Кунчев: Учудва ме този хъс да се доказва колко е мръсно морето ни

Той препоръча да не се влиза във водата край наводнените градове
8 сеп 2023 11:37, Нели Христова
114
Кунчев: Учудва ме този хъс да се доказва колко е мръсно морето ни
Снимка: БГНЕС

"В момента не препоръчваме влизане в морето (близо до наводнените плажове по Южното Черноморие). Трябва да дадем седмица време на морето да се самоочисти. 48 или 3 дни след подобно наводнение не се вземат проби". Това каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев пред NOVA News.

За снимките на тръби, които се показаха под пясъка и опасението, че това е заустване на отходни води, той увери, че това е дъждовна вода.

„Учудва ме този невероятен хъс да се търси нещо, което доказва колко е мръсно нашето Черноморие. Винаги, когато има съмнение, няма нищо лошо да има сигнал. Тези тръби, които бяха снимани на различни плажове от Южното Черноморие, отвеждат дъждовната вода в морето. Тя отмива всичко, което среща по пътя си.

В природата нормалните процеси на очистване продължават – водораслите гният”, каза Кунчев и допълни, че когато има сигнали, те трябва да се проверяват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
Мен преди 7 месеца
Ами мисля, че след последните снимки с тръбите надали има здраво мислещ българин да вярва, че морето е чисто. Пък вие си викайте на черното бяло колкото си щете, никой ви не пречи. Придворни шутове, нищо повече.
97
0
 
3
 
! Отговори
КукунчеФ : преди 7 месеца
нЕма ковиТ - нЕма пари! НЕма и за две цигари...
96
0
 
3
 
! Отговори
Честито Замърсяване преди 7 месеца
Kво има да се чудиш. Тоалетните и фабричните европейски канализации се изливат в Дунава. Водата освен това се контаминира от изплакваните икуствени текезесарки торове от гдр, чехослакия, унгария югославшя румънияэе българия както и радиоактивното замърсяване на същите страни и от украина. Вода охлаждаща 100ци ГигаВати риактори, торове от милиони декара земеделска зема, както и фекалии от > милярдЕУзадници са замърсителите
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До простата истина китен има пречиствателна!
94
1
 
5
 
! Отговори
Кунчу ти си за преди 7 месеца
Военен Трибунал заради КОВИД Измамата и Жертвите й!
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
KUNCHEV KAK NE TEE SRAM DA DRYKASCH LYJI NE ZNAM
92
1
 
6
 
! Отговори
простата истина преди 7 месеца
И Кунчев е прав и онзи концесионер който казва че това е тръба за дъждовни води.Такава е наистина НООО в нея има заустени някое друго заведение някой друг имот.Затова замърсяването е на моменти ту силно ту слабо.Ако даден курорт няма пречиствателна станция-значи зауства директно в морето и тръбите просто са добре скрити.Каквото и да говорят - то просто няма друг вариант.
91
0
 
3
 
! Отговори
простата истина преди 7 месеца
Ама тоооо... и министъра е прав и онзи концесионер.Това е тръба за дъждовни води и наистина отвежда дъждовни води НОООО тук таме има заустени и някое друго заведение и имот.В резултат на това се получава това замърсяване - което на моменти е много силно(когато се използва имота). Долу горе нещата са прости - ако даден курорт няма пречиствателна станция - значи зауства директно в морето и каквото и да говорят и тръбите са скрити. Това е.
90
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Учудва ме този хъс, да се доказва колко е чисто морето ни. А то не е.
89
2
 
9
 
! Отговори
Лична преценка преди 7 месеца
Няма да оплювам родното Черноморие, само ще споделя от личен опит. Края на Юли ходих до Гърция по покана на мой близък. Три дни се къпах в морето на различни места. Нямаше никакъв проблем.Средата на месец Август ходих на почивка в Китен. След първия ден ми излязоха обриви по цялото тяло - малки много дребни пъпчици. След два дни се прибрах и на третия ден пъпките започнаха да намаляват и впоследствие изчезнаха. Изводите всеки да си прави сам за себе си. Аз си ги направих.
88
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бях на почивка в дидим преди 3 или 4 години точно 2дни след един ураган! Нямаше плаж всичко бе мизерия ,100метра навътре морето бе кафяво като язовир! Никой не приказваше за дерета,тръби и тн.изчистиха за няколко дена ,водата спадна морето се изчисти и това е! А тука вместо да се работи ,платените *** ръсят мозъци
87
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И МЕН МЕ УЧИДВА ТОЯ ХЪС , ДЕТО ГО ИМАШЕ,ДА ДОКАЗВАШ КОВИДА И ВАКСИНИТЕ...
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това е хъс най-накрая да се каже истината. Не можеш да решил проблем, без да признаеш че той съществува.
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всички заведение от плажа са се включили в тръбата и излизват *** в морето а ти игленик не моиш на уплаши - няма пак да ти са вържем за маски и мерки - стой си там в кабинетчето и недей си подава носа мноо навън
84
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе аз съм в Созопол години. Тази тръба, която е снимана е дъждовна канализация, в която незаконно са се включили заведенията на брега. На това се дължи и кафявия цвят! Да не говори глупости този, а да отиде да види как мирише "веселата уличка" в Созопол. Дали не е от мръсотия?
83
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кунчев, сега хората като ти показаха лай... от тръбите, излез и кажи, че хората сами са си виновни, защото сер.. в тръбите за дъждовна вода. За по-сигурно викни и министърката на туризма, тя да каже, че лично е видяла един докато е спасявала костенурките.
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Айдее, плоскоглавите обявиха и тръбите с гумна, и бактериите в морето за конспирации. Понеже така им казаха от телевизора. Каквото кажат от телевизора е светата и неоспорима истина.
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как е замърсяването в гърция и турция след дъждовете
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
...че то Е........МРЪСНО.
79
2
 
4
 
! Отговори
народна мъдрост преди 7 месеца
Копейкаджия на снимка да видиш пак удари шамар!