Близки на загинали на пътя на протест: Няма да спрем, докато депутатите се правят, че не ни чуват

Те настояват за адекватни мерки, които да спрат войната по пътищата
10 сеп 2023 19:20, Красимир Ангелов
43

Близки на загинали при пътни инциденти се събраха на национален протест в центъра на София в Триъгълника на властта. Те настояват за адекватни мерки, които да спрат войната по пътищата.

Хората носят и букети цветя в памет на жертвите на инциденти и са категорични, че всяка неделя в 18:00 часа ще се събират на протест. Протестните плакати гласят "Справедливост за Васко, Георги и Светли", "Политиците, убийци на народа".

Още по темата
Близките искат и спешна лидерска среща, за да обяснят на нея къде са проблемите. Чакаме с години за експертизи, делата се бавят с години, а убийците се разхождат на свобода с валидни шофьорски книжки, заяви пред журналисти Петя Иванова от протестиращите.  

„Искам да питам депутатите -  240, които са там, дали се гледат и дали се виждат добре в огледалото и да разберат, че са там, благодарение на целия български народ, избрани са в негова услуга. От тази лидерска среща няма да се откажем“, категорична е Иванова. Ще има протести, докато не се състои тя и докато не променят спешно законите. Утре се очаквала среща в Министерството на правосъдието.

По-късно хората имат намерение да тръгнат на  шествие до пешеходната пътека на столичните улици "Цар Иван Шишман" и "Гурко", където миналата събота загина 15-годишният Филип Арсов, който беше пометен от автомобил, управляван от пиян шофьор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вадим Скибицки: Путин е готов на "всичко", за да задържи Крим. Руският президент Владимир Путин и неговите войски в окупираната Южна Украйна ще направят всичко възможно, за да запазят контрола над Крим. Това изявление беше направено от заместник-началника на Службата за военно разузнаване на Украйна Вадим Скибицки, пише Newsweek, цитиран от Факти.бг.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Украинската армия обяви, че си е възвърнала още 1,5 квадратни километра земи около освободеното неотдавна селище Роботино в Южна Украйна, предаде ДПА, като се позова на изявление на говорителя на украинския генерален щаб Олександър Щупун, съобщава БТА.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Nick. Няма хора с такива мисли у нас. Всички ги е страх.
13
0
 
0
 
! Отговори
Nick преди 8 месеца
Съчувствам на хората, но с протести няма да стане. Ако са ти затрили детето не разбирам как все още не си си купил снайпер - не са много пари на черно 2-3-4к, да се заредиш на покрива на някоя сграда и да отсреляш дивеча, който ти е причинл това + още 1-2ма депутати или пък дай боже двата шопара, които окрадоха и крадат държавата
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе къде в цялата тая работа е студентската младеж ? Тях нито един от наболелите въпроси ли не ги интересува ? Какво бъдеще на нацията са ?
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
A къде го забравихме контранастъплението?
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Станислав Цанов. Никого е убиват за приказки. Друго си е ако последва някакво съдебно дирене със свидетели и доказателства. А така всеки може да си дрънка до безкрай след като няма последствия. Няма реакции. Никого не го интересува. Да виждаш някой да се интересува ? Трябваше да има барикади, разрушения, протести, война и т.н. Нищо няма. Има рикия и салата и некоя женка - всичко е наред.
9
0
 
0
 
! Отговори
Станислав Цанов преди 8 месеца
Ще ИЗЧЕЗНЕШ" - Алексей. ЗАПЛАХАТА. И аз." Напишете това в ютюб и изгледайте клипа на Станислав Цанов от вчера. Разкатава и Тиквата и Трактора и Кирил и сие. Безстрашен е! Дано не го убият!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не се надявайте.
7
0
 
0
 
! Отговори
До Реалист преди 8 месеца
Смяташ, че, да не дава господ, ако ти се случи такова нещо, ще отидеш да благодариш на убиеца и да му кажеш, че не е станало кой знае какво. Сигурно и отмъщения се въртят в нечии глави, но истината е, че хората искат справедливост. Като си извършил такова нещо, да си носиш отговорността. Не да си живееш живота, все едно нищо не се е случило.
6
0
 
0
 
! Отговори
Може преди 8 месеца
Да сложат от чужбина услуги. Да дават навреме и без книжки. Турски или Румънски. По ефективно. Депутатите представят по места хората. За изборите, записа и реформата - с ЕС . Гешев им помагаше на справедливо усмихнати протестиращи преди два месеца, но явно не е достатъчно.
5
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 8 месеца
Според протестиращите. Плакати : "Справедливост за Васко, Георги и Светли", "Политиците, убийци на народа". Проблемите: Чакаме с години за експертизи, делата се бавят с години, а убийците се разхождат на свобода с валидни шофьорски книжки. >>>>> Никъде не виждам искане за "спиране на войната на пътя". Искат бързо отмъщение.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези новите там Кирчко, Кокорчо, Татко Петко и останалите са за бесилката, на хората им кипна и умните избягаха, останахме само наивниците!
3
0
 
0
 
! Отговори
Айдеее преди 8 месеца
Едни други преди години започнаха с подобни черни тениски, и видяхме каква я свършиха... продадоха се.... Дано да бъркам
2
0
 
0
 
! Отговори
BNT 1 преди 8 месеца
И кабинета на алхимика също се правят, че не ги чуват. Крият се от народната любов
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Права е жената. Браво, Петя!