БСП поиска: 20 години затвор за пияни и дрогирани шофьори

Без условни присъди, написа Нинова
27 апр 2023 11:01, Стела Стоянова
80
БСП поиска: 20 години затвор за пияни и дрогирани шофьори
Снимка БГНЕС

"20 години затвор, без условни присъди и отнемане на имуществото". Това написа във Facebook лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Видях в новините справедливия гняв на близки на пострадали или загинали при катастрофи, причинени от пияни и дрогирани шофьори. Искат промени в Наказателния кодекс.

Още по темата
Пиша това, за да ги информирам, че БСП вече внесохме такива промени в парламента миналата седмица. Увеличаваме наказанията на 20 г. лишаване от свобода. Вече да не може да има условни присъди, а само ефективни", написа Нинова.

"Предлагаме още да се отнема моторното превозно средство завинаги. Не може да пиеш, да се дрогираш, да се качиш зад волана и да убиваш хора.Трябва да има справедливост. Убийците на пътя да бъдат спрени, да няма повече почернени семейства. Това, което зависи от нас, го направихме", казва още лидерът на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе 20 години направо смъртно наказание......
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам до живот за корумпирани политици.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредното предложение, поредния провал, когато трябва да се гласува, поредното говорене без никакъв резултат! Когато е решено, нека госпожата се изкаже, че е влиза в сила от дата.. иначе е прах в очите!
12
1
 
4
 
! Отговори
българина преди 1 година
не е въпросът за един вид престъпление колко да е! две промени са нужни, за да се прескочи субективизма на съдиите. Всяка следваща присъда да утроява престоя в затвора от предходната. 1,3,9,27,... пета присъда е доживотна автоматично. А може да почнеш от първа 10! и второ в затвора да се бачка много, особено за убийство !
11
1
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Искането е за пияни и дрогирани. Чети какво пише. Никой не ти говори за катастрофи по невнимание, неумение, заради трафик, лоши пътни условия, опасно шофиране или каквото и да е. Твоето е чул невидял, но заревал.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама другарко то няма толкова затвори. Всеки втори кара пиян и дрогиран. Всички като ги вкарате в затвора нема да има кой да ви изкарва заплатите и ше у *** от глад. Познавам поне 50 човека които ежедневно пият и карат. Работят на възлови места които са жизнено важни за икономиката. Вкарат ли ги в затвора няма да има кой да зарежда с продукти магазините щото тази професия е ниско платена и неблагодарна кандидати липсват. Погледни в Англия какво стана с магазините. Празни са няма шофьори.
9
1
 
6
 
! Отговори
До 0808 преди 1 година
А сега излъга яко. Явно е, че никога не си влизал в съдебна зала. Съдиите не коментират със страните какво ще им бъде решението. Това го знай със сигурност. Няма как дъщеря ти да е отишла да пита съдията какво ще й е решението. Щяха да я изгонят на секундата. Съдиите не са ти политици, нито лекари от спешното. Не си мисли, че някой който й да е, а най малко дъщеря ти може да ходи да им държи тон или да се пазари с тях. Ако не ми вярваш отиди ти да питаш съдията да видиш какво ще ти се случи.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нарркоманите ще дадат фира и няма да гласуват за конкурента *** повече.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледай сега как защитниците на човешки права ще заграчат
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
корнело, къде е законпроектът който предлагаш???
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сто години да искаш, катастрофи и жертви ще има винаги. Няма как при този трафик. Във всяка къща по две коли и почти всеки първата му работа като навърши 18 е да вземе книжка. Друга ми е мисълта обаче. Изкилифирчва се цялото право....за умишлено убийство средно дават 10-12 години и рядко нагоре. Няма как непредпазливите да са приравнени с умишлените. Абсурд пък телесни повреди да са с по-големи санкции от убийство. Но политиците на маймуни се правят за някой-друг глас.
4
1
 
11
 
! Отговори
0808 преди 1 година
.. в София дъщеря ми пресича кръстовище. На 30 метра от нея лети кола, която я блъсва при червен светофар. Детето ми лети 6 метра във въздуха и пада на земята. От удара бронята на колата е изкривена. Съд.Дело. 3 години. Вчера ми казва: татко, съдийката каза..Ще си помисля..Доказателства са налице за вината на водача. Вината му е доказана. Какво ще си мисли, корумпираната ***?
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И утре синчето като се прибере от лошия запад и направи някаква тъпотия Ко ще искаш тогава
2
0
 
7
 
! Отговори
Веждичката преди 1 година
Аз още си чакам алкохолната проба,когат се отъркалях на релсите
1
1
 
15
 
! Отговори
Смехурко преди 1 година
И сто години са поискаш, какъв смисъл като в България делата се точат по 10-20 години и се затварят по давност ?