Наредиха проверка за самолета, кацнал във Варна

Авиокомпанията е изпълнявала полет от Абу Даби до София
29 май 2023 17:20, Йоана Цонева
34
Наредиха проверка за самолета, кацнал във Варна
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Христо Алексиев разпореди проверка на причините, довели до отказа на част от пътниците да слязат от самолет на летище Варна, предаде "24 часа".

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев разпореди проверка на ситуацията от петък, 26 май, при която пътници отказаха да слязат от самолет на авиокомпания Wizz Air на летище Варна.

Още по темата
Авиокомпанията е изпълнявала полет от Абу Даби до София. Поради закъснение на полета, самолетът е пренасочен към летище Варна, тъй като през нощта на летище София се извършва планов ремонт и пистата е закрита за кацане и излитане.

„Наредих на ръководството на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ да извърши щателна проверка на причините, довели до ситуацията на летище Варна, при която пътници отказаха да слязат от самолета. Най-вече държа да бъде изяснено от проверяващите дали са спазени правата на пътниците“, посочи вицепремиерът Христо Алексиев. Той допълни, че при установяване на нарушение ще бъдат предприети необходимите законови действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Авио преди 10 месеца
До ХахахаТи си нямаш понятие от авиация, хамсалак. Най-добре сам да се терминираш. Пронто?
33
0
 
0
 
! Отговори
Авио преди 10 месеца
Та, не, това не е извънредно отклонение, а планирано такова без знанието на пътниците! И браво на хората, че са си защитавали правата. Wizzair са помислили хората за балами и че могат да правят каквото си поискат, за да спестят разходи от отмяна на полета и неговото пренасрочване, ама не са познали. Също така същият този самолет в 08:35 е излетял от Варна за София. Надявам се с пътниците, които са си отстоявали своето!
32
0
 
0
 
! Отговори
Авио преди 10 месеца
Трябва малко мозък и желание, за да се проследи цялата ситуация и от най-обикновен гражданин. Въпросният самолет с регистрация HA-LZE излита от София за Абу Даби с 3 часа закъснение и каца с 2:45 минути по-късно от предвиденото. Само оттук с малко дедукция се разбира, че планираният обратен полет няма как да бъде осъществен! Още при излитането от Абу Даби се е знаело, че самолетът няма да кацне в София, а във Варна и това може да се види от хронологията на полета във flightradar24.
31
0
 
1
 
! Отговори
Иван Петков преди 10 месеца
Уиз Еър са най некадърната и смотана самолетна компания с която пътувам.За последните няколко години съм имал поне пет закъснения по дълги от три часа с тях.Имах самолетен билет за това лято за Гърция които го отмениха и още два полета със тях за други дестинации които от момента в които са направени са променени 4 пъти като едната е със цял ден и в двете посоки.Последната промяна дори не бяха ме питали дали съм съгласен със нея.Правят каквото си искат без изобщо да ги интересуват клиентите.
30
0
 
6
 
! Отговори
Жиката преди 10 месеца
Корпоративен тоталитаризъм.Права ,ама друг път.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Предполагам са си купили най-евтината тарифа, без застраховка за подобни ситуации и сега рев.
28
1
 
11
 
! Отговори
Летище пловдив преди 10 месеца
Летище Пловдив, уви работи два или три дена в седмицата, през останалото време е заключено.По-скоро да се провери, защо не са информирали хората своевременно, че няма да кацнат в София, но и в двата случая това са формажорни ситуации... колкото до това, какви били или не били софиянци, чуйте им акцента, на оплакващите се бе..., хич не са шопи...Друг си мисли, че като се премести от Дианабад в Манастирски Ливади му е време да си хване полета до дубай, щото мола там е по-близо от Mall of Sofia
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Причините за отклонени полети винаги са извънредни
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Може да са кацали военни контингенти или да са правили инспекция на летището пак военни.Няма да се разбере.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Недостиг на самолети и екипажи,заради тези които ръсят отгоре
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Който е от Варна се е родил.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е защо не са кацнали в Пловдив, със същия успех можеше да кацне и в Букурещ. Горе долу толкова път е и той.
22
1
 
2
 
! Отговори
Йордан преди 10 месеца
Като не можеш да плуваш, не скачай във водата. Щом тръгваш на път, не се ***, че нещо не е както в къщи.
21
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма по-гнусно от софиянец. Това е патология и заболяване. Отвратих се, като им чух педалогласчетата. Отвратително.
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ясно, че на въпросните пътници егото е по-голямо от ума. И все пак, защо във Варна, а не в Пловдив? От едното пътя с почивката е 6 часа. От другото 1:15.
19
10
 
11
 
! Отговори
А сега де.... преди 10 месеца
Тиктокърите са се разбесняли... ама освен няколко съчувствени коментара в страничките си надали ще видят някакви обезщетения. Първо вината може да не е в Уиз Еър за забавянето на излитането от Абу Даби. Послке на летище София се избършват ремонти и кацанията нощем СА ЗАБРАНЕНИ... какво да прави самолет забавен от летищни служби Абу Даби? Да кръжи във въздуха до сутринта? Разбира се че ще кацне на друго летище. Авиокомпанията е осигурила за тяхна сметка транспорт.. КАКВО ОЩЕ ИСКАТ ? Популярност?
18
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Правата на софийските пидери, поклонници в Дубай, са нарушени. Купили са броеници, играчки и сувенири, с които ще се хвалят пред останалите пидери в София и ще ги навиват и те да станат хаджии чрез посещение на Дубай.
17
11
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 10 месеца
Ама са ми и писали минуси нискоквалифицираните и нископлатените бачкатори, които не разбират авиотранспорта как работи. Хахахаха. Толкова ще излишни за човечеството, че се чудя защо не ви терминират.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Т.е хората ще го отнесат, не авиокомпанията..
15
24
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 10 месеца
Това нещо се нарича тероризъм и ако не бъдат вкарани в затвора хората, които са отказали да слязат от самолета, ще е хубаво да се знае, че чужди авиокомпании ще откажат да обслужват България и ще имаме само вътрешни полети на българиен Еър.