Близо 3000 свободни работни места в туризма, какво се търси?

Недостиг на прага на летния сезон
75
Близо 3000 свободни работни места в туризма, какво се търси?
Снимка: Pixabay

Близо 3000 свободни работни места представиха 93 работодатели на 5 специализирани трудови борси в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, организирани от Агенция по заетостта през март. 1849 търсещи работа, включително украински граждани и неактивни лица, отзовали се на поканата на бюрата по труда, участваха в срещите, за да проучат възможностите за започване на работа и да се запознаят лично с изискванията на бизнеса. Агенция по заетостта проведе трудовите борси в градовете Поморие, Долни чифлик, Каварна, Бургас и Добрич.

На прага на новия туристически сезон фирмите от бранша обявиха работни позиции за администратор в хотел, рецепционист, специалист по туризъм, камериер, градинар, спасител, работник в кухня, готвач, сервитьор, барман,  пиколо, общ работник, касиер, гладач, перач, аниматор, помощник-готвач,  мияч на съдове, чистач, продавач-консултант, масажист и други.

През месец април 2023 г. Агенция по заетостта планира провеждането на 9 борси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: туризъмработни места
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
28
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Търсят се балами да работят в туризма.
17
0
 
32
 
! Отговори
ПРИЯТНО ТЪРСЕНЕ преди 1 година
Работата в туризма в тея сфери дето търсят хора е много неблагодарна бачкаш 4 месеца после без работа,а заплатите тук на месец са токлова колкото дават за 3-4 дена на запад за същата работа. Вероятността да не ти платят последния месец е над 50%....
16
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свободните места ще стават много повече във всички свери и отрасли. Това е резултат от провалената политика на ГЕРБ.
15
0
 
19
 
! Отговори
Роко2 преди 1 година
До ТърсяВ созопол 5 зведни места нема брато,азе бачкам същото това на круизен кораб и ми ги дават теа кинти в долари.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18 - Скоро ...
13
0
 
41
 
! Отговори
бивша рецепционистка преди 1 година
Какво се търси ли? Роби! Ама свършиха. :)
12
0
 
28
 
! Отговори
вини джоунс преди 1 година
айдеее започна сапунисването откриха летния медиино-дезинформационен сезон как много търсели кадри за морето ама нямало кой да работи и заглавия тип как давали по 4000-5000 лева заплати за готвачи и пак нямало кой да работи...така като ви напишат как много имало работа ама нямало кой да работи най лесно се намират служители да работят за без пари запомнете го най после...лятото имало много работа по морето а есента имало много работа в столицата ама нямало кой да работи...мбауауахахах
11
0
 
27
 
! Отговори
Ке сера пайсера преди 1 година
Търсят се шампиони,нинджи и световни рекордьори .Днес гледам една обява искат да си можел да пишеш 230 думи на минута на чужд език.А световния рекорд на гинес по-бурзо писане е 216 думи на минута.Уж много търсят уж много липси ,а реална нормална работа няма ,има е като горните -некви невазможни изисквания.
10
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутрите търсят балъци да им работят под минимална заплата и без осигуровки по 12 часа на ден, чи е повече, без почивен ден...Често поставят и условия за владеене на чужд език. И всичко това за заплати под 1000лв И тъй като балъците са на привършване, то затова и има толкова свободни работни места
9
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ще има да си търсят... Мутрите така и не разбраха, че туризъм се учи 5 години в университет. Април месец и сега се сетил, че му трябва персонал. А персоналът от миналата година? Толкова са доволни от работодателя, че не искат и да чуят за него вече. С украинците отбиха номера, ама сега не е като да им свариш 3 картофа с 2 моркова и да го наречеш гордо "чорба по градинарски". Лесно им беше. Ония от война бягат. Каквото му сипеш и яде. Сега ще трябва и да се потрудят, защото ей къде е Гърция.
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търси се под вола - теле.
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търсят се украинки.
6
0
 
35
 
! Отговори
aha преди 1 година
Роби! Това търсят мутрагените!
5
0
 
57
 
! Отговори
Питанка преди 1 година
Не е важно какво се търси, а какво се предлага като условия и заплащане. Не може да се робува денем и нощем на нашите пишман мутренски бизнесмени за 900 лв. месечно.
4
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
търси се някой да им работи за без пари без почивка
3
27
 
20
 
! Отговори
Цецо преди 1 година
Мързи ги българите и това си е. Имам хотел, търся си камериерки до 21 години, мин. 170 см високи, да знаят 3 езика на отлично ниво, да имат висше от престижен университет и да могат да програмират и давам 800 лева чисто, 80 лв ваучери и закуска безплатно и никой не иска да работи.
2
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търсят се да работят за без пари и за без осигуровки
1
4
 
51
 
! Отговори
истина е преди 1 година
Търсят се роби ,за да работят за 500 лв. ,а една стая на нощ в хотел струва повече .