Лукс апартаментът в болница "Лозенец" бил за релакс на бившия шеф

Не е апартамент, а кабинет с просторни помещения, казва Любомир Спасов
10 юни 2023 16:31, Стела Стоянова
110
Лукс апартаментът в болница "Лозенец" бил за релакс на бившия шеф
Снимка БГНЕС

Луксозният апартамент в болница Лозенец (бивша Правителствена болница), всъщност не бил апартамент, а кабинет за релакс на бившия шеф на лечебното заведение професор Любомир Спасов. Това става ясно от негово изявление пред "24 часа".

Преди ден се разбра, че в болницата има таен и скъпо обзаведен апартамент с площ около 500 квадратни метра, който разполага с джакузи, сауна и собствен асансьор.

"Защо правят този скандал точно сега, аз от 2 години не съм в болницата? На 23 юни предстои избор за декан на Факултета по медицина на Софийския университет, на който аз съм кандидат, затова нормалната реакция е да ме оклеветят и набедят", казва професорът пред вестника.

Той подчертава, че когато има конкурс, трябва да има феърплей.

"Това не е апартамент, а кабинет с помощни помещения, в който има и място за почивка и възстановяване, което съм ползвал за релакс, когато съм оперирал по 15 часа в денонощието", обяснява още проф. Спасов.

По думите му помещението е правено през 2008 г. и за него не са харчени средства от бюджета на болницата или на факултета.

"Това е опит за оклеветяване и набеждаване", категоричен е проф. Спасов, който обясни, че изобщо няма повод да се притеснява. "Това беше празно, неизползваемо пространство, което трябваше да се затвори, преди оттам минаваха операционните колички и маси. Хората, които сега хвърлят обвинения, нямат представа какво означава да оперираш и животът на други да зависи от теб и състоянието ти - физическо и психическо, което трябва да бъде перфектно, за да не се застрашава животът на болния", казва още Спасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: болницаЛюбомир Спасов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
31
 
! Отговори
555 преди 10 месеца
До Radi:::Показаха и джакузи -висок клас,записваща апаратура и по тавана камери.Кой знае колко записи и на кои са направени компромати.После се чудим защо ни управляват случайници.Отлична тоалетна и кухня.Абе всичко предполага оргии на голо.
45
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НЕ е само за "шефа", а за разни Първовановци и началници на висши нива - все пак това доскоро официално си беше ПРАВИТЕЛСТВЕНА болница, която при "комунизма" - в продължение на повече от 70 години, си беше цитадела за всякакви партийни цървулковскии "велможи".
44
1
 
19
 
! Отговори
ГЕРЕН преди 10 месеца
И ТАКА СПАСОВ НЕ РАЗБРАХ С КАКВИ ПАРИ Е ПОСТРОЕНО КЪТ НЕ СА НА БОЛНИЦАТА. НА ТУЛУПОВ ШИШИ ДОГИ *** ДОМУСА АГА. ИЛИ......
43
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нормално за по нашите ширини и разбиранията на власт-имащите...С чужда пита (кинти) помен праи...(битовка" )- супер лукс за лично ползване от 500м2 - уж анти стрес но реално луксозна шпионска квартира - на общата сметка масрафа..
42
0
 
28
 
! Отговори
88 преди 10 месеца
До АнонименОще по-лошо.Той не намесва други хирурзи а казва :за да си почивам след операции.Само той.Единствен!Светилото!Слънцето!
41
0
 
36
 
! Отговори
такааа! преди 10 месеца
Че другите лекари не оперират ли бе?Защо взривяваш народа.Много добре знаеш ,че не е нормално.Не боло пари на болницата.А с какви пари,твои ли.Това което си направил тайно е огромна простотия граничеща с отвратителна селяндурщина.
40
6
 
13
 
! Отговори
мхм преди 10 месеца
От личен опит- има професори, доценти и асистенти, които "оправят" студентки и студенти за да се вземат изпитите! Това особено много се наблюдава в МУ-София. Та сега сте се захванали с докторо, че си направил 500 квадрата лукс. Може си го човека, само да не злоупотребява със студентките (или студентите) :)))) !!!
39
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Голям мошеник е Спасов, голям.Става и за декан.
38
1
 
30
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
"Релакс" на Светилото?..-Демек :-Ядене,пиене,разврат..
37
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези средства няма да са никак малки.От къде са?Ако са негови щеше да каже.Пак от нас.
36
0
 
30
 
! Отговори
Radi преди 10 месеца
Добре, а джакузи има ли там или няма? Защото за да си почине от операция, би му стигнало да има едно удобно легло. Да си сложиш джакузи вече си е злоупотреба.
35
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Според този значи във всяка болница трябва да има лукс помещение за релакс на хирурзите, които също оперират с часове. Т.о бива наглост но този направо изби рибата!!!
34
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Луксозен евалник, кой знае колко жени ги е минал този шеф!
33
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А къщата на Спасов е по голяма и по луксозна от имението на Станислав Трифонов Слави
32
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За смъркане на кокаин. Всички в болницата знаеха, че Спасов смърка.
31
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Моментално да го пратят да порелаксира десетина години в централния софийски
30
1
 
29
 
! Отговори
Страшни преди 10 месеца
Мушанки, безсрамни и безскрупулни. Ревът за затвор, ама няма кой..
29
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
500 квадратни метра апартамент. Това е повече от жилищната площ на някои имения на олигарси. България била бедна държава. Как да повярвам!
28
1
 
35
 
! Отговори
стрес преди 10 месеца
Даже и кът за отдих да е било, което въобще е недопустимо с такъв мащаб, защо само шефът е имал тази привилегия да отдъхва там. Нима е бил единственият хирург в болницата и как едните са по- от другите? И като не е искал да се вадят компромати , ами да е мислел какво прави. Проблемът е че много хора се мислят за недосегаеми и преяждат с власт. Ами то е ясно , че няма да спечели сегашния конкурс, не го и заслужава, като хирург може да е добър, но като човек с морал - под съмнение.
27
0
 
45
 
! Отговори
Bai Asen преди 10 месеца
Ей там са ни отишли здравните осигуровки, тая здравна система е каца без дъно, има хора за разстрел в нея! Вече бюджетът гони 7 милиарда, всичко е като, когато беше 3, ето я къде отивала разликата, в луксозни апартаменти и вили на хрантутнците и заплати по няколко милиона, ако не вярвате вижте заплатите на шефовете на повечето болници, особено на големите! Ей затова реваха едни хора за демокрация, не заради сеобода и тем подобни басни, а за да крадат с *** си!