Полицаите излизат на протест, искат по-високи заплати

Те настояват за покачване с 10%
15 юли 2023 06:30, Александър Попов
45
Полицаите излизат на протест, искат по-високи заплати
Снимка: БГНЕС

Синдикалната федерация на служителите в МВР организира национален протест пред ведомството на Асен Василев, откъдето ще тръгне и протестно шествие към Народното събрание. Те приканват всеки, който ги подкрепя в исканията им, да дойде на площада.

Oт синдиката напомнят, че искат увеличение на основните заплати на служителите във ведомството с 10 на сто. Те призовават “заедно да се противопоставим на подигравката с работещите във ведомството!”

Недоволните служители ще се съберат в 13.00 часа пред Министерството на финансите, където публично ще отговорят на изказаните от Министър Асен Василев неадекватни твърдения, касаещи заплащането и мотивацията на служителите, както и тезите от последните дни, че ако е имало увеличение на заплатите предходната година, то не се полага ръст на възнагражденията в Бюджет 2023.

В 13.15 часа, протестиращите ще тръгнат на шествие към Народното събрание, където ще изразят своето несъгласие с поведението и позицията на народните представители от 49-тото Народно събрание, които с мълчанието и бездействието си подкрепят тезите на министъра на финансите.

От СФСМВР припомнят, че полученото увеличение на възнагражденията през 2022 г., компенсира една тежка несправедливост от 2020 г., когато представители на 35 държавни ведомства получиха увеличение на заплатите, заради положените усилия за борба с COVID - кризата, а работещите в МВР не бяха в този списък. Това само по себе си беше тежка обида и унижение за професионалистите, които извършваха денонощни проверки, организираха контролно-пропусквателни пунктове и проверяваха хиляди карантинирани българи.

От СФСМВР виждат доста сходства между министър Василев и неговите предшественици – Владислав Горанов и Симеон Дянков, чиито неадекватни и несправедливи решения взривиха не само социалния мир, но и доведоха до десетки блокади на ключови кръстовища и магистрали. Важно е да се припомни, че равноправното членство в Европейския съюз не касае само приемането на България в Еврозоната и Шенген, но изисква да се гарантира сигурността на всички български граждани и да се осигурят достойни условия на труд и заплащане на работещите в МВР.

Представителите на Федерацията отправят покана към всички депутати, които имат желание да чуят аргументите на протестиращите и се интересуват от мнението на работещите в системата на МВР, да дойдат на 15 юли 2023 г. на площад „Народно събрание“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: протестполиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Петъръ - и това прогнило е управлението на държавицата ни.
18
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Една част от полицаите са земеделци, друга занаянчии, фаянсаджии, монтьори, и пр. други полицаи около 6-7 000 са на пенсия и заплата. България с най много полиция на глава от население не само в ЕС но и във свето. При намаляващо население в страната има увеличение на полицаите.Разкриваемост нискау хората вече не се и жалват в полицията.
17
1
 
2
 
! Отговори
de преди 10 месеца
До mnbнай-точен коментар за тия от най-раздутуия и ниско ефефективен ресор в д-ва от ЕС
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
дават само на администрация , полиция учители и купения вот от махалите, и при 60 % негласуващи те пак ще са на чело , за това си е виновен българския народ
15
1
 
14
 
! Отговори
Петъръ преди 10 месеца
Има нещо гнило в цялата тази работа.
14
2
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До 12: н тях пък % равен на връчените и платени глоби. За да се изчисти системата от нарушители с по 200 глоби или чужденци с неплатени глоби. Като искат заплати първо да си съберат вземанията. Това, че са снимали джигит не е свършена работа, ако не са му бръкнали в джоба и не е усетил наказание, значи не е санкциониран. Не само да се чудят как да прехвърлят задачите си на другите, а да се мръднат и да свършат нещо. Начини колкото искаш.
13
3
 
20
 
! Отговори
Абе преди 10 месеца
Тия до кога ще трябва да ги хрантутиме?
12
2
 
22
 
! Отговори
Наш,та полиция преди 10 месеца
Ни пази, но от нея. Кой ще ни пази?Рекет,охрана на престъпника, наркодилъри,мародери над мигранти,...Има ли престъпление в което да не участва бивш или настоящ полицай?
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Радослав. Е те далеч не всички се занимават с разкриване на престъпления. Повечето са пъдари и автоконтрольори.
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Със оглед на резултатите от "работата" им хората трябва да направят контрамитинг със искане за 50 % намалиние на ушевата заплата.
9
6
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
Нека им вдигнат заплатите, но да се вкара клауза, заплатите за месеца на служителите на МВР са равни на % докарани до осъдителна присъда/наказание престъпления. С други думи ако заплатата им е 2000 лева, за месеца да получават % от 2000 равен на успеха им. Ако имат 2 от 1000 престъпления разрешени, значи да получат 0.2% от 2000 лева. Като искат заплати, поне да си го заработят!
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никога не казват колко "земат" средно, че да се уточним в народа какво искат. Хитро.
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Обадете се на семерджиев, пепи еврото, любенов и всичките ви мутренски работодатели да дигнат малко заплатите, че и вие трябва да се храните. Обадете им се, примолете се и кажете, колко сте лоялни към тях и че за 100 лв. наднин ще прикритие всяко едно престъпление. Истинският ви работодател народът, може да биете и унижавате всеки ден! Ние нямаме против, вие да сте добре.
6
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Що не смеете да си искате парите от мутрите и наркотрафикантите? Нали за тях работите?
5
6
 
31
 
! Отговори
.. преди 10 месеца
Не търсете подкрепа от народа, докато сте заптиета и стража на изедниците. Ако трябва да се променя нещо, то минава първо през изриване на ***, която пазите.
4
8
 
27
 
! Отговори
mnb преди 10 месеца
Най-скъпоплатените безработни след военните! Имат само представителни функции.
3
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всяка годита искат увеличение на заплатите.
2
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никога няма да подкрепя военните, защото пазят народните предатели, иронично наричани днес народни представители, от гнева на народа. Когато застанат редом с хората срещу продажната власт, тогава може.
1
26
 
9
 
! Отговори
Военен преди 10 месеца
2015 , тогавашната коалиция се опита да редуцира еднократното парично обезщетение, полагащо се при напускане на униформените служители в МВР, МО и ГДИН. Единствената им грешка беше,че се опитаха да ни клатят всички заедно. Полицаите са по- обиграни поради това че са постоянно сред хората, по-сплотени, имат синдикална организация.И когато излезнахме ЗАЕДНО на протеста Боийо и Ненчев изтръпнаха:-) Да подкрепим колегите сега!