Показаха мястото на покушението срещу главния прокурор, разследват всички версии

Съобщените 3 кг тротил са "по предварителна оценка", твърдят от МВР днес
2 май 2023 16:00, Стела Стоянова
344

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Разследващите показаха днес мястото на опита за покушение на главния прокурор Иван Гешев във вилната зона Ярема. На мястото пристигна говорителят на Националната следствена служба (НСлС) Мариан Маринов, който престави последните развития по разследването.

Вчера около 11:45 ч. бомба избухна пред кортежа на Иван Гешев, в който пътувал заедно със семейството си. Според директора на Национална следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов взривът е не за сплашване, а с цел убийство.

Образувано е досъдебно производство за тероризъм, обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева от мястото на експлозията.

Щателно е претърсен целият район около взрива, както на асфалтовото покритие, както и на банкета. Обследвана е почвата, дървесната расителност, претърсено е за следи, веществени доказателства и други улики, обясни говорителят на следствието Мариан Маринов.

Още по темата
Работата на терен приключва, а оттук насетне ще се работи със службите за сигурност, МВР и партньорски служби.

Той не се ангажира с това какви са щетите по автомобила.

Маринов обясни, че казаното вчера е по предварителна преценка, а след направената експертиза, ще се установи какви са точно използваните вещества, количеството и други характеристики. Според него съобщението за 3 кг тротил при експлозията е по предварителна оценка.

"Разследването ще е обективно, всички възможни версии ще се разследват", заяви Маринов по повод думите на ген. Атанасов, който допусна инсценировка.

Малко по-рано днес вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че МВР вече има заподозрян.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
1
 
5
 
! Отговори
сега преди 1 година
ще пришият обвинението на някой бездомник и ще кажат , че прокуратурата работи, сменете си сценаристите, толкова сте елементарни, че вече и децата ви се смеят на приказките за терористичните атентати в които даже и вие не вярвате.
302
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
оставете да го доизровят малко тоя кратер че тая "професионална' бомба една дупка не е изкопала като хората, освен че там къде са я засяли сякаш са искали елени да ловят.
301
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте занимавали хората с глупости,за няколко дена Гешев го направихте национален герой,ай стига вече!!!
300
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕДИН МИЛИЦИОНЕР ДРУГАР ПРЕДИ 30 ГОДИНИ РЕШИЛ ДА ОГРАМОТИ ПОЩИТЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА ПРИ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ. ЗАЛОЖИЛ ТРОТИЛА (НЯМА ДА КАЗВАМ ТЕГЛОТО) В КАСАТА,БУМ-БАМ И ВРАТАТА ОТЛИТНАЛА НА 30 МЕТРА КАТО ОТРЯЗАЛА ГЛАВАТА НА НЕВИНЕН ПОЩЕНСКИ СЛУЖИТЕЛ. ВЕЛИКИЯТ ОБУЧАВАЩ ПРЕТЪРПЯЛ ПЪЛНО ФИАСКО, СЪЩО КАТО НАСТОЯЩИЯТ МИЛИЦИОНЕР КАСКЕТ ДРУГАР ДЕТО ПРЕТЪРПЯ ФИАСКО С ЧУДОВИЩНИЯ ТЕРОРИСТИЧЕН АТЕНТАТ. ИЗВОДЪТ - ДРУГАРИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ ДА НЕ СЕ ДОПИРАТ ДО ВЗРИВНИ ВЕЩЕСТВА!!... ОСТАВЕТЕ НЕЩАТА НА ИСТИНСКИТЕ ЕКСПЕРТИ
299
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОТ ДАЛЕЧНО КОНГО ТУК ПРИСТИГНА ОРАНГИ БОНГО БОНГО ДА МЕ ИМИТИРА И ВИСОЧИНА ДА НАБИРА... ОДИ СИ ОРАНГИ БОНГО БОНГО У БОТСВАНА НЕ СИ ЗА НАШАТА ПОЛЯНА!!...
298
1
 
12
 
! Отговори
Хорейшио преди 1 година
Аз знам кой е атентатора. Казва се Никой. Кого хвана и осъди Гешев? Никой. Значи Никой си отмъщава и е заложил бомбата, която носи името на атентатора - никаква.
297
1
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Кака Сийка за мъжа си не се тревожи толкова колкото за Гешев.
296
1
 
