Алексиев предупреди: Може да се стигне до ликвидация на "Бългрски пощи"

Това ще стане, ако не бъде изпълнен оздравителният план
2 юни 2023 12:45, Стела Стоянова
50
Алексиев предупреди: Може да се стигне до ликвидация на "Бългрски пощи"
Снимка БГНЕС

Ще се стигне до ликвидация на "Български пощи", ако не бъде изпълнен оздравителния план, който в момента е в процес на подготовка. Това заяви вицепремиерът Христо Алексиев в парламента, по време на блицконтрола. По думите му, това е последният шанс "Български пощи" да бъдат спасени.

"Български пощи са в доста тежко финансово състояние. Причините затова са много. Само хакерската атака миналата година доведе до загуби от 17 млн. лв.", обясни Алексиев.

Той посочи, че дружеството е тотално избутано от пазара за доставка на стоки и услуги от редица куриерски фирми. Всичко това е довело до тежкото финансово състояние, в което се намира то.

Вчера, по време на заседание на транспортна комисия в парламента, стана ясно, че има и натрупани много просрочени задължения.

Още по темата
"Наложи се да предприемем мерки, ако не го бяхме направили, няма да могат да получат средствата по плана за възстановяване", обясни вицепремиерът.

"Български пощи" е трябвало да излязат от това състояние, затова се е наложило да бъде изготвен въпросният план за оздравяване, който е на стойност 50 млн. лв., а парите са нотифицирани от ЕК.

Парите ще бъдат насочени освен за подпомагане, а и за дигитализация, за да се подобрят услугите на дружеството, защото те се намират сякаш още в 20 век. Работят със системи, които не се ползват от 15 години.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Кнсбб преди 10 месеца
До РадиДа започнат от Началниците с София, има отдел Сигурност от пенсионирани полковници със по 3000-5000 лева
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Те са фалирали преди дваисет години
45
1
 
2
 
! Отговори
Ради преди 11 месеца
Нищо лошо няма да стане ,ако се закрият български пощи.Най-сетне работещите пенсионери от български пощи ще си останат вкъщи .
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Къде бяхя "великият диктатор" РР и марионетните му креветелства, в едно от тях Дядо Еконтий направи дори железница в Етрополе!
43
2
 
1
 
! Отговори
ПАРЕ НЕМА, ДЕЙСТВАЙТ преди 11 месеца
Докога ша храним лапачи на държавната софра..пощите да си правят сметката...
42
3
 
1
 
! Отговори
До 41 преди 11 месеца
Ти ли ша плащаш милионите дългове на пощите...
41
3
 
1
 
! Отговори
ФАЛИТ ЗА ПОЩИТЕ преди 11 месеца
Само смучат народната лръвчица.....
40
0
 
1
 
! Отговори
Миро преди 11 месеца
Къде е Киро,картечаря бре?
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не. Остава и пощите да ликвидирате, и нищо вече от държавата не остава. Последният да изгаси лампата. По-скоро лобистките ви интереси искат да ги премахнат, защото са доста по-евтин и достъпен конкурент на фирми с " български" имена като Спийди, Еконт и др. Стига сте унищожавали България и българското, търгаши !
38
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Първо Топлофикация трябва бързо да се преватизира. После пощите ,после дипломатическия корпус за подръжка / осмърдеха се без да работят , само пият от скука/, после и другите по ред на номерата . Стига тридесет години яваш ,яваш, шалвари и шашми
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Германия има милиони частни Пощи . Работят денонощно с двама - трима души и се оправят.
36
0
 
0
 
! Отговори
ТЦ преди 11 месеца
До костовПоне до 2025 г. е в забранителния списък
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Аньо Нименов, дам :) и крадат от пратките. Лобирали са за закони, които да не ги преследват. Говоря от личен опит. В клона си признаха, че кражбата е станала при тях, защото когато са получили пратката ми е била с обявеното тегло. НО от получаването в клона до предаването ѝ липсваше една книга :) За закриване са! Кисели лелки, при това крадли!
34
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Български пощи трябва да съществува и да е държавно само защото е алтернатива и конкуренция на частния картел на куриерските фирми. Те искат фалит и да заграбят Български пощи, след което ще вдигнат цените. Пазарната икономика и конкуренция в България е само между държавните дружества и частните картели. Частните картели искат да фалират държавното дружество, защото им пречи да вдигнат цените. Имаме полза от Български пощи за борба с плановете и алчността на частните картели в куриерските услуги
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
божков ше инвестира
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
роял мейл как работи
31
9
 
3
 
! Отговори
Поцелуев по гъзуев преди 11 месеца
че кой е луд да праща по пощата или да получава, като пишат по тефтери и са толкова потайни, че нищо не се разбира ако чакаш пратка - големи тайни... има и изчезнали пратки. Така става ясно защо ползват куриерите.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако дедо Еконтий беше ги взел, щеше да е друго, ама ПП не му ги дадоха!
29
2
 
8
 
! Отговори
1212 преди 11 месеца
И докога данъкоплатците ще плащаме за лошото управление на държавните фирми!? То не ни стига БДЖ с милиарди загуби, а сега е 50млн. за пощите. Частните компании как могат да печелят от същата дейност, а държавните не могат?
28
3
 
13
 
! Отговори
Аньо Нименов преди 11 месеца
Има и още нещо: Български пощи предлагат най-евтината международна куриерска услуга, която е в пъти по-евтина от другите. Може би на някой не му харесва и това.