Полицаите излизат на протест, искат скок на заплатите с 10%

На 4 и 6 юли ще покажат недоволството си в страната, после - в София
Обновена: 2 юли 2023 12:31 | 2 юли 2023 10:15, Камелия Цветанова
132
Полицаите излизат на протест, искат скок на заплатите с 10%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоява за промяна в проекта на Закона за бюджет на Република България  - 2023 г., чрез приемане на минимум 10% увеличение на основните заплати във ведомството, съобщиха от синдикалната организация. Управителният съвет на СФСМВР обявява протестна готовност и призовава членовете си за протестни действия по места на 4 и 6 юли 2023 г., без прекъсване изпълнението на служебните задължения, като тяхното провеждане ще се състои преди започване на работните смени или в обедната почивка.

СФСМВР започва и подготовка за национален протест в София, на дата между първо и второ четене на проекта на бюджета, ако той остане в същия вид.

Предложеният бюджет не се стреми да мотивира служителите в МВР, които са единствените ангажирани с очевидно продължаващата тежка мигрантска криза и осигуряване на предстоящите поредни избори и охраната на обществения ред преди и по време на провеждането им, посочват от синдикалната федерация.

Разчетите на финансовото ведомство не отчитат по никакъв начин липсата на достатъчно служители, което натоварва допълнително работещите във ведомството, задълбочаващото се тежко технологично изоставане, липсата на функционални униформи и редица други сериозни проблеми.

Предложението на финансовия министър рязко контрастира с изразените от партиите намерения за подобрения в органите за сигурност, посочват от СФСМВР.

„С подкрепата, дадена от Министерския съвет на така предложения бюджет, ставаме свидетели на поредната гавра със служителите в МВР и сериозно подценяване не само на тяхната работа, но и на риска, на който са подложени“, отбелязват от синдиката. От там напомнят, че само за 2022 г. седем полицаи са загубили живота си, изпълнявайки служебните си задължения. Подобно пренебрежително отношение за пореден път демотивира работещите в МВР, подчертават от полицейския синдикат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: протестполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
че къде сте видели полицаи?нито КАТ,нито полицай на живо не съм видяла във Варна.
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Трябва да се спрат смъртните случаи по пътищата. Има недостиг на пътни полицаи, а другите полицаи какво правят освен да искат повече пари?
55
4
 
22
 
! Отговори
Чичо преди 11 месеца
Искат увеличение, нахалници. Над 60-70% от тях са пенсионери и работят, пенсиите им ги увеличиха от вчера, сега искат и заплатите. Въвеждат промяна в ЗМВР, който се пенсионира и продължава да работи няма обезщетение от 20 брутни заплати, я да видиш андрешковците как сами ще напуснат системата.
54
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Как е възможна такава наглост??? Светът се тресе, рецесия, мизерия... на тези нищоправци им били малко парите.
53
6
 
9
 
! Отговори
КрумСтрашни преди 11 месеца
Жандармерията няма ли да пази протеста,а да бие протестиращи,а ако не,защо нали така се прави в България.
52
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
като започнат да работят за хората може и да се помисли,но докато работят за мутрите.....никакво увеличение
51
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво повишение бе,вземат по 2000 лв заплата,и то хора които не вършат нищо и трудно могат да си напищат трите имена без правописна грешка.Според мен трябва 50 % съкращение на щата на тези търтеи на обществото,и намаление на заплатите поне с 20-30 %.Бас слагам,че ако това стане почти никой няма да напусне системата
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 48.Я кажи като нищо не се произвежда в България къде работят 3 милиона българи ?
49
2
 
21
 
! Отговори
Nick преди 11 месеца
Повишения на заплатите??? При положение, че не познавам полицай, който да не прави бизнес на работа; или ще охранява дрогиларите, или някакви други велможи; или ще цоца от някакви далавери докато се води на работа. Като почнат да хващат престъпниците и са с по 20г+ в затвора, тогава може да искат заплати!!!
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И като сложите и това че на държавните служители сред които и полицаите не внасят осигуровки да протестират но като всички да им удържат личните осигуровки от заплатата
47
1
 
15
 
! Отговори
Бай Миле преди 11 месеца
В България икономика няма но тлъсти пенсии има. И Бай Тошо лъжеше на едро но накрая всичко се срина.
46
4
 
24
 
! Отговори
Пешев преди 11 месеца
България е мъртва. Няма млади хора. Икономиката е мъртва и нищо не се произвежда.
45
1
 
9
 
! Отговори
Потърпевш преди 11 месеца
До 38. Не забравяй в КОЯ страна живееш. Дори и да ти намалят данъка, въпросният ти шеВ ще си прибере разликата за себе си! А колкото до милиционерите, техните заплати далеч не са най-ниските! И са от нашия джоб...
44
2
 
26
 
! Отговори
Джо преди 11 месеца
Полицаите не вършат нищо! Поне половината са за уволнение!
43
0
 
18
 
! Отговори
Неподкрепящ преди 11 месеца
А когато другите хора излизат с разни искания, те бият и арестуват нали? Пазят от любовта на народа разните самозабравили се... Сега пари от нашите данъци няма!
42
5
 
6
 
! Отговори
хюго капет преди 11 месеца
Да им даде увеличение копейкин. Нали него пазят.
41
0
 
35
 
! Отговори
Сту преди 11 месеца
Да поискат пари от Семерджиев, когато го пазят пиян и надрусан. Да поискат пари от онзи с поршето на околовръстното, който съпровождаха преди да убие французите, като ги помете отзад. Да поискат пари от жената на Пепи еврото, когато и качват мебелите в джипа.
40
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз съм против. Те не пазят мен, а пазят силните. Не желая парите от данъците ми да отиват за увеличаване на парите на властоли.зачите.
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не проблема толкова в заплатата а това, че има хора който са на заплата и пенсия трябва да се избере или заплата или пенсия.Не може по закона на Румяна Бъчварова да има служители със заплата 100 процента по висока от редови полицай.А в същото време да са от 8.30 до 17.30 докато не се изчистят тези *** парите няма да стигат.
38
1
 
28
 
! Отговори
Дачо преди 11 месеца
И аз искам тези господа да ми предоставят сигурност и спокойствие, но......