12
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 1 година
Взривът който бил поставен да убива.... е изхвълил половин лопата пръст на пътя е Ожасно е обелил 2 см от кората на дръвче и е наклонил един храсталак.... А колата в която се е намирала целта на атентата е била непоправимо оцапана с прахоляк. Ужас.
295
2
 
7
 
! Отговори
КАСКЕТ СМЕШЕН преди 1 година
ТАКЪВ СЪМ ШУТ ЧЕ И ЕДИН ДОСТОВЕРЕН АТЕНТАТ НЕ МОЖАХ ДА ОРГАНИЗИРАМ
294
0
 
5
 
! Отговори
МУНЪО АТЕНТАТОРА преди 1 година
ТИЯ ХРАСТИ ЕДНИ ДИВИ П Р А С Е ТА ГИ РАЗРИВАХА
293
0
 
5
 
! Отговори
БРЕЕЕ МНОГО преди 1 година
ЧЕНГЕТА НА СНИМКИТЕ БЕ. КЕБАПЧЕТА ЛИ РАЗДАВАТ
292
4
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
ДОЛУ РУСИЯ И ВЪН ***!!!!
291
2
 
2
 
! Отговори
ТЕРОРИСТ преди 1 година
САМО ПИРАТКИ ХВЪРЛЯХ. ЗА ТОЛКОВА ПЛАТИХА ОТ АСОЦИАЦИЯТА НА ПРОКУРОРИТЕ
290
0
 
4
 
! Отговори
АТЕНТАТОР преди 1 година
АЗ БЯХ. ЗАЛОЖИХ ТОРТА И БЕНАГАЛСКИ ОГЪН
289
0
 
2
 
! Отговори
БАНДИТ преди 1 година
Гешката ми е приятел
288
5
 
2
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 1 година
Импийчмънт за Радев да изчезва от политиката със скоростта на 200 бити пидиранса..Забрана за използването на фалшивите машини.Бг в ЕС и НАТО. Разбиване на монопола в България, развитието на малкия и среден бизнес у нас. Канят се инвеститори за големите фирми и предприятия. Златото да се управлява от бг държава. Всеки да има право да строи алтернативни източници на енергия за домашни условия , храните с ниски цени с поне 150 процента като на Европейския съюз. И евро!!!! И ДОЛУ РУСИЯ ВЪН ***
287
7
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Оптимист съм. Импийчмънт за Радев да изчезва от политиката със скоростта на 200 бити пидиранса..Забрана за използването на фалшивите машини.Бг в ЕС и НАТО. Разбиване на монопола в България, развитието на малкия и среден бизнес у нас. Канят се инвеститори за големите фирми и предприятия. Златото да се управлява от бг държава. Всеки да има право да строи алтернативни източници на енергия за домашни условия , храните с ниски цени с поне 150 процента като на Европейския съюз. И евро!!!!
286
0
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Техните курорти Юпитер и Мамая са по. Скъпи от бг с 60 процента и лятото им е два месеца, затова идват при нас и да пазаруват.Но пенсията там е далеч повече от 300 лв
285
3
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
До РадоПотока беше нулев при Бойко. Разбираше се добре с Ердоган и направи всичко възможно да не влизат мигранти. И това беше видяно от цяла Европа.Дойде Радев и Рашков и кво стана за две години? Колко убити полицаи имаме???? От мигранти.Оказва се, че граничарите в схема отчитат се на Рашков, Рашков на Радев...еееее, голям патриот бре)))
284
3
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Бонго Бонго: направи ограда която една крава свободно пресече и предизвика дипломатическо фиаско между Турция и България ( но иначе оградата спира мигранти). Магистрали направи, а всички се оплакват от калпаво пътища и разбити коли. Магистрала Тракия на вълни, Хемус в перманентен ремонт. Жълтите павета ги пренареждат почти толкова пъти колкото Боко се е явявал на изпит по математика в 1-ви клас. Махай тази шизофренични, страдаща от комплекс за малоценност тиква! Да ходи при любимия си вожд!