Обезобразена зелена площ в София. Къде са "паяците", глобите, инспекторите?

Сигнали от Helpbook за разбити улици, зеещи шахти, разрушени тротоари
21 фев 2023 18:33, Анисия Иванова
33
Обезобразена зелена площ в София. Къде са "паяците", глобите, инспекторите?
Снимка: БГНЕС, архив

Разбити улици, зеещи шахти, разрушени тротоари - такива са преобладаващите сигнали, които пристигнаха в платформата на Helpbook.info.

Наш потребител ни писа за окаяното състояние на улица в Благоевград: „След последните ремонтни дейности по подменянето на водопроводни тръби и елементи, извършени от фирма, улицата все повече заприличва на криво картофено поле. В частта на улицата, от номер 1 до номер 5, има шахти, които не са обезопасени и има реална опасност в тях да пропадне човек или животно. Не е нормално тези отвори да не са покрити или обезопасени, както и да няма някаква маркировка за това къде се намират, за да може лесно да се видят и избегнат. Очевидно тук се касае за непрофесионално и немърливо свършена работа, в ущърб на човешката безопасност. Моля да направите проверка по случая, като вземете нужните мерки и да покриете и маркирате шахтите, така че да няма инциденти“, пише в сигнала.

Писаха ни и за път в недопустимо лошо състояние, намиращ се в промишлена зона Илиенци. Според автора на сигнала това е единствен път до петролна база Лукойл и още няколко фирми, включително Чистота София. Пътят не е ремонтиран от няколко години, а дупките и неравностите по него са предпоставка за ПТП.

Получихме и оплакване от район „Изгрев“ за унищожени тревни площи от редовно паркиращи там автомобили: „Гледката е гнусна, колите спират напреки, успоредно и ако можеше щяха да влизат и между дърветата. Кой осъществява контрол, защото това състояние е ежедневно. Колите са над 20 всеки ден и вместо да се радваме на красива зелена площ с трева, гледаме тоя ужас, който става все по-голям. Кой ще понесе отговорността и кой ще възстанови зелените площи, които вече не съществуват. Такова е положението и в целия Изток. Къде са "паяците", глобите, инспекторите? Годината е 2023 и вече е време целият град да се зонира и паркирането да стане платено и да има строг контрол върху него.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По селата животните като се връщат от паша цял ден,ходят по средата на улицата,всеки го е виждал. Е ние ,хората така ходим в града,заради паркирали коли!
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някоя партия декларира че ще сложи ред в паркирането и че ще построи паркинги,ще ремонтира и тури в ред шахти и тротоари,съм сигурен че ще спечели много избиратели!
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 23 Ако има такива семейства, то просто държавата да следи да си плащат данъците. След това не е ни моя, ни твоя работа, ни ничия да ги мислим. Ако печелиш достатъчно, то не би ли имал и ти не 9, а 19 имота? Завистта към по-успелите като цяло не помага човек да успее.
24
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 1 година
До Анонимен 23 Живееш сам или просто нямаш кола или пари за втора в семейството и завиждаш на тези, които имат? Имаше едно време наречено социализъм, когато такива като тебе бяха някак щастливи, че са прецакали останалите, та не са само те прецаканите. Хората работят, печелят, купуват и имоти, и автомобили. Съответно плащат и данъци. Работата на чиновниците и политиците е с парите от данъци да осигурят нужните условия за паркиране, образование и каквото се сетиш.
23
1
 
5
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
И какво правим, ако едно семейство 4 членно има 9 имота, а 2-те им деца си дават бричките на приятлчетата? Има и такива, и то немалко.Изобщо автомобили без гаражи, с изключение на пожарна, линейки, таксита, МВР, зареждащи, аварийни, ремонтни нямат място в широк център на Столицата. Зареждането, както на Запад през нощта. И огромни суми за паркинг в широк център, според доходите. Такива трябва да са и глобите, караш возило за СТО ХИЛКИ-ДЕСЕТ ХИЛКИ глоба.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелена и синя зона по кварталите и както в центъра. По 1 автомобил на апартамент. Да видите как ще изчезнат 30% от кoчините по кварталите и как изведнъж половината народ ще започне да си обявява кой къде живее и кой какъв имот пуска под наем.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В гетото е така!
20
2
 
10
 
! Отговори
Издънкова преди 1 година
Време е да премахнем хрантутниците от центъра за градска мобилност в София.До кога ще търпим тия некадърници
19
0
 
6
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
Аз съм от Велико Търново - неподдържана инфраструктура, фасади на сгради, дори исторически гради, никакъв архитектурен стил на новите сгради, които се строят в старата част. Ако бъдем честни, В. Търново е град, в който да отидеш два дни и да си тръгнеш. Градът, който най прилича на европейски, е Бургас. П.с живея в София.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадливите тунеядци по общините "нямат пари"...
17
8
 
9
 
! Отговори
Само един шпрайт преди 1 година
Който иска да се радва на красива зелена поляна, да отива на село или да фаща гората. София няма нужда от поляни, а от паркинги!
16
4
 
8
 
! Отговори
пасарела преди 1 година
Стига сте ревали Борисбоневци , а направете нещо смислено !! Кусур от страни лесно се намира , а всеки бяга от работа !!
15
14
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 година
Боли ме трибуквието с две топки за т.нар. столица.Доказано е,че там живеят от олигофренд нагоре.Столицата на България се казва Велико Търново!
14
2
 
12
 
! Отговори
ГоУфър преди 1 година
И къде да си спирам луксозния 32 годишен гоУф бе шaмшaли?
13
6
 
6
 
! Отговори
Духасково преди 1 година
До просото,не се ядосвай. Аз например си спирам от над двадесет години в конкретен участък на улица Каймакчалан, докато един ден колите не осъмнаха с глоби за неправилно паркиране,след още ден взеха да ги вдигат. Сега правя следното, когато имам време за забавление,спирам в разрез с всички правила,но с пряка видимост от посоката,от която идват мизерниците. В момента в който са се настървили че ще вдигат колата,си се качвам, някой път я местя, друг не. Два месеца и се отучиха шушляците гладни.
12
11
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
така наречените "Паяци" са съвременното название на БУХАЛКИТЕ !!!!!...Според Конституцията частната собственост Е НЕПРИКОСНОВЕНА !!!...Тоест,никой не може да се разпорежда с нея,освен собственика !!!!!...Ако си нарушил някакви правила-ГЛОБА,но не и ОТНЕМАНЕ на возилото!!!...Ама какви ги пиша и аз ?!..В БУХАЛКОВА България пеят само бухалките ..
11
0
 
9
 
! Отговори
@@@@ преди 1 година
В синята и зелената зона са паяците , слагат скоби и вдигат коли ако не се прати смс. Ина че ги боли сайдера
10
2
 
4
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Хайде да не ми обяснявате къде са "паяците" Те ми откраднаха лекия автомобил Фиат преди около 10 г., а от данъчните власти все още искат да им плащам Между впрочем, нито съм Бойко Борисов, нито пък Фандъкова. Те, ако са крадци на български активи, а просто не съм като тях. Нито пък, като тези от партията им. А пък, наиситна е имало едво време една партия Герб, чиито членове са били комунисти при управлението на приятеля им от БКП-ята Тодора от Правец.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те са на заплата и не ги безпокойте.
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма оправия, първобитни *** не се научиха на култура, ей оня ден гледам някакъв *** лепил лепенки паркинга бил само за хора от блока, все едно той го е строил и него и улицата и всичко.

Спонсорирани публикации