БСП поиска: 20 години затвор за пияни и дрогирани шофьори

Без условни присъди, написа Нинова
27 апр 2023 11:01, Стела Стоянова
80
БСП поиска: 20 години затвор за пияни и дрогирани шофьори
Снимка БГНЕС

"20 години затвор, без условни присъди и отнемане на имуществото". Това написа във Facebook лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Видях в новините справедливия гняв на близки на пострадали или загинали при катастрофи, причинени от пияни и дрогирани шофьори. Искат промени в Наказателния кодекс.

Още по темата
Пиша това, за да ги информирам, че БСП вече внесохме такива промени в парламента миналата седмица. Увеличаваме наказанията на 20 г. лишаване от свобода. Вече да не може да има условни присъди, а само ефективни", написа Нинова.

"Предлагаме още да се отнема моторното превозно средство завинаги. Не може да пиеш, да се дрогираш, да се качиш зад волана и да убиваш хора.Трябва да има справедливост. Убийците на пътя да бъдат спрени, да няма повече почернени семейства. Това, което зависи от нас, го направихме", казва още лидерът на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
11
 
! Отговори
ПАРТИЕН ДРУГАР ..... преди 1 година
НИНОВА, В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ, ЩЕ ВКАРАТЕ ЛИ В ЗАТВОРА ВАШИТЕ ДВАМА ПАРТИЙНИ ДРУГАРИ, КОИТО БЯХА ПИЯНИ, ДОКАТО УПРАВЛЯВАХА ЕДИН СКАПАН ДЖИП В РАЙОНА НА ПЕЩЕРА ....... А ПОСЛЕ ЕДИН ДРУГ ВАШ ПАРТИЕВ ДРУГАР ЗАМАЗА ПОЛОЖЕНИЕТО И ПОКРИ РАЗСЛЕДВАНЕТО ........ СЕЩАШ ЛИ СЕ, НИНОВА, ЗА КОГО ТИ ГОВОРЯ ?? ВСИЧКИ КОМУНИСТИ СА ДОЛНИ ЛИЦЕМЕРИ. КОМУНИСТИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРИБРАНИ В ПАНДЕЛАТА, В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ОБЩЕСТВОТО ЩЕ ЗАГИНЕ, ТОЧНО ТАКА КАКТО Е В МОМЕНТА В РУСИЯ - КОМУНИСТИ, КОРУПЦИЯ, МИЗЕРИЯ!!
34
5
 
1
 
! Отговори
gogo преди 1 година
само да има кой да го приеме това! иначе звучи доста по-справедливо от сега.
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, много дейна тая Нинова, бре! А къде бяхте досега? Що се задействаш само по избори и преди връчване на мандати?
32
2
 
18
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Това няма как да стане. Може да лежи толкова, само ако е убил някой, а не че бил леко подпийнал.Максим Стависки как се отърва? Уби човек и остави друг жив труп. Тогава къде бяхте?
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последен валс,сбогом любима
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върла пропаганда. Те за убийство не дават толкова. За да стане това трябва да се пренапише НК. Просто трябва всяка катастрофа на пияни и дрогирани да се брои за убийство, а не както сега непредумишлено с малки наказания. А хванатите на пътя задължително конфискуване на превозното средство, независимо на кого се води(да не го е давал). Така ще им вземат една, втора, трета кола и ще стигне до там, че няма какво да кара, независимо дали си плаща глобите.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Т*п популизъм. От това няма полза. Преди почти 300 години Чезаре Бекария доказва, че не строгостта на наказанието възпира престъпника, а неговата неизбежност. Ама трябва да се чете и учи, а на другарката явно не и се удава.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За притежаване на наркотици /само за притежаване/ в Иран и други страни бесят. тук наказанието е значително по малко и то при комулативна вина: да държиш, да употребиш, да шофираш в това състояние, да убиеш или раниш човек и други съпътстващи. Какъв е този рев на наркоманите. Нека трезво да разсъдим! 20 години не са малко, но не са и никак много. Какво искат наркоманите - с перо да ги галят??? Справедливо е предложението за 20 години!
27
1
 
13
 
! Отговори
партиец преди 1 година
Cлaнинoвa, ти си истинска попукистка и демагог! Видя че вече може и да не влезете при следващи избори и започна да ги плещиш едни тъпотии :). Какво стана с румбата овч? Изгонихте ли го заради едни корупционни практики, дето се появи в едни списъци Магнитски? Ако още е член на ръководството на тая умрела партия, за какви закони ми говориш тетка незадоволена?
26
2
 
4
 
! Отговори
???? преди 1 година
Това не е оправдание. Пиенето не решава проблема, напротив задълбочава го. А да се качиш пиян или дрогиран и да шофираш е равно на предумишленно убийство и тук съм напълно съгласен с БСП, въпреки че никока не съм ги харесвал
25
2
 
3
 
! Отговори
Софи преди 1 година
Мчи то,няма толкова затвори бе кака?Де ши ги слагаме?Хазната празна.С какво ще ги храним?Или само пушилка вдигаш.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато има купени книжки от индивиди без да могат да четат и пишат ще е така Първо трябва да се оправят пътищата, след което да се вкарат.камери за автоматично наблюдение и контрол на трафика, включително за получаване на фишове. След това се вкарва обучение на пешеходци още от училище да се научат как се пресича и как / какво се гледа, после се вкарват глоби и за пешаходци и след това наказянията за шофьорите. Няма как всин темерут с телефон пешаходец да пресича без да си вдигне главата ..
23
9
 
4
 
! Отговори
Вълчева преди 1 година
Г-жо Нинова,откакто изобщо сте в политиката,това е първото Ви умно предложение,адмирации за което!!!
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тестовете оправихте ли от БСП ?
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Статистиката показва, че жертвите на ПТП, причинени от трезви водачи са повече, в сравнение с тези причинени от пияните. Трябва да се отнема имущество и да се вкарва в затвора всеки трезвен шофьор, с особена тежест са заклетите въздържатели. Това си е опит за убийство. Съвсем преднамерено.
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ниновите червенотиквеничковчета, пак счупиха глупомерът.
19
5
 
7
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Твърде малко е. Това е предумишлено убийство ако има жертви. Ако ли не, опит за такова.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е удар под кръста срещу Мишо Миков, но и този път няма да мине.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
такъв закон през нашето НС няма да мине, никой няма интерес от такива наказания, само си чешат езиците
16
2
 
11
 
! Отговори
Пак популизъм преди 1 година
Защо червенушковците не гласуваха такъв закон, когато бяха на власт? През последните 78 години рядко е имало период, през който властта да не е била в ръцете им. Сега каката почти ежедневно прави някакви бомбастични предложения, та да я забележат. Иначе се губи нейде в миманса.