Зам.-директорът на НСлС: Взривът срещу Гешев е подготвян дълго

Връщаме се десетилетие назад, посочи Ясен Тодоров
Обновена: 2 май 2023 20:53 | 2 май 2023 20:40, Красимир Ангелов
130

"Мога да потвърдя казаното вчера на брифинга от директора на следствието и това, което той каза днес пред МС. Огледът на местопроизшествието днес е приключил. Пътят е свободен за движение. Връщаме се десетилетие назад, когато беше ежедневие да се ходи на местопроизшествия, на които има трупове", заяви зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров в студиото на "Денят ON AIR".

Той отбеляза, че следователите са извършили всичко необходимо и са събрани всички улики, които ще бъдат подложени на експертен анализ.

Още по темата
"Работи се интензивно. Събира се всякаква информация, която може да е относима към престъпното деяние. Неофициално е потърсено мнението на водещ израелски експерт по антитероризъм и по взривове. Ако е необходимо за нуждите на разследването - това ще бъде направено и по официален път по реда на Наказателно-процесуалния кодекс. Както например делото "Нексо", обясни Тодоров.

Пред Bulgaria ON AIR той коментира думите на министър Демерджиев за заподозрени по случая. "Всичко, което следствието счита, че може на този етап да стане достояние на българското общество, без да се пречи на разследването, го е казал директорът на следствието", уточни зам.-директорът на НСлС.

По думите му случаят е подготвян старателно и продължително във времето, което ще създаде затруднения, но изрази надежда следователите да стигнат до най-високото ниво.

"Към момента няма лице, което е привлечено в качеството на обвиняем. Когато се търсят подбудите за извършване на едно престъпление, трябва да се отговори на въпроса "Кой има интерес?". Явно някой, който е засегнат от неговите действия като ръководител. Надявам се, че това деяние е дело на хора, които са криминално проявени, а не лица, които определят политиката в България", каза още Тодоров.

Той не потвърди информацията за наличие на взривно устройство по пътя за Турция. "Маршрутите не са безброй. Ако някой е имал желание, както е станало, залага капана на един или два маршрута, и капанът щраква", смята гостът.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
1
 
! Отговори
Трябва преди 1 година
Да ви взривят всички в парламента!Такива продажници като вас на времето са ги бесили и убивали с камъни на централният площад.СОБСТВЕНАТА НИ ДЪРЖАВА НИ СТАНА ВРАГ!
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-малко 250 години са се подготвяли
93
0
 
4
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Станаха смешни с тоя "взрив"!
92
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
започвам да си мисля че това са някакви пик льовциа вие се силисте ставате смешни
91
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 113.... Викаш , това е терористичен акт. Зао тогава , ако е престъпление, като всяко едно друго, не се работи от полицаите и за версия самоинсценировка...Защо?... Един истински полицай не работи само в една посока. Нали уж са безпристрастни полицаите в България. А твърдят в купом, случайно, едно и също.Пак ли е случайна небрежност. Съмнявам се в некадърността им.
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 114..... Кюлчетата и снимките в спалнята на Борисоф са доказано истински. И то не от Главния ни прокурор. Точно той отказва да ги разследва.Борисоф сам призна че е сниман. До къде стигна разследването от Главния прокурор кой го е снимал И кои от НСО са замесени... До никъде.Това не е ли треористичен акт .Защо Гешеф го ниглижира и определя като маловажни
89
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Викаш, Гешев сами Сие поръчал агента с жена си и девицата му в колата? Вие жълтопа.ветниците имате ли акъл в тези глави?
88
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То назначените от мафията са Кирил Петков и Христо Иванов. Те никога не може да са борци срещу мафията, защото:1. Васил Бижков им финансираше протестите, каза го самият той в интервю по телевизията.2. Закриха Спецпрокуратурата, която разглеждаше делата на Баневи, Арабаджиеви, Миньо Стайков и други мафиоти.
87
1
 
2
 
! Отговори
гошо преди 1 година
Послушник на Боко
86
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото Гешеф точно това твърди. Че се надява......Нима ние , хората не се надявахме на тияполитици. Които 32 години ни водиха , лъгаха да се надяваме. Доверявахме им се. А се оказаха чисто криминални лица. Овладели службите. Държавата. Прокуратурата. Да не посочвам имен. А само ...ББ, АД, ДП... и прочие известни фигури. А Гешеф щял да ..бори мафията.... това е направо гротеско . И нечовешко
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз се надявах криминално проявени лица да не ръководиха България 12 години.
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не разбрах защо
83
0
 
4
 
! Отговори
Край преди 1 година
Може да е подготвян дълго в часовете по химия в някое помощно училище.
82
0
 
1
 
! Отговори
Важно преди 1 година
Надявам се, че това деяние е дело на хора, които са криминално проявени, а не лица, които определят политиката в България
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев е много безинтересен и беззъб прокурор, който не представлява абсолютно никаква заплаха за опг-тата в България. Кой ли бил си правил труд да прави нескопосани опити да го взривява? Шегичка, Уили.
80
1
 
4
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Тези пък чак сега са разбрали, че се връщат назад с десетилетия. Аз следя БОРСОВИТЕ индекси на капиталовия пазар, а те нямат нищо общо с борисовите. Акциите са част жт капитала на дружества, а тези куки си мислят, че става въпрос за техните си полицейски акции. Между впрочем, за последното десетилетие, основните индекси изобщо не са се увеличили. А през товавреме страната се управляваше от някакъв си от Банкя. Пожарникар при това, а не просто охранител.
79
1
 
6
 
! Отговори
фалконе преди 1 година
Не, гешев...фалконе не можеш да станеш. 1. Защото си част от мафията и си назначен от мафията и зцащитаваш мафията. 2. Защото не ти стига нито интелекта, застинал на милиционерско ниво, нито морала - щом крадеш фирми, нито образованието - даже и дипломата ти е неправомерно издадена.КАКВОТО И ДА СЕ НАПЪВАТ ТАМ РАЗНИ ПРОИЗВОДНИ НА МАФИЯТА И ТВОИ ПОДЧИНЕНИ.
78
1
 
7
 
! Отговори
версии преди 1 година
2.Като се замислите, НСО не броят цивилните граждани за "слива". При тях при придвижване на кортеж- нещо, което нееднократно сме виждали просто изблъскват автомобили от пътното платно, пък хората вътре и наоколо-кучетата ги яли. Мислите ли, че биха имали скрупули да си проведат подобна тренировмка?
77
1
 
5
 
! Отговори
версии преди 1 година
1.Във връзка с прогресивно утежняващата се обстановка твърде вероятен сценарий е НСО да си правят полева тренировка. Именно затова е използван несмъртоносен за степента на защита на автомобила заряд. Има едни такива мини с насочен заряд. Противопехотни-съответно с осколки и противотанкови с кумулативен заряд, при които енергията на взрива използва "жило" от втечнен метал способно да пробие бронята на танк. Живата сила в поразеното превозно средство се препича до хрупкава коричка.
76
0
 
10
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 1 година
Имало дълга подготовка ..... ?! Ами, ДА. Докато се шматкате по ТБ студиата и ръсите "компетентни" коментари. Работа? Кой работи?