Зам.-директорът на НСлС: Взривът срещу Гешев е подготвян дълго

Връщаме се десетилетие назад, посочи Ясен Тодоров
Обновена: 2 май 2023 20:53 | 2 май 2023 20:40, Красимир Ангелов
130

"Мога да потвърдя казаното вчера на брифинга от директора на следствието и това, което той каза днес пред МС. Огледът на местопроизшествието днес е приключил. Пътят е свободен за движение. Връщаме се десетилетие назад, когато беше ежедневие да се ходи на местопроизшествия, на които има трупове", заяви зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров в студиото на "Денят ON AIR".

Той отбеляза, че следователите са извършили всичко необходимо и са събрани всички улики, които ще бъдат подложени на експертен анализ.

Още по темата
"Работи се интензивно. Събира се всякаква информация, която може да е относима към престъпното деяние. Неофициално е потърсено мнението на водещ израелски експерт по антитероризъм и по взривове. Ако е необходимо за нуждите на разследването - това ще бъде направено и по официален път по реда на Наказателно-процесуалния кодекс. Както например делото "Нексо", обясни Тодоров.

Пред Bulgaria ON AIR той коментира думите на министър Демерджиев за заподозрени по случая. "Всичко, което следствието счита, че може на този етап да стане достояние на българското общество, без да се пречи на разследването, го е казал директорът на следствието", уточни зам.-директорът на НСлС.

По думите му случаят е подготвян старателно и продължително във времето, което ще създаде затруднения, но изрази надежда следователите да стигнат до най-високото ниво.

"Към момента няма лице, което е привлечено в качеството на обвиняем. Когато се търсят подбудите за извършване на едно престъпление, трябва да се отговори на въпроса "Кой има интерес?". Явно някой, който е засегнат от неговите действия като ръководител. Надявам се, че това деяние е дело на хора, които са криминално проявени, а не лица, които определят политиката в България", каза още Тодоров.

Той не потвърди информацията за наличие на взривно устройство по пътя за Турция. "Маршрутите не са безброй. Ако някой е имал желание, както е станало, залага капана на един или два маршрута, и капанът щраква", смята гостът.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
10
 
! Отговори
хъъъ преди 1 година
Докато такива грозни, пошли и прости човечето като Яасан са на такива отговорни длъжности България няма да я бъде
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
путин е управлявал дрона- от утре да се определят нови санкции
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде аман от тая димка...дай да видим са ко е важното, нещо ще става явно, та ни пускат за зелен хайвер
52
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко дълго? Два дена и половина , докато наемете сценарист от Бояна филмс
51
3
 
13
 
! Отговори
кк преди 1 година
Из белите държави разследващите журналисти (да, там има такива - истински) щяха още на секундата да хувкват към мястото и да пускат по 50 дрона над мястото на атентата да видят всички за какво действително става въпрос. Тук кротичко чакаме до следващия ден да ни звънкат чичко следователя, кога евентуално може да минат за ''фотосесия'' на мястото. Пък там всеки редом снима едни и същи леко наклонени листчета около пътя, след което гърмят в новините си за апокалиптичната бомба и трите кила тротил.
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев свърши кариерата като прокурор. Да вземе пример от Местан. Човека се оттегли в палата си и вече не се показва. Ако иска да доживее до пенсия и дълбоки старини трябва да се скрие иначе след това предупреждение може да последва нещо по сериозно. Много врагове си е създал за кратко време.
49
1
 
1
 
! Отговори
До 56 преди 1 година
За Гешев може да са 20, ама за Русия-Украйна са 40, тъй ли никой не се сети за бабичиките доката пишехте по 600 коментара под всяка
48
2
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Аматьор бил...направил адската машина,а самият Гешев в кортежа,бил следен с военен...дрон. Абеее,този...аматьор няма да е хич...будала,щом следи Гешев и в...тоалетната с...дрона.Леллеее,тези съвсем се...оплетоха.
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да е поредната политическа игричка, но не вервам следователите да лъжат, показаха дупките от тротила :))) Това е само сплашване според мен, напомнят му кой е шефа :)))
46
2
 
7
 
! Отговори
Малък производител преди 1 година
Аз съм малък производител на боб в консерви и всички следи от атентата водят към мен! От два дена ме разпитват прокурори и следователи.
45
4
 
5
 
! Отговори
Ниексоо преди 1 година
и (П)рибираме (П)ачките от (Д)арения в (Б)иткоини - там е Разковничето!
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясен Тодоров завършил милиционерското с 3.40, стигна до зам директор на НСлД. Само най-добрите ги избират, ама то не трябват добри, а послушни. Не разбрахме Гешев с колко е завършил.
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къв извършител , кви 10 години . Тия са хвърлили една пиратка в храстите и .... атентат... жалки гербери.
42
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде знаят колко е било подготвяно? Да не са го направили те самите?
41
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
По мегатонните диарии, кото се изливат от медиите върху нещастния народ, може ясно да се види чии са медиите в България и чии интереси обслужват.
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе и затова такъв провал И като е подготвен дълго къде са службите изненадани
39
1
 
3
 
! Отговори
къде са преди 1 година
математиците и евентуално бай Шиле да внесат яснота?
38
1
 
7
 
! Отговори
Израелски експерт преди 1 година
Не мога да съм полезен, защото в Израел не сме си имали работа с подобни чудовищни бомби.
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В една статия писаха, че било инсценирано, в друга бил профи, в друга бил аматьор....последно какво е :)))
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех, ако така разследвахте и за всяка убита баба по селата, цена нямаше да имате и хората щяха да ви харесват.

Спонсорирани публикации