Полицаите излизат на протест, искат скок на заплатите с 10%

На 4 и 6 юли ще покажат недоволството си в страната, после - в София
Обновена: 2 юли 2023 12:31 | 2 юли 2023 10:15, Камелия Цветанова
132
Полицаите излизат на протест, искат скок на заплатите с 10%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоява за промяна в проекта на Закона за бюджет на Република България  - 2023 г., чрез приемане на минимум 10% увеличение на основните заплати във ведомството, съобщиха от синдикалната организация. Управителният съвет на СФСМВР обявява протестна готовност и призовава членовете си за протестни действия по места на 4 и 6 юли 2023 г., без прекъсване изпълнението на служебните задължения, като тяхното провеждане ще се състои преди започване на работните смени или в обедната почивка.

СФСМВР започва и подготовка за национален протест в София, на дата между първо и второ четене на проекта на бюджета, ако той остане в същия вид.

Предложеният бюджет не се стреми да мотивира служителите в МВР, които са единствените ангажирани с очевидно продължаващата тежка мигрантска криза и осигуряване на предстоящите поредни избори и охраната на обществения ред преди и по време на провеждането им, посочват от синдикалната федерация.

Разчетите на финансовото ведомство не отчитат по никакъв начин липсата на достатъчно служители, което натоварва допълнително работещите във ведомството, задълбочаващото се тежко технологично изоставане, липсата на функционални униформи и редица други сериозни проблеми.

Предложението на финансовия министър рязко контрастира с изразените от партиите намерения за подобрения в органите за сигурност, посочват от СФСМВР.

„С подкрепата, дадена от Министерския съвет на така предложения бюджет, ставаме свидетели на поредната гавра със служителите в МВР и сериозно подценяване не само на тяхната работа, но и на риска, на който са подложени“, отбелязват от синдиката. От там напомнят, че само за 2022 г. седем полицаи са загубили живота си, изпълнявайки служебните си задължения. Подобно пренебрежително отношение за пореден път демотивира работещите в МВР, подчертават от полицейския синдикат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: протестПолицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
не съм виждала жив полицай в града от 6месеца,нито патрулка
76
0
 
13
 
! Отговори
Пиян залян преди 10 месеца
А рушветите отдавна ги качиха с 200 % , нищо не заслужават и 20 те пенсии дори !
75
0
 
11
 
! Отговори
ИВАН преди 10 месеца
*** УМПЕТА! НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ И 1 ЛЕВ!
74
2
 
2
 
! Отговори
Стефан преди 10 месеца
проблема със всички държавни заплати , че ги изравняват за цялата страна но икономически това е нелепо защото не може да сравняваш в София стандарта с Враца например. В София с такова изравняване вианги ще вземат по- малко от ром строител и винаги ще има корупция и недоволни.
73
0
 
21
 
! Отговори
Хе Хе преди 10 месеца
Да си ги искат от брат Галев. 60000 чебека го търсят 10 години.
72
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съгласен. Нека обаче го направят 10% за всеки, свалил 10 кг. Пак ще са с наднормено тегло, но поне малко ще приличат на хора.
71
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С,ъкратете пенсиите!
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съкеатвте пенсиите! Стига вече!! Ковчезите бямат джобове!
69
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съкратете половината и увеличете заплатите на останалите!
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Предлагам Управата да изпълни искането им .При условие когато се научат да маршируват.
67
0
 
21
 
! Отговори
Организатор преди 10 месеца
Протестът ще протече под мотото: "Или ни давате 10% увеличение на заплатите, или вдигаме рушветите с 10%!"
66
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези пазят престъпниците под предтекст "защитен свидетел", също така пазят някакви купони в Южния Парк, днес бях там БМВ и джип бяха паркирали в тревата, тези са най-низшето ниво на мафията.
65
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия започват да се гаврят със закона!
64
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Потърсете в някоя търсачка за "Полицаи слугуват на Пепи Еврото, товарят му креват от ИКЕА" да видите с какво се занимават униформените.
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Може да ме турят с една палка да им пазя протеста на тия мрънкачи...
62
0
 
4
 
! Отговори
Еврогейец преди 10 месеца
А,любимите ви депутати кога ще стачкуват за рязко увеличение на заплатите им.Със 10 бона как се живее днес?
61
1
 
7
 
! Отговори
Gogo преди 10 месеца
И хората искат, ама няма , така че оправяйте се ;)
60
2
 
24
 
! Отговори
Пенсионер на 45 преди 10 месеца
Къде другаде се е видяло,гламав неук търлък да взема почти два бона заплата, към нея ДМС на три месеца, нощен труд,извънреден труд,пари за дрехи, безплатно здравеопазване, безплатен транспорт градски, железопътен и автобусен,както и всевъзможни привилегии,а като дръпнеш чертата,макародрапач на най-ниско ниво минава четири бона на месец. После се е започва, схеми, далавери, рушвети,стълби, ескорти, тревица, захарчица, каналджийство,отцепки,общо взето всичко което е наказуемо по НПК.
59
2
 
15
 
! Отговори
Мен преди 10 месеца
Данъкоплатците забраняваме на финансовия министър и депутатите да ни раздават парите без наша санкция. Ако полицаите искат увеличение на заплатите - да се помолят на нас.
58
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами те половината и повече са или занаятчии фаянсаджии, монтьори и пр или са земедебци, или са каналджии или са на пенсия и заплата по 4 години и пак са недоволни а народа как преживява