Лукс апартаментът в болница "Лозенец" бил за релакс на бившия шеф

Не е апартамент, а кабинет с просторни помещения, казва Любомир Спасов
10 юни 2023 16:31, Стела Стоянова
110
Лукс апартаментът в болница "Лозенец" бил за релакс на бившия шеф
Снимка БГНЕС

Луксозният апартамент в болница Лозенец (бивша Правителствена болница), всъщност не бил апартамент, а кабинет за релакс на бившия шеф на лечебното заведение професор Любомир Спасов. Това става ясно от негово изявление пред "24 часа".

Преди ден се разбра, че в болницата има таен и скъпо обзаведен апартамент с площ около 500 квадратни метра, който разполага с джакузи, сауна и собствен асансьор.

"Защо правят този скандал точно сега, аз от 2 години не съм в болницата? На 23 юни предстои избор за декан на Факултета по медицина на Софийския университет, на който аз съм кандидат, затова нормалната реакция е да ме оклеветят и набедят", казва професорът пред вестника.

Той подчертава, че когато има конкурс, трябва да има феърплей.

"Това не е апартамент, а кабинет с помощни помещения, в който има и място за почивка и възстановяване, което съм ползвал за релакс, когато съм оперирал по 15 часа в денонощието", обяснява още проф. Спасов.

По думите му помещението е правено през 2008 г. и за него не са харчени средства от бюджета на болницата или на факултета.

"Това е опит за оклеветяване и набеждаване", категоричен е проф. Спасов, който обясни, че изобщо няма повод да се притеснява. "Това беше празно, неизползваемо пространство, което трябваше да се затвори, преди оттам минаваха операционните колички и маси. Хората, които сега хвърлят обвинения, нямат представа какво означава да оперираш и животът на други да зависи от теб и състоянието ти - физическо и психическо, което трябва да бъде перфектно, за да не се застрашава животът на болния", казва още Спасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: болницаЛюбомир Спасов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя е за минимум 20 години затвор! Къде е независимата прокоратура и съд? 500 квадрата апартамент за отдих.. ми по тая логика всеки работник в държавата заслужава по един такъв.. като са му много операциите да е станал таксиджия.. тоя е безобразно нагъл престъпник
65
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя е на Бойко личния доктор!!Сигурен съм че и Боко е топнал чушката в този НЕапартамент.
64
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Точно в тази болница се извършваха незаконни трансплантации!
63
2
 
33
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
хаиде стига вече и с тази тема това си е обикновен бардак ползван както от докторитетака и от политиците
62
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каквото и да е, ми се струва че е несъвместимо с работата на болницата. Ако искат да отворят хотел или публичен дом трябва да е в друга сграда.
61
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не е апартамент а било кабинет. Ами то е едно и също. Просто не е за постоянно живеене.
60
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пичове на коя улица е болницата ? Риторичен въпрос
59
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Помните ли Вальо Топлото, този явно му е фен но тук става въпрос за много по-зловещо нещо, в този апартамент със сигурност са се извършвали множество престъпления покрай релакса.
58
0
 
29
 
! Отговори
И не само преди 10 месеца
За релакс и да думка докторки и стажантки! До какво ниво са стигнали тези мародери.Мислите ли,че това не се знаело от целия персонал на болницата *** нали шефчето е наше не го предават! Това сигурно е правено с пари за болницата но трудно ще се докажат тези сметки понеже са си измели ла.. та от отдавна! СРАМ И ПОЗОР СТЕ ЗА ОБЩЕСТВОТО СТРАХ МЕ Е ДА ИДА В БОЛНИЦА,ЧЕ ЗАНАМ ЛИ НА КЪВ ИДЙОТ ЩЕ ПОПАДНА.ХОРАТА СЕ ЛЕКУВАТ ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ПАРИ В ТУРЦИЯ,ИЗРАЕЛ И ДР МЕСТА В ЧУЖБИНА, А НЕ ТУК!
57
1
 
40
 
! Отговори
ортопед преди 10 месеца
Пълен лъжец!Апартаментът се е ползвал за престоя на донорите на нелегалните трансплантации.На едни хирург не му е нужен обирудван кухненски бокс за релакс след операция, но това е по-удобното извинение вместо престъпната търговия с органи.
56
0
 
