Първичният медицински преглед поскъпва

Ръст ще има и за извънболничната помощ
1 сеп 2023 19:30, Стела Стоянова
29
Първичният медицински преглед поскъпва
Снимка БГНЕС, архив

Първичният медицински преглед поскъпва, сериозен ръст на цените ще има за извънболничната помощ.

Това са част от промените, заложени в Националния рамков договор, който беше подписан днес между здравното министерство, Българския лекарски съюз и НЗОК след преговори продължили с месеци, съобщава "България он ер"

"Преговорите по този договор се водят от септември миналата година с различни ръководства на Касата. Практически към края на май, началото на юни текстовата част беше изцяло готова. Единствената неизвестна беше цени и обеми. Съборът на Българския лекарски съюз даде мандат да подпишем този договор", коментира председателят на БЛС Иван Маджаров.

"Договорът, който подписахме, защитава правата на пациентите, защитава и правата на лекарите по дентална медицина и дава по-благоприятни условия за работа на лекарите по дентална медицина", каза председателят на Българския зъболекарски съюз Николай Шарков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
14
 
11
 
! Отговори
Пациент преди 7 месеца
Прегледа в цивилизования свят е 200 EUR, при нас с увеличаването 10 пъти по-малко. При тях чакаш за преглед 3 месеца, при нас - веднага. По-добре от BG няма. Това е истината, другото е ала-бала.
27
7
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 7 месеца
Тия не се наядаха все искат по високи заплати а работа никаква, вдигат мин.,заплата вдигат и осигуровки а на какво отгоре незнам и такива дето точат НОИ и здравната каса и директори с космически цени никаква наказателна отговорност хайде в,земете осъдете някой м дицински лица най после.пенсионврите осигурени държ.служители осигурени а безработните кучета ги яли те да си плащат да търсят пари Ами нека държ.служители и пенсионерите сами да си внасят да има и за другите ресурс
26
8
 
13
 
! Отговори
еди кой си преди 7 месеца
До някой си:::Никой не знае колко е здрав и колко болен.Притчата за лъскавата ябълка си я чувал,нали?Не се пъчи толкова.Всеки трябва да има лична партида:здравна и пенсионна.
25
2
 
1
 
! Отговори
До 6 напълно невакси преди 7 месеца
Отвори си здравното досиеЗдрав си защото си прилежен пациент и сигурно имаш поне 15 профил.прегледа
24
5
 
17
 
! Отговори
Камен преди 7 месеца
Щом си имам личен лекар,си искам кода за мед досие,той да ми го предоставиИскам да видя какви ги вършат джипитата и колко съм болен и колко пъти съм ходил при него
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До До 2 8 Отвори Тубата и напише $580,000 snake bite? Да видиш че има и повече от 50К.
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 20 Затова често се случва хора изпаднали в беда да не могат да си платят лечението щото е 0 лева нали и се налага да организират кампания за даряване.
21
2
 
23
 
! Отговори
Пациент преди 7 месеца
Да се премахнат направлениятаТова е финансов бон за 40 лвУра за личните лекари,пак те печелят с по високите си комисионни А бе вие слепи ли сте,кой мисли за болния
20
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 1. Ако си с направление, е 0 лева.
19
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
а на зъболекарите никой не им държи сметка . Няма ценоразписи , уж отиваш по здр. каса а доплащаш солидна сума . И никой не издава касов бон . Не може да се разбере какво по здравна , кое над здравна . Пълна каша . А за качеството пък,9 да не говорим
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бях на преглед. Измериха ми кръвното налягане. Измерикха ми колко съм висок. Питаха ме колко съм бил висок като съм бил на 10 годинки и след това ми казаха, че кръвното ми налягане е високо, понеже съм бил израстнал с 50 сантиметра по - високо от Путин и не мога да си управлявам ниското налягане!?
17
1
 
17
 
! Отговори
От хората преди 7 месеца
Нищо ново. Въпреки това да помислим за кого ще гласуваме на изборите. Идва време за чегъртане.
16
7
 
19
 
! Отговори
някой си преди 7 месеца
И защо така ли? Ще ви кажа! Защото Масата Здрави Българи,като мен,не са ползвали никакви "профилактични прегледи"! Даже и нямат "лични лекари"! И понеже "джипитата" желаят да "усвоят" всички средства от "прегледи"То сега им "хрумна" да ни накарат,като "Хипохондрици" да "дремем" излишно пред Кабинетите Им,и да си Ни "вземат" ПАРИТЕ! -:( В каква "държава" живеем Българино???!
15
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Значи трябва да изискваме и сериозен ръст в качеството, пример прегед да се плаща на час, примерно 10 лева час в който по стандарт трябва да се изпълнят определени критерии иначе пари не се плащат.
14
9
 
16
 
! Отговори
Киро преди 7 месеца
Ние с Линда се лекуваме в Канада. Вие дуайте супата.
13
3
 
34
 
! Отговори
как не ги е срам преди 7 месеца
като преди два дни съобщиха за поредно мащабно източване на здравна каса...
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Безморалие, бездуховност, безскрупулност, безочие, безподобна лакомия + някакси сдобила се с висока тапия висока простотия, безпочвено авторитетничене, дълбокопочвен айдуклък, дуене и лъжи до спукване. Големи имоти, яхти. Големи букети...Точка..
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А как стои въпросът със здравната каса
10
2
 
27
 
! Отговори
Муахаха преди 7 месеца
в Рамките на 60 дена като при Интимната Връзка - може ли да има Повече от 1 ПП - Първичен Преглед?
9
1
 
22
 
! Отговори
Питам преди 7 месеца
Колко Първични прегледа може да има за1 година?