Спор в НС: Военните в Берковица не чистели, а пиели кафе и пушили цигари

БСП три пъти иска да разбере какво върши държавата за наводнените
134
Спор в НС: Военните в Берковица не чистели, а пиели кафе и пушили цигари
Снимка: БГНЕС

След като лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска финансовият министър Асен Василев или негов заместник да обяснят на депутатите има ли пари в държавата за пострадалите от наводненията, това направиха и Иван Ченчев и Георги Свиленски.

Изказванията им провокираха Настимир Ананиев от ПП-ДБ да коментира, че наводненията са от няколко дни, не от вчера и всички институции съобщават какво се предприема.

Още по темата
"Над 100 военни са в Берковица, пожарни отводняват ,предприети са всички действия, които държавата трябва да предприеме. Нека да оставим изпълнителната власт да си свърши рабата, петък е, искате някакво политическо внимание, но можехте да внесе искане за изслушване досега", каза той.

Георги Свиленски му отговори, че е отишъл в Берковица 24 часа след наводнението и хората там очакват помощ.

"Тези 100 военни знаете ли какво правят? На площада на кръстовището с чашка кафе и цигара. Няма кой да им каже какво да правят, те са отишли, но стоят, а хората сами изнасят наводнените си къщи, няма къде да спят. Заради това искаме да знаем какво е свършила държавата, има ли нужда от пари, от помощ, защото е минала една комисия и е отчела щетите през къща, а не във всяка. Не 3 пъти, а 330 пъти ще поискаме това изслушване", закани се той.

Ирена Димова от ГЕРБ отсече, че също е била в Берковица и институциите са на място.

"Не политизирайте от тази трибуна. Няма нужда от почистване там", настоя тя и добави, че кметът е на мястото си.

Христо Проданов от БСП пък коментира, че кметът на Етрополе е на почивка на плажа в Гърция.

Председателстващият заседанието на НС Никола Минчев съобщи, че финансовият министър няма как да дойде в парламента днес, защото е на заседание на ЕКОФИН.

Петър Петров от "Възраждане" пък поиска МВР шефът в НС отново заради наводненията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
8
 
! Отговори
VladTepes преди 10 месеца
До АнонименИма военни, които водят тежки битки с папки в ръце.
58
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Къде се е чуло военен да работи - например резидента
57
2
 
3
 
! Отговори
До 56 преди 10 месеца
А кметовете кой ги назчава ве, неадекватно? Те представители на партии ли са? Да те такова в неадекватната скумрия дърта
56
0
 
4
 
! Отговори
VladTepes преди 10 месеца
Нормално е един да работи и около него още няколко човека да контролират работата му и да помагат при нужда със съвети. Руснаците казват "Один с сошкой, семеро с ложкой".
55
4
 
2
 
! Отговори
Как ще ги стигнем... преди 10 месеца
Нас българите ни мързи да работим. Всеки се скатава на работа. После правителството или президента ни е виновен, че в това състояние ми е държавата. Ние нямаме никаква вина разбира се.
54
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 52. Чистенето на речни корита е работа на областните управители, назначени от Радев, същите казаха че правителството (назначено от Радев) не е отпуснало пари. А сега обясни според тебе, как точно са виновни Герб и ПП дето управляват от оня ден.
53
5
 
0
 
! Отговори
Стефан преди 10 месеца
До Анонимен 53Колко ще радвам след 3-4 години изкуствения интелект да ви обезмисли и да се нучите от коя страна се върти ракетата
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Скъпи съграждани: ако мислите, че само онези в парламента и съдебната власт са за чистене, дълбоко се лъжете. Има и такива , които са между мен, вас, ежедневно гледайки ви лицемерно и ви поздравяват. За справка ще дам само една новина, която беше за някаква "бедна" обрана украинка. Сумата беше 50 хил. Толкова гневни и състрадателни лелки някои с украински знамена, научени от деца и внуци, как да пишат във фб. Ако очаквате , че само тези с костюмите са за чистене - дълбоко се лъжете.
51
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не се изненадвам. Като цяло кой би искал да е фуражка у нас?! Най-бездарните хора, които за друго не ги бива и искат да ринат дъното по мизерно заплащане, ама нали е държавна хранилка- нЕма проблеми. Работа не се върши, всичко е наред. Фуражка ли е, бягай далече. Не става. Има и читави със сигурност, ама доста малко. Бачкерите да не се бият в гърдите, че сте същите. Както и тия там незастрахованите, дето викат Неволята. Предимно ставаме само хитрите програмисти.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Следващия път когато навдонията погълнат изцяло селата под вода. Демократите да твърдят, че " изпънителната власт е на място". Ей това Герб и ПП вече се забравиха ПЛОЩА НА БЪЛГАРИЯ и тя не е САМО СОФИЯ
49
3
 
2
 
! Отговори
до сержанта преди 10 месеца
Така беше по соц-времената. Значи няма промяна досега. А би трябвало да има, нали армията е наемна.
48
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Къде им е патриотизмът на ГъзРaждане, защо не помагат на мястото на наводнението?
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Виждаш БСП и въобще не четеш повече
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е, отдъхват хората бе, вие може ли постоянно да чистите. Някой видял , че хората почиват, и давай да се почва с лакърдиите.
45
4
 
10
 
! Отговори
Сержант преди 10 месеца
Участвал съм в много подобни акции, какво мърморене и скъсване е не ви е ясно. 10% се раздават, а останалите се правят, че работят. Армията има нужда от огромна реформа и промяна!
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да идат депутатите!
43
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да ви пратим тогава безплатно да чистите ке*ефи, тогава приказвайте колко са безполезни военните :)))
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чистели -> пушЕли. В българския език има синхронизация на глаголните времена, ако не знаете.
41
0
 
6
 
! Отговори
София преди 10 месеца
По стар обичай, който е на власт, една елементарна криза не може да овладее и управлява адекватно до нейното приключване. Иначе тръгнали реформи да правят... Аз като обяснявам, че са провалени мениджърчета повечето, явно е въпрос на време да се случи нещо и да им лъсне неграмотността.
40
6
 
6
 
! Отговори
Който преди 10 месеца
нищо не става от него, става таксиметров шофьор. Който и това не може става военен.

Спонсорирани публикации