Спор в НС: Военните в Берковица не чистели, а пиели кафе и пушили цигари

БСП три пъти иска да разбере какво върши държавата за наводнените
134
Спор в НС: Военните в Берковица не чистели, а пиели кафе и пушили цигари
Снимка: БГНЕС

След като лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска финансовият министър Асен Василев или негов заместник да обяснят на депутатите има ли пари в държавата за пострадалите от наводненията, това направиха и Иван Ченчев и Георги Свиленски.

Изказванията им провокираха Настимир Ананиев от ПП-ДБ да коментира, че наводненията са от няколко дни, не от вчера и всички институции съобщават какво се предприема.

Още по темата
"Над 100 военни са в Берковица, пожарни отводняват ,предприети са всички действия, които държавата трябва да предприеме. Нека да оставим изпълнителната власт да си свърши рабата, петък е, искате някакво политическо внимание, но можехте да внесе искане за изслушване досега", каза той.

Георги Свиленски му отговори, че е отишъл в Берковица 24 часа след наводнението и хората там очакват помощ.

"Тези 100 военни знаете ли какво правят? На площада на кръстовището с чашка кафе и цигара. Няма кой да им каже какво да правят, те са отишли, но стоят, а хората сами изнасят наводнените си къщи, няма къде да спят. Заради това искаме да знаем какво е свършила държавата, има ли нужда от пари, от помощ, защото е минала една комисия и е отчела щетите през къща, а не във всяка. Не 3 пъти, а 330 пъти ще поискаме това изслушване", закани се той.

Ирена Димова от ГЕРБ отсече, че също е била в Берковица и институциите са на място.

"Не политизирайте от тази трибуна. Няма нужда от почистване там", настоя тя и добави, че кметът е на мястото си.

Христо Проданов от БСП пък коментира, че кметът на Етрополе е на почивка на плажа в Гърция.

Председателстващият заседанието на НС Никола Минчев съобщи, че финансовият министър няма как да дойде в парламента днес, защото е на заседание на ЕКОФИН.

Петър Петров от "Възраждане" пък поиска МВР шефът в НС отново заради наводненията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
8
 
! Отговори
До 75 преди 10 месеца
Умряли са турците да нападат въшкари като теб. Още повече турците са в НАТО, като нас, ама *** тикви тези неща не ги проумяват.
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Държава няма. Оцелява най-силният. А който плаща данъци и поддържа този маскарад със сигурност няма да оцелее. Това е положнието.
77
2
 
9
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 10 месеца
Тия тарикати там какво само "Реват" ?!?! Всички "реват" - Но след като дойде Бедствието! Защо НЕ се помисли , че може да има такова ... След като са й в потенциално опасен регион ?!?! Никой НЕ си върши работата. От Областният Управител , през кмета до обикновеното Население !!!!! Но като стане нещо лошо - Всички стават и започват едни големи ревове ... За пари!!!!! Да бяха отделили средства. Да си изчистят речните корита. Да укрепят мостове и всичко което има нужда от укрепване! .......
76
8
 
5
 
! Отговори
Костя Копейката преди 10 месеца
Ако бях аз на власт тези нямаше да пият кефанца, а щяха да са в окопите на Бахмут да бранят моите братя раснаци от нападанията на фашистка Украйна. Рассия, Рассия. НАТО вън, НАТО вън!
75
2
 
7
 
! Отговори
Военен преди 10 месеца
Катони нападне путин се обадете, дотогава си пафкам цигарите и кафето.
74
8
 
3
 
! Отговори
... преди 10 месеца
Миналата година имаше сведения, че военните само са "напътствали", но не са помагали в разчистването. Така че.... никаква изненада. Те са там за да им мине деня и да вземат заплата.
73
3
 
9
 
! Отговори
фактите са: преди 10 месеца
За наводнение едвам са събрали 100 човека, ако Турция ни нападне и 10 ням да излязат на полето!
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А ПП и дб там ли са? Че при наводненията през миналата година не спряха да си правят ПР. Или сега са на почивка, защото не сме в предизборна кампания и няма нужда да се хабят? Теодор Михайлов, козила - правите ли си кални бани? Нещщастници.
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На незастрахования провинциалист някой друг да му бърше задните части. Вика Неволята да му чисти наводнения двор до реката. Не вложил 1 стотинка да укрепи коритото, да си направи дига.
70
5
 
3
 
! Отговори
Андрий Шевченко преди 10 месеца
Какво правят тия мързели да чистят някакви речни корита , да пафкат цигарки и да ми пият кафенца?!?! Я да хващат автоматите и да идват да бранят Матушка Украйна!!! Вече нямаме хора. Ще взимаме от Румъния и България - където са най - продажни!!!!! СЛАВА УКРАЙНА !!! СЛАВА НАТО!!!!! ...
69
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стига с тия обвинения към армията и към държавата. Че държавата е длъжна да помага е така, ама и че нашенеца си строи къщи на много "интелигентни" места(близо до реката), и си замърсява речните корита и не си ги чисти овреме. После кой ми ..... у гащите.
68
5
 
7
 
! Отговори
До 63 преди 10 месеца
Ти си толкова айТи, програмист, колкото Асен Василев е хетеро.
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
*белият хакер, не "балет" - скапан коректор!
66
2
 
10
 
! Отговори
В.Узунов преди 10 месеца
Военните да не са подписали договор за сметосъбирането та да чистят. Нито па те са им наводнили улицата . И аз да съм нвма да барна нищо ,а ще гледам сеир със шишето на мързрливият площад
65
5
 
5
 
! Отговори
SS преди 10 месеца
Какво искате от т.ъ.р.т.е.и ?
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ама тия от БСП са много нагли само знаят да коментират проблемите по доноси Нека покажят какво могат като се организират и отидат там при хората ,нали са социална партия и да се поизцапат малко
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шефката на НАП не пожела да се върне от почивка като изтекоха личните данни на 5 милиона българи - от 6,5 милиона живущи в България. Още дори не знаем нищо по този въпрос. Така че БСП да се занимава с това и белия балет, и фирмата, които изчезнаха от новините след като шумно щурмуваха офисите им.
62
2
 
2
 
! Отговори
До 62 преди 10 месеца
Добре, че беше ти форумен професоре, да ми кажеш от кого се избират. И от тр0ллове съвети не приемам. Самият факт, че пишеш какво са били виновни сегашните, говори достатъчно чий член поглъщаш ежедневно
61
5
 
4
 
! Отговори
До 55 преди 10 месеца
Оф, Стефчо, драги, ти не схвана, че програмистите можем да работим всичко. Твоята "професия" е наше хоби. Можем всичко. А ти можеш да мразиш. Ние винаги ще сме адаптивни на пазара на труда и в бизнес средата, защото мислим и умеем. Развиваме се, учим нови неща. Ти кога за последно се преквалифицира? Никога. Даже не си се и квалиицирал. Айде, мразете си, то няма лошо. От мразене ще се изядете. Няма лошо де- колкото повече аутсайдери, като вас, толкова повече пари за нас, адаптивните и кадърните.
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До До 56 Много си *** Саше, кметовете не ги назначава никой , а се избират на избори. Вместо да кибиш в новинарските сайтове прочети някоя книга, че ставаш смешен.

Спонсорирани публикации