Пияният, който уби дете, бил глобен с 10 лева преди 18 години - пак карал пил

Глобата обаче била, защото не си носел книжката
4 сеп 2023 12:34, Стела Стоянова
73
Пияният, който уби дете, бил глобен с 10 лева преди 18 години - пак карал пил
Снимка БГНЕС, архив

Пияният шофьор, който блъсна и уби дете на пешеходна пътека на ул. „Гурко”, е глобен с 10 лв. през 2005 г. след шофиране в нетрезво състояние.

Това каза пред Нова тв бившият началник на КАТ-София Тенчо Танев.

„След като е бил заловен, е образувано досъдебно производство в Пето районно управление. По-късно, по неясни причини, е прекратено. Глобен е с 10 лв., защото не си е носил книжката. Така и не е наказан заради това, че е шофирал под въздействието на алкохол”, обясни Тенев.

„В последните дни имахме възможност да видим как под напор на емоции се промени Наказателният кодекс и се прие отнемане на коли на хора, които шофират след употреба на алкохол. Текстът беше несръчно написан. Българинът в продължение на десетки години е възпитаван да не уважава закона. Той не се спира пред никакви санкции. Имам действителен случай от практиката ми. Мой клиент беше преследван от пиян, криминално проявен мъж с нож в ръка, който крещял „Ще те убия и ще те излежа”. За какво отнемане на автомобил говорим? Представете си, че някой си е взел от автомобилно гробище консерва на четири колела и си я кара пиян. Ще му отнемат 150 лв.”, коментира Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи.

Още по темата

„Моите наблюдение пък показват, че това отнемане на колата се оказва спирачка за много шофьори да се качат пияни. В закона имаме проблем. В момента имаме повдигнато обвинение на водача за причинено пътно-транспортно произшествие при евентуален умисъл, където обаче не е предвидено отнемане на кола. Взимат им автомобилите, когато са пияни, а не когато са причинили смърт. Условната присъда е ненаказаност”, обясни Елица Буенова, адвокат при пътнотранспортни произшествия.

Тя разказа, че вчера след протеста е имало няколко шофьори, които са направили нарушения, но полицията не е обърнала внимание.

„Притеснявам се, че ще вдигнат пешеходна пътека и случаят ще приключи, както стана на бул. „Сливница” след трагедията с Ани и Явор. Вчера след протеста един джигит с мръсна газ мина през кръстовището. Преди това друг направи обратен завой на кръстовището. Попитах униформен няма ли да го спрат и глобят. Той ми отговори „Объркал е пътя човекът”, поясни Буенова.

„От години апелирахме за промени в Наказателния кодекс по отношение на пияните и дрогираните на пътя. Потресени сме от промените. В последните години Прокуратурата се опитва да докаже, че когато си се качил да шофираш в нетрезво състояние, направиш катастрофа и убиеш човек, това не е престъпление по непредпазливост, а при евентуален умисъл”, смята адвокатът Илия Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В България нещата винаги са се определяли отвън. Още от основаването на клетата държава.
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
При Бай Тошо такива лежаха по 30 години, гледал съм им досиетата в архив, а днеска ще изкара 24 часа в ареста. Щели да им взимат колите? И какво ще си купи кола за 1000 лв. и пак ще кара пиян, пак ще убива и пак ще е навън. От 33 години не сме държава, а просташки територия, където жертвите са подсъдими, а престъпниците са символ на демокрация. Дано нещо се промени отвън, защото за отвътре е много късно.
63
0
 
2
 
! Отговори
Lina преди 7 месеца
Ами нали за това са органи на реда. Ние как да знаем, че има толкова нарушения и е глобен с великата сума от 10 лв. И караванката да вземат все едно. Който имал силата да упражнява контрол, не си е свършил работата. - един млад живот. Те са така - казват - ама спокойно. Спокойно е
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пипнат ли те пиян или дрогиран, явно си болен доживот и без книжка.
61
0
 
5
 
! Отговори
Пародия на държава преди 7 месеца
Ми работи си у МеЕРе то завалията. Намирисва че е от ченгесарските гойна.
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А какво работи пияният УБИЕЦ и КОЙ е ТАТИ МУ? ДЪРЖАВНА ТАЙНА ли е това?
59
1
 
7
 
! Отговори
Gorskio преди 7 месеца
Бутнал е където трябва или е задействал системата "наш човек" и изведнъж нещата се променят от карал пиян на карал без документи. Уелкам то Бългерия!
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Десет лева за държавата, хилядарка за ушевите, така работи бандата корумпайци, това се е случило преди осемнадесет години. Плюс това на кръвна проба всичко е точно,за разлика от дрегера, което означава че е намесен и алхимикът. Абе наше момче си е.
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И защо въпросния нв си хвана едно такси за 20лв.? Ама друго си е да си начешеш егото че караш пил. Проблема си ни е в нас защото се правим на тарикати и на много големи. Като направим щуротия или сгафим тогава търсим връзки да да се измъкнем. Жашко за детето, бог да го прости. А тоя да си носи последствията. Дали ще се отърве или ще си плати само времето ще покаже,но ужаса от убийството ще носи цял живот!
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това за преди 18 години изобщо не трябваше да го споменават - излагат се. Защо ли си мисля, че този дето го казва, преди 50 години и преди 49 години направи нещо престъпно, значи е рецидивист ...
55
2
 
7
 
! Отговори
ЛОША ИДЕЯ преди 7 месеца
Онова наказание е било за тогава !!!!!!!! Минал е давностният срок и сега новото наказание не може да е обвързано с онова от преди 18г. Нямаме рецидив ! Или пък да го наказваме всяка година заради постъпка от преди години до без край , така по-добре ли ще е понеже няма давностен срок ? Сегашната му постъпка е за сега и не се сумира с наказаната постъпка от преди 18г. , иначе става едно правосъдие . . .
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Московски вече е наказан от съдбата със смъртта на собственото си дете. Не мисля че закон и съд могат да го накажат повече. Добре, че не е убил повече хора с глупостта си.
53
3
 
5
 
! Отговори
Ехееее преди 7 месеца
Ама 10 лева преди 18 години си бЕха пари!
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 54 А моя възрастна приятелка я глобиха, условно 3 г. наказание също без да кара, защото слязла на паркинга да си вземе от колата чантата. Но дошли 3 патрулки, тествали я с дрегер и показал, че е пила. Но тя не е карала. Синът й я прибрал и просто си забравила чантата и слязла да я вземе.И така - караш и ако си на някой близък - се отърваваш. Не караш - и си наказан, защото не познаваш никой. Моята приятелка после трябваше и два теста пак да прави за да й дадат книжката. Психологически и друг
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А на мен преди горе долу 18 години ми съставиха акт за 40 лева, че не съм си махнал старата винетка от предното стълко, при наличие естествено на нова. Винаги има наши и не наши хора по пътищата.
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За Московски, който пиян си уби детето с моторна шейна - нищо!
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До гербава сганА Кирил Петков като уби дете миналата година кