Убитите на бул. "Сливница" се готвели за сватба, шофьорът бил заслепен

Бащата на загиналия младеж: Да спрем тези убийци
Обновена: 9 май 2023 08:57 | 9 май 2023 08:47, Елка Василева
326
Убитите на бул. "Сливница" се готвели за сватба, шофьорът бил заслепен
кадър: Нова тв

Бащата на загиналото момче при тежката катастрофа на бул. „Сливница” Павлин Стоянов призова за справедливост по Нова тв.

Още по темата
Той сподели, че синът му Явор и другата жертва - Ани, се готвели за сватба.

„Моля всички българи, помогнете да не се забрави случаят с тези две деца. Ани и Явор се обичаха много, предстоеше им сватба. Един убиец на пътя ни лиши от всичко. Заради вашите деца да направим нещо и да спрем тези убийци. Синът ми нямаше нито едно пътно нарушение. Винаги ми казваше „Тате, трябва да се внимава". Къде ни е държавата сега? - Няма я”, каза Стоянов.

Млад шофьор с книжка от 3 месеца блъсна и уби двама души на бул. „Сливница” в София. Инцидентът е станал на пешеходна пътека, където жертвите са пресичали. След като ги е ударил, водачът забил колата си в стълб.

След тежкия пътен инцидент десетки се събраха на протест на мястото на произшествието. Те настояха МВР и общината да вземат мерки за ограничаване на скоростта в района.

Днес отново ще се състои протест.

18-годишният шофьор, който блъсна и уби на място 22-годишен мъж и 24-годишната му годеница на столичния бул. "Сливница", е бил заслепен от лек автомобил в насрещното движение, чийто водач е управлявал на дълги светлини.

"Подзащитният ми е в изключителен шок и стрес. Има липса на категоричен спомен за това, което се е случило. Разбира се, че е бил неадекватен. Един водач с 2,5 месеца стаж, след като претърпи подобна катастрофа, няма как да е. Категорично подзащитният ми не е употребил алкохол и наркотични вещества. Това е напълно изяснено от пробите с дрегер на място. Кръвната проба категорично ще установи това, заяви пред bTV адвокатът на младежа Димитър Марковски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заслепен бил, а със колко е карал ?
231
21
 
10
 
! Отговори
Скромно мнение преди 1 година
Момчето само е искало да види, колко може да вдигне Фард Ка. Но двамата влюбени младежи не са се огледали и не са преценили правилно ситуацията. Стой , ослушай се ,погледни.И ака не лети някой със сто км. тогава премини.
230
0
 
22
 
! Отговори
Кен-Кен преди 1 година
В "Здравей България"тази сутрин се обади анонимен господин Георгиев,и разказа,че е карал пред въпросния убиец и сподели много интересни неща и съвсем различна версия на това което ни поднасят.Защо ли си мисля,че нещата ще се променят рязко след това обаждане .Той ли ще бъде бушона за да се измъкне маминото синче ЧИСТО....
229
0
 
31
 
! Отговори
тулуп преди 1 година
заслепен или не...скоростта е макс 50км/ч !!!
228
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надали някой е карал на дълги под уличното осветление. Бил е с обикновените ОПАСНИ бели светлини, дето станаха напоследък модерни, макар че в техническите изисквания на Правилника са забранени. Но то това е без значение, аз също карам и редовно ме заслепяват, но даже и да съм по Сливница, спирачният път ми е не повече от 3-4 метра, а и да съм заслепен, пак съм в час на ситуацията поне 40-50 метра пред себе си. Вече си мисля, че това е щото не карам със 100, а в рамките на ограничението
227
0
 
42
 
! Отговори
мак преди 1 година
Припомнете, с каква скорост е карал и защо точно той е бил заслепен, а не някой, който кара с разрешена. За шока не ми говорете. И има ли инфо за убиеца, кой е той, нещо повече от това на колко е години. В други случаи не пестите такава информация.
226
0
 