16
 
! Отговори
toti преди 10 месеца
ОЩЕ ЕДИН ПРИМЕР ЗА ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА ИЛИ ВСЕКИ СИ ПРАВИ КАКВО СИ ИСКА И ЩОМ Е НА НЯКАКЪВ ВИСОК ПОСТ,ЗНАЧИ Е ,,ЦАР''И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА МУ ПОПРЕЧИ ДА СИ СЕ РАЗПОРЕЖДА КАКТО В СВОИ ЛИЧЕН ИНТЕРЕС!!! НЯМА ДЪРЖАВА,НЯМА ЗАКОНИ ,НЯМА НАДЗОР И КОНТРОЛ ,А ЦАРИ ХАУС И АНАРХИЯ !!!а СЕГА ДА ПИТАМ-С ЧИИ ПАРИ Е ПРАВЕНО ИЛИ НИЩО И НИКОЙ НЕ ЗНАЕ.....??
55
2
 
29
 
! Отговори
баба Пена преди 10 месеца
Сигурно си е викал и келнерки по прашшки, или облечени по без нищо или само по табла с уйски, така леко 50 годишно, а келнерките млади кандидат докторки с крака от сливиците надолу. Веднага такъв кабинет и в парламента. Не ги мисля колко са назад там
54
1
 
35
 
! Отговори
досиета Х преди 10 месеца
Сестри, стажантки и млади лекарки, бързо някой да разкаже как е било в джакузито и сауната. Да се види дали някоя не е израстнала бързо в йерархията и коя фирма е построила зоната за отдих на шефа. Все някой счетоводен документ трябва да има някъде или както навсякъде давността е изтекла. По странното в случая е, защо чипът за асансьора не е върнат, след като д-р Спасов от 2 години не е на този пост. Нали като напускаш раб. място връщаш целия инвентар.
53
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези дотолкова са загубили всякакво усещане за морал, че смятат че посягат на нещо, което им се полага. И депутати и магистрати са се превърнали в същата крадлива мафия, но бялата мафия ги слага всички в малкото джобче.
52
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази болница търгуваше с органи. Намираха младежи, които обикновено бяха от Украйна, които "даряваха" единия си бъбрек на свой богат "роднина" от Израел. Това е търговия, която е по-доходна от търговията с наркотици. Наглия негодник, дето смята че е съвсем в реда на нещата да си има луксозен апартамент от 500 квадрата, беше в дъното на всичко. Когато се разбра с какво се занимава болницата, бързо заметоха случая под килима, а едно момче на 20 години от Украйна, на което бяха взели бъбрека, умря.
51
2
 
18
 
! Отговори
спас преди 10 месеца
До Анонимен:::Айде сега,колко жени.Нали след една седмица ще каталяса.Замислено е като явочна квартира.Разпити с модерни методи от типа с инжекции "аз знам всичко".Тоя Спасов е само камъче от мозайката.
50
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Млади лекарки и медицински сестри в джакузито-това е екстра релакс след операция.Всъщност това му се полага след тежки оперции. Само че и за другите лекари да има които правят тежки операции иначе това си е престъпление и не да взима по 20000 лв а другите лекари които също правят операции по 2000 лв.
49
1
 
34
 
! Отговори
Radi преди 10 месеца
Егати наглеца значи... Няколко стаи, които са кухня, баня и да кажем място за спане не правят апартамент? И както е писал някой надолу, като не са от бюджета на болницата, откъде са тези средства? От джоба си не ги е извадил със сигурност.
48
2
 
22
 
! Отговори
ГЕРЕН преди 10 месеца
И ТАКА СПАСОВ НЕ РАЗБРАХ С КАКВИ ПАРИ Е ПОСТРОЕНО КЪТ НЕ СА НА БОЛНИЦАТА. НА ТУЛУПОВ ШИШИ ДОГИ *** ГАНЧЕФ е БЪЛГАРСКО ИМЕ. А ВИЕ ГО ТРИЕТЕ ДОМУСА АГА. ИЛИ......
47
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Факт е,че много хора са знаели за това нещо и са си мълчали чакайки момента да го изнудват