Христо Грозев: Разследват опит за покушение срещу мен

Журналистът не беше допуснат на БАФТА, но ще присъства на наградите "Оскар"
21 фев 2023 09:06, Нели Христова
172
Христо Грозев: Разследват опит за покушение срещу мен
Снимка: БГНЕС

Беше ми забранено да присъствам на церемонията за наградите БАФТА заради опасност и за останалите. Все пак, там присъства елитът в киното и представител на кралското семейство - принц Уилям, който е патрон на събитието. Това коментира пред NOVA журналистът Христо Грозев, когото лондонската полиция не допусна до церемонията.

"Не съм запознат подробно с информацията, с която разполага полицията в няколко страни в Европа. Факт е, че има активно следствие, разследване на опит за покушение. Очевидно, нито ми е дадена пълна информация по темата, нито аз мога да я споделя. Самият факт, че дори английската полиция е посъветвала организаторите на събитието БАФТА да не бъда допуснат, показва, че има такава обективна информация", обясни той.

Във връзка с наградите "Оскар", той обяви, че ще присъства на събитието на 20 март. "През последните 40-50 години в САЩ не е имало опити за покушение на руските служби, докато, за съжаление, в Англия имаше успешни такива", допълни Грозев.

Журналистът не вижда сценарий за мир без загуба на Русия във войната. "Единственият алтернативен вариант за край на конфликта би бил, ако има вътрешен преврат в Русия. Например, икономическият елит в страната да си оформи нещо като елиминиране на върхушката на Путин", е мнението му.

По думите му вътрешнополитически движения в Русия ще сложат край на войната преди да има реална чисто военна загуба от руска страна. "Реалният ефект на санкциите върху джоба на средния сравнително беден руснак ще се усети в средата на тази година", каза Грозев.

Той обясни, че по информация, която получава от източници, близки до Кремъл, е имало желание Русия да си създаде някакъв друг символ на победа - чрез бомбардировки на гражданска инфраструктура да се образува нов поток бежанци към Европа, за да бъде Евросъюзът уморен от помощта към Украйна и да започне натиск върху Зеленски.

Грозев предупреди, че започва реална военна помощ на Русия от Китай. "Това е сериозно притеснение. Мисля, че следващите няколко дни ще видим доказателства от американска страна. Това е основното притеснение в Белия дом по отношение на войната. Става въпрос основно за предоставяне на липсваща електроника. Китай е готов дори да даде ракети, ако се стигне дотам", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този си повярва...а е НУЛА!
117
4
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Подкрепа г-н Грозав,руската пропаганда е превзела всичко в България,управляват ни марионетки на путин като решетников,Народа ни...Света ни оценява направеното от Вас и никога няма да го забрави,САЩ и съюзници ще ви защитят каквото и да им струва,никога не са изоставяли приятели и почтени,Свободата и Справедливоста...Света ни има нужда от хора като Вас!!!бъдете здрав...респект и Свободният Свят няма да ви изостави!!!
116
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не виждам вариант за победа на киев, цялата папплач обслужвала американската война в украйна -- на народен съд.
115
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-бърз разстрел за измами.
114
0
 
6
 
! Отговори
Велес преди 1 година
Акото си е ако...
113
1
 
7
 
! Отговори
тя преди 1 година
Тоя още ли е жив ?!
112
2
 
9
 
! Отговори
БДЖ преди 1 година
Страхувай се, Гроздьо, силно се страхувай от Работодателите си, че вече си отработен "матрял" и могат да те пречукат по всяко време, а след това да обвинят руските спец служби! Както се казва "с един куршум, два заека".
111
1
 
17
 
! Отговори
Император Бойко I преди 1 година
Защо някой ще се занимава с тебе. Ти си просто щурче от новия хранителен микс. Такива като тебе стават само за медийна плънка!
110
2
 
13
 
! Отговори
Бунга Бунга преди 1 година
Има една българска поговорка. "Окъкан не чуроликай"! Ама тези джендърофилни момчета, които не знаят какво е казармата / възпитател на мъжете/ очевидно са във вакуум зоната.
109
0
 
14
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Господин Грозев, защо не разкажете, как Нацурите режат главите на Полските наемници, убити в сраженията, за да ги не разпознаят .
108
0
 
12
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 година
да де, ама то стига Китай само електрониката да даде... А ракетите ще дойдат от другаде...
107
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уфф, аман от тоя.
106
2
 
23
 
! Отговори
Курти преди 1 година
Този е полулегален...той се крие а никой не го търси!
105
2
 
24
 
! Отговори
АЗ преди 1 година
Поредния повярвал си перко.
104
1
 
14
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
Я вижте кого слушате за пътната безопастност в БГ - бакалавър по педагокика, или пък бивш началник на отрезвител, защо този да не е разследващ журналист? Гласувахте ли за разни шмекери, бракувани в други страни - гласувахтееее, значи може и този да го слушате. Докато има балъци, ще има и шмекери!!
103
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този индивид много надценява собствената си значимост. ПП: От нас 30 години е на хранилка при Шорош'. Принципа на такива индивиди е слушам и изпълнявам за да папкам обилно. : )
102
1
 
21
 
! Отговори
kolio преди 1 година
никой не знае кой е този
101
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този журналист, охотно тиражиран по всички слугински телевизии, изрече толкова налудничави тъпотии и глупости, минаващи за разследваща журналистика, че да те е срам да се наречеш тук вече разследващ журналист. ***, евроатлантици и вся остальная пищят и продуктово позиционират тоя тип като флагман на журналистиката. Ай сиктир, бе! В същото време години наред, докато малцина бг журналисти бяха мачкани от хунти, кохорти и вся остальная в България, и продължават да бъдат мачкани, за тях същите тия *** и т.нар. слугински медии мълчат като ***.
100
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава, която прие Кирил Петков и Асен Василев за премиер и министър, завършили Харвард, ще приеме и Христо Грозев за журналист.Общото между тримата е, че им се губят по 20 години от биографиите и че са ограбили преди не много време съдружниците си. А все пак Грозев ограби Любо Пъпката и Огнян Донев от Софарма, което не е шега работа.Не е лошо мисирките да понапънат малкото си мозни клетчици в тв курника.Циркът продължава, а аз не изключвам фантасмагориите в нещастна България да са подигравка на Кремъл с нас за нещо си.
99
3
 
26
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 1 година
Тоя пръдльо не заслужава да го коментираме ,просто защото никой не го търси а той се опитва да се изкара жертва