анти-иZедник преди 1 година
Светла памет на Гоце и хилядите българи загинали в борбата !
34
3
 
3
 
! Отговори
Стига де преди 1 година
Освободете се от това напрежение... А бе на всеки ъгъл има тоалетна. Страшна "мисиристика" няма що!
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
45 Винаги се намира по някой неграмотен човек, един, това е нормално за всяко общество. Непросветните хора, които не четат история от надеждни извори, вярват на пропагандата.

Спонсорирани публикации