Отбелязваме 151 години от рождението на Гоце Делчев с напрежение

Очакват се провокации
108
Отбелязваме 151 години от рождението на Гоце Делчев с напрежение
Снимка: БГНЕС, архив

България и Северна Македония ще отбележат 151 години от рождението на Гоце Делчев под знака на напрежението и силно полицейско присъствие.

Очаква се много хора от страната ни да пътуват към Скопие - независимо от изострения тон между властите в двете държави.  

Полицейски сили са разположени в по-широкия район около църквата „Свети Спас“ и по цялата дължина на улиците, водещи към нея. Достъп до нея имат само лица с разрешителни.

Специални мерки за сигурност ще има, очакват се държавни делегации, водени от президента Стево Пендаровски и премиера Димитър Ковачевски, както и представители на още няколко институции. Само обявените делегации ще имат достъп до църквата "Свети Спас". Останалите делегации и граждани, които не са предварително заявени, няма да могат да поднесат цветя по време на държавната церемония.

България няма да изпрати официална делегация в Скопие, ще присъства само министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Заради криминалните прояви към българските културни клубове в югозападната ни съседка през последните месеци и зачестилите нападения срещу българи от Република Северна Македония, властите там са предприели изключителни мерки за сигурност и недопускане на провокации, както от страна на крайно настроени македонски граждани, така и от български граждани, които ще отидат да се поклонят пред гроба на Гоце Делчев.

Има закани за блокиране на граничните пунктове, за да не бъдат допускани хора от България да отидат в Скопие на 4 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: гоце делчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея ще се издънят и ще стане нещо, помнете ми думата. Но по-добре така.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1946 отново руснаците и комунистите ни устроиха тая простотия с костите на войводата. Той никога не е стъпвал преживе в Скопие. Пропагандата на БКП го направи техен герой. Ние за малко да им дадем и пиринска Македония ако Сталин беше жив още някоя година. Подчинявайки се на КПСС ние сами си го вкарахме надълбоко и няма мърдане
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закривай Д.Б.Техен човек в БНТ каза ,че е хубаво да се дават оръжия за Украйна ,нито един световен политик в историята на човечеството не казвал,че да даваш оръжие е нещо хубаво
9
2
 
13
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
никога не съм била македонка, аз съм си българка, от област мизия.
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми пука какво отбелязвате или кой ви го отбелязва!!
7
14
 
6
 
! Отговори
Хора преди 1 година
не знаете ли, че Гоце Делчев си е един най- обикновен терорист? Днес го употребяват за политически боричкания.
6
4
 
7
 
! Отговори
Петров преди 1 година
цар Фердинанд Германски по австрийски съвет заповядва атаката на 16.06.1913, след която България окончателно губи Македония, какво общо има Русия?
5
21
 
2
 
! Отговори
София преди 1 година
Истината е , че в България всички сме си македонци , но се правим на по - големи българи от самите българи за да живеем по добре.
4
3
 
20
 
! Отговори
Петров преди 1 година
ако Гоце Делчев чуе тази српска шльокавица наречена "македонски jазик" няма да разбере и дума, нищо че бил "македонец"
3
2
 
12
 
! Отговори
aa1820 преди 1 година
аз исках да отида със самолет, нали Киро откри линията, "за 35 минути" щехме да одиме до съседите, ама полетите нещо ги няма.На бай Еконтий и приятеля му Янко сметките не излязоха.
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази година не ходете.Няма нужда от провокации и напрежение.Кирчо е виновен,защото преди да отиде там така не беше.Направил е дипломатически гаф.Ще се оправят нещата,но трябва време.
1
2
 
7
 
! Отговори
aa1820 преди 1 година
и аз бих добавил "що е маке се е ...Й...!

Спонсорирани публикации