Радев в Неделино: Нека нашите традиции и музика бъдат мост за разбирателство

Обичта към българското наследство гради съкровищницата, от която ще черпят вдъхновение бъдещите поколения
1 сеп 2023 23:08, Стела Стоянова
38
Радев в Неделино: Нека нашите традиции и музика бъдат мост за разбирателство
Снимка БГНЕС, архив

Обичта към българското наследство гради съкровищницата, от която ще черпят вдъхновение бъдещите поколения. Това заяви президентът Румен Радев на откриването на 12-ия Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие в Неделино. Около 4000 изпълнители от всички фолклорни области на страната и гостуващи състави от Полша, Молдова, Република Северна Македония, Косово, Албания, Сърбия, Грузия се представят на фестивала, който продължава до 3 септември.

С всяко следващо издание този уникален празник затвърждава своето име като достоен пазител на изконните ни музикални традиции, заяви президентът. Нека да продължаваме по този начин, нашите обичаи, традиции и музика да бъдат мост за сътрудничество, мир и разбирателство, обърна се  Румен Радев към чуждестранните участници в музикалното събитие.  Според него сцената на фестивала в Неделино е огнището, около което се простира талантът на творци от различни краища, държави и поколения.  Емблемата на фестивала – уникалният неделински двуглас обединява днес сърцата ни в хармония, каза президентът.

Румен Радев поздрави организаторите на фестивала в Неделино за това, че съхраняват и развиват това национално богатство, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този става все по неадекватен.Фолклора щял да върне младите от странство.Всичката ни ,,Мара втасала " и прокуратура и съдебна система. Че и хора друснахме.Да изиграем и по един ,,казачок" .
13
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Че то и аз го мога.Да обикалям фестивалите и да ръся патриотични , възрожденски небивалици.От просто око се вижда , още в България се възражда издигането на крепости.В буквалния смисъл. Частни имоти и владения с неустановен строител.Никакво ,,разбирателство", а разделение .На Радеф ако му харесва олигархична федерална Русия да си ходи в любимата
12
18
 
9
 
! Отговори
Радев преди 8 месеца
Достойният Президент!
11
8
 
19
 
! Отговори
Уфффф преди 8 месеца
На този г.а му изтича мандата, че трудно се изтрайва вече
10
10
 
20
 
! Отговори
Ядене и пиене преди 8 месеца
Ей тоя Радев бе. Де има кьорсофра - той е там.
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
България е светска държава. Не православна.
8
8
 
20
 
! Отговори
Бъдеща традиция преди 8 месеца
Националните предатели русо роби и слуги на Путин в затвора
7
6
 
16
 
! Отговори
СмърF на Комунизма преди 8 месеца
Комунистически Традиции:Атеизъм,Доносничество,Тероризъм,Слугинаж на Русия,Убийства,Кражби,Лъжи,Измами,Аутизъм,Хомосексуализъм.
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Комунистическата музика ли има предвид?
5
7
 
5
 
! Отговори
Майната му на преди 8 месеца
Исляма.България е православна държава.
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И тук ли отиде бре? Явно страда от дефицит на патриотизъм и национална идентичност! За това обикаля всички събори. Да не забрави 6 в Пловдив и 9 пред ***. Използва събитията, за да се изкаже против правителството .И после правителството води война с президента.
3
22
 
10
 
! Отговори
ПОДКРЕПА преди 8 месеца
Президента се опитва да запази България от Разграбване от Чужди Държави .Грозно е Политици в Парламента да се опитват да отричат Историята - 3-ти Март , да няма НИТО един БГ Политик на Празника на Шипка .Но , Народа ще се събуди един ден и ще ги свали от власт . Сега всички мафиоти се оправдават че Радев е Руски Шпионин - плоска опорка - Помнете предатели - България е Независима Държава и няма да ви прости .
2
12
 
18
 
! Отговори
Мутрофанова преди 8 месеца
Ало,Радев внимавай...трябва да акцентуваш върху смисъла на българските традиции в светлината на идеите на цар путин. И имат ли почва българските традиции,ако не са докоснати от светлината на путинизма.
1
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
нека оставката на руския агент радев бъде началото на светло бъдеще за България