Близо 3000 свободни работни места в туризма, какво се търси?

Недостиг на прага на летния сезон
75
Близо 3000 свободни работни места в туризма, какво се търси?
Снимка: Pixabay

Близо 3000 свободни работни места представиха 93 работодатели на 5 специализирани трудови борси в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, организирани от Агенция по заетостта през март. 1849 търсещи работа, включително украински граждани и неактивни лица, отзовали се на поканата на бюрата по труда, участваха в срещите, за да проучат възможностите за започване на работа и да се запознаят лично с изискванията на бизнеса. Агенция по заетостта проведе трудовите борси в градовете Поморие, Долни чифлик, Каварна, Бургас и Добрич.

На прага на новия туристически сезон фирмите от бранша обявиха работни позиции за администратор в хотел, рецепционист, специалист по туризъм, камериер, градинар, спасител, работник в кухня, готвач, сервитьор, барман,  пиколо, общ работник, касиер, гладач, перач, аниматор, помощник-готвач,  мияч на съдове, чистач, продавач-консултант, масажист и други.

През месец април 2023 г. Агенция по заетостта планира провеждането на 9 борси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: туризъмработни места
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
7
 
! Отговори
Рамбо преди 1 година
БГ морето е бунища и бетон, бетон и бунища. Кой иска да почива там? Никой. Канализацията от хотелите с една тръба направо в морето. Няма пречиствателни станции. Голяма атракция: елате в България да се къпете в ***. Специална терапия за кожата с фекалии. М-м-м. Густо!
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търсите, купените си дипломи. Търсите хора, които да си плащат, че ви работят. Смешници.
56
0
 
5
 
! Отговори
който лятос не краде преди 1 година
До морски - през зимата няма какво да яде! - сервитьор
55
1
 
8
 
! Отговори
Истината преди 1 година
До 48 Сега е същото в Бг и Бг е фалирала затова добре че взимат заеми да поддържат илюзията че сме държава.
54
0
 
12
 
! Отговори
морски преди 1 година
60, рибената чорба я правят без застройка, за да може да се замрази във фризера дълбоко. Така издържа дълго. Прясна копърка (цаца) има сега, защото за другата действат забрани, заради размножителния период.
53
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търси се бачкатор. Заплащане - атрактивно!
52
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво каза Си на Путин : Предстоят промени които не са се случвали от 100 години . Пази се (от западната и.зм.ет) приятелю . Те няма да дадат България без бой аааа колониите си без много смърт . Ето това е бъдещето .
51
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работодателите да се хващат на работа !
50
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има да си търсят... Балъците дори от чужбина свършиха :)
49
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да идеш на море и да ти вадят риба от фризера... Е, къде го има това? Една рибена чорба да не могат да направят. Да има повече пицарии и дюнери, а да няма прясна риба никъде. Всичко от фризера. Как можеш да наемеш готвач, който изобщо не може да готви морска кухня? И през 2 метра пицария, дюнер... Нито тука е Италия, нито Иран. Шопската салата за тия е 2 см. кръгове домати, лук на ленти, краставици и цяла буца сирене. Поръчах салата. Не Lego. Пица с грах... или с фасул. Няма да стъпя на бетона!
48
1
 
23
 
! Отговори
Антонимен преди 1 година
Спомняте ли си застреляния булгаристанлийски феодал във колата пред двама свидетели от собственния си охранител заради 18 годишната пикла?....А вие как бихте реагирали? Шефът ви да излиза със собственна ви приятелка и да ви каже:"Който плаща.моето момче.Той ***!" Такава е реалността на супер бедните като нас .Парите са всичко ,за да правите каквото ви кажем!
47
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който няма пари да плаща адекватно да затваря !
46
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е това е несериозно да търсиш персонал в последния момент.Търси се след нова година при сериозните фирми.
45
0
 
45
 
! Отговори
Шнапс преди 1 година
Българското море: топла бира, студени кебапчета и космати реститутки! Шефовете са с основно образование но искат вишисти да им робуват по 12 часа всеки ден. No mercy!
44
0
 
28
 
! Отговори
Аста ла виста бейби преди 1 година
Ковида светна очите на много работници от бранша,намериха си редовна целогодишна работа и вече никога няма да се върнат в тоя туризъм Ала-*** уей.
43
0
 
26
 
! Отговори
Робен Худов преди 1 година
У нас в туризма заплатата е социална помощ за грозните момичета и честните момчета. Кинти имаше навремето само трябва да се наведеш или да си ги набереш .
42
5
 
20
 
! Отговори
Ханс преди 1 година
Най-големите крадци /Пеевски и Борисов/ начело на държавата! Егати държавата щом тези неграмотници "управляват". Те не могат да управляват, а само да рекетират и крадат чужди бизнеси.
41
4
 
26
 
! Отговори
Салмонела вю 4 * преди 1 година
Ходих в един хотел в китен с 4 звезди .Персонала беше некви млади 10 селянки- украинки от селата (познават се по небръснатите крака и ръце) и двама българи над 65 годишни с татоси от казарма или затвор-правени с подръчни средства на пияна глава.Същите бяха резепционисти и пазачи и организатори в ресторанта.Храната сорова баница на тесто,кисел таратор на 3 дни и неква конска пастърма дето седеше постоянно на открито на стайна температура цяла седмица...Каляване на имунната система -нов пакет!
40
14
 
6
 
! Отговори
Бургаски Гларус преди 1 година
Ае не знам, ама това лято ще се размажа по плажовете натрупал съм яко кинти и си вземам 4 месеца отпуск платен, неплатен па те и ако искат да ме гонят после. Един път се живее, а младоста никога няма да се върне...
39
18
 
15
 
! Отговори
Найден преди 1 година
Нещо изчезнаха тролчетата руски. Путин свърши рублите. Пък и не върви да славиш руската армия дето 2 украински села не може да превземе. Къде сте тапири руски? Направиха ли ви на кайма в Украйна?