28
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Абе този адвокат с всичкия ли си е?Да,за това му плащат,но дългите светлини ли накараха убиеца да шофира със 100 км.в час/по данни на полицията/.Бог да прости тези млади хора.Не забравяйте,винаги има възмездие.
225
0
 
17
 
! Отговори
адвокат преди 1 година
До Росен М. - сега, за убиеца е ясно, за колега - абсолютно съм съгласен с коментара Ви, затова откакто завърших до ден днешен бягам от накзателното право. Но все някой трябва да се занимава, всеки има право на защита, дори и убийците, изнасилвачите на жени, деца, мъже и т.н., все неща, които съвестта ми няма да понесе да защитавам. Покойният баща на колегата казваше "все някой трябва да я върши, и ако Прокуратурата изгради читаво обвинение, аз колкото и да съм добър съм безсилен"...прав беше
224
4
 
3
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Тоя дръгел, освен, ако не е ST KA не мое да вдигне повече от 100 км/ч.
223
3
 
9
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Точно на това кръстовище има сума избити без вина. Едната жертва беше на вишка да поправя нещо преди години. Нелепа смърт. Не шофьора на Ка-то е виновен, а политиката да гасят светофарите нощем.
222
6
 
6
 
! Отговори
до 220 преди 1 година
До АнонименЧелното стъкло с времето се надрасква и ръбовете на драскотините разсейват част от светлината, сякаш се движиш с няколко милиметра твоя собствена, персонална лека мъгла. Добави към това масовото монтиране на ксенонови крушки в рефлектори, които не са фабрично предвидени за целтта и заслепяват (което е по-вероятно от това някой да е карал на дълги), комбинирано с неопитен шофьор, видимо движещ се с превишена скорост ...
221
0
 
36
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
Марковски му е адвокат? Очаквам убитите сами да са си виновни, шОфера с частична амнезия не можеш да носи вина за деянието си и в психиатрия за година-две, евентуално.
220
2
 
30
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Ето това наистина е трагедия. Да убиеш младоженци. Да не съм на мястото на почернените родители! Каквото и сега да го осъдят шофьора, няма как да ги върнем!
219
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен222 - и да се огледали...знаеш ли колко бързо се топи дистанция със скорост от 120 км/ч е над 33 метра в секунда, докато се огледат в 2 посоки са поне 2 секунди, този е скъсил с 66 мерта дистанцията, докато направят 2-3 крачки.. няма да ти смятам, но ако имаш средно обрзование... и в евроатлантическа София не се води война, че да вървим на прибешки, щото някой с къса пиша решил да се прави на мъж...
218
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 210 - не конете са проблем... можеш да си убиец и с 20 ии 200 коня... като му гледах таралюгата, не е 200 коня, но... стана убиец...
217
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са на пешеходна пътека жълта мигаща на светофара видимост прекрасна защо не са се огледало преди да пресичат???
216
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
чак пък такова заслепяване в градска среда е малко вероятно, още повече че там булеварда е доста добре осветен, а по кадрите които видях кара с над 120-130
215
0
 
37
 
! Отговори
тц тц тц преди 1 година
добре бе, съгласна съм че може някой да го заслепи, ама като гледам на клиповете с каква скорост се движи - май не са му виновни дългите светлини на отсрещна кола. Стига са ни правили на *** и. Това е престъпление от арогантност и младежка наивност. Съд и адекватни присъди!!!
214
0
 
20
 
! Отговори
никой преди 1 година
като чувам КАКВИ МЕРКИ ЩЕ ВЗЕМЕ ОБЩИНАТА , АМИ НИКАКВИ - ДРЪН ДРЪН КАМЕРИ АЛА, БАЛА, ТЕ НЕ ВОДЯТ ДО НИЩО!!!!!!!!!!!!!!СЛОЖЕТЕ ПАСАРЕЛКИ И ПОЛЕГНАЛИ ПОЛИЦАИ!!!!!!!!!!!!!!!!ОБЩИНАТА НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛА!!!!!!!!!
213
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
заслепен бил, нищо не помнел...... и Марковски адвокат, пробите чисти............ ясна работата