Милчев: Батерия на тротинетка не може да се самозапали без причина

Зареждайте ги на терасата или в гаража
18 май 2023 10:12, Стела Стоянова
91

"Важното е, че няма жертви и пострадали. Странно е случилото се", заяви управителят на фирма за електрически тротинетки и един от основните вносители за България - Ивайло Милчев, в студиото на "България сутрин". Поводът е избухнала батерия на тротинетка в дома на музиканта Цветан Недялков вчера.

„Възможно е да възникне пожар от гледна точка на това, че в една батерия има множество батерии, изградени от химични елементи. Въпросът е да се открият причините за неговото възникване“, каза Милчев

По думите му е странно какви огромни щети са нанесени от избухването на батерията.

"Батерията съдържа химични елементи, може да възникне пожар, от голямото налягане може да има взрив, но това не е бомба, която да избие дограмите и стените на даден апартамент. Възможно е да се предизвика инцидент при неправилно съхранение на батерията. Теоретично е възможно да се случи и по време на ползване на тротинетката. Но има някаква причина, някакъв удар, намокряне, тя не може да се самозапали без причина", категоричен е Милчев.

В ефира на Bulgaria ON AIR той заяви, че в световен мащаб годишно се случат 10-15 възпламенявания на електрически тротинетки, но се използват стотици хиляди.

Защита от презареждане имат и батериите, и самите зарядни.

"Възможно е да възникнат дефекти при производство, при експлоатация на батерията. През последните години индустрията търпи голям ръст, производителите са под голям натиск от очакванията на хората. Възможно е някъде да се допуска влошено качество", коментира вносителят на електрически тротинетки.

Ивайло Милчев призова хората да четат внимателно инструкциите за експлоатация на тротинетките и техните зарядни.

"Всеки производител и търговец има ръководство за употреба, малко хора го четат, за да знаят как да я експлоатират. Взимат, карат и я използват както намерят за добре. Винаги батериите трябва да се зареждат с оригиналното зарядно. Преди зареждане трябва да мине поне половин час, за да може батерията да се успокои, а след зареждане, преди каране, отново 30 минути. Зарядното трябва да се извади от контакта. Възможно е защитите за презареждане да откажат да работят", разясни Милчев.

Той посъветва собствениците на електрически тротинетки да ги зареждат при възможност в гараж или на тераса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 11 месеца
Тези отвратителни тротинетки са голям проблем. Органите са оставили всякакви, пияни, наркомани и тн. да ги карат. Не подлежат на санкции, оставят ги където им падне, опасни са за децата и възрастните в парковете и пречат на движението по пътищата. Освен това малките им гуми попадат в дупките и са опасни и за хората, които ги карат. Избухването на батериите им не е от вчера. Рециклирането и производството на батериите също не е еко. Това превозно средство е *** "еко" мода.
73
0
 
2
 
! Отговори
Британски учЕн преди 11 месеца
Интересно съвпадение, тази сутрин по ББС дадоха за тротинента, дето се е самозапалила в апартамент в Лондон, има я заснета на охранителна камера, сигурно са от един и същ модел
72
2
 
10
 
! Отговори
Тротираст преди 11 месеца
Тротинетките не се самозапалват, освен случайно от време на време! Най-много да обърнете резбата докато ги карате!
71
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
твърдо не на тези електрически *** тротинетки, само загрозняват града..
70
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе милчев кой те излъга бе аматьор батериите могат да се запалят от презареждане от дефект и т.н...Ама да си дойдем на думата трябва тотална забрана на тия тротинетки на територията на България....
69
0
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 11 месеца
До Анонимен 61 Пази си бизнеса човека.
68
3
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 11 месеца
Жалко че няма да доживея краха на тази електрическа пандемия.Да живее ДВГ.
67
5
 
0
 
! Отговори
До 62 "бившия&q преди 11 месеца
емигрант - не зная дали си бил емигрант, не ми се вярва, аз съм се ЕВАКУИРАЛ от България преди 24 години имтова, че чета български сайтове не означава, че ме е хванала носталгия, четенето ми е ХОБИ, възможно ли е да разбереш, защото аз се съмнявам, както се съмнявам, че някога си напускал България, както разбирам голям "ПАТРИОТ" си точно толкова колкото и Копейкин, е аз не съм патриот и нямам намерение да искам да съм такъв, мен ме интересува фамилията ми да е добре и това се получава в момента,
66
0
 
4
 
! Отговори
До 65 преди 11 месеца
Ха ха смешно, ти виждал ли си изобщо тротинетка и от този модел който показаха изгорял, знаеш ли къде е батерията и колко болчета ттябва да се развият за да се свали, как се сваля и като се свали накрайникът за включване за зареждане къде остава ? На такъв гLYпак като теб трябва да се забрани да коментира, ти дори и на снимка не си виждал тротинетка, тръгнал си тАпни да раздаваш !
65
4
 
4
 
! Отговори
Този Милчев е като преди 11 месеца
шопа,който като видял жираф,казал: те такова животно нема.Не бе Милчев, Недялков вероятно е изпаднал в творческа криза и си е казал: защо не взема да си запаля, дома,за да се вдъхновя? Ами че Нерон е запалил Рим,а аз да не мога да запаля един апартамент? А те машините с лийонни батерии са най пожаробезопасни, случаите със запалени коли,телефони и пр. са само слухове.
64
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Може, може да се запали. И Галакси Ноте 7 се палеше и коли се палят. Литиево йонните батерии са опасна работа. Еле пък китайските.
63
5
 
1
 
! Отговори
До емигрант преди 11 месеца
А да ти хрумна, че батерията може да се зарежда извън тротинетката, щото голям разследващ излезе
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Разбира се, че има причина, например некачествена батерия. Винаги може да се случи. И на телефони са гърмели.
61
0
 
18
 
! Отговори
Доктора преди 11 месеца
Че гърми гърми това е ясно показаха и обясниха сутринта по нова тв. Но си мисля друго в един скорошен атентат имаше по малко щети от тротил отколкото от тази Ел. Тротинетка . Хахахаха
60
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До До 56 - Пише ти бивш емигрант, живял 9 години в Германия... :) ... Затова така докоснах душичката ти, че ще ти държи влага доста време. Ще повторя - обществото в Бг не е виновно за собствените ти неуспехи тук в България и докато не го разбереш, няма да се отървеш от омразата и агресията (личат и в коментарит ти), а последното е вредно за здравето. Ако не ти беше мъчно за България, никога нямаше да четеш български сайтове... :) ... Никой освен ти самият не ти е виновен, че си в чужбина!!!
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И този е един от експертите по всичко
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Electric scooter Fire Compilation
57
6
 
3
 
! Отговори
До 56 преди 11 месеца
Ти в"клюкарска"агенция ли работиш,че ме питаш за моя избор на сайт?Аз коментирам и в сайтове с други два езика,защото ги говоря свободно,не казвам перфектно,защото чужд език не може да се говори перфектно,да ти повторя АЗ СЪМ СВОБОДЕН ЧОВЕК, какво разбираш ти от свобода?Знаеш ли какво означава ЕС?Знаеш ли какво означава да мислиш СВОБОДНО,да не си зависим от думите на някой който е казал това което искаш да чуеш?Например Чалгаря каза ВЗРИВ,но на снимката тротинетката е цяла,ВЗРИВ ли е или чу дум
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
и дроновете ли са с такива батерии
55
5
 
5
 
! Отговори
До 52 преди 11 месеца
Много си "образован", явно комунистите още добре ви обучават в училищата каква работа се върши на Запад, че да са с толкова висок стандарт на живот, наизуст сте си научили уроците, браво, "повторението е майка на знанието" кой беше го казал това казаха ли ви в училище, а за Д.Талев казаха ли ви, че е казал, че последният комунист на света ще умре в България, много след като в Русия е умрял последният руски ? Повтаряй винаги това което чуеш с надеждата да стане истина, така се "поумнява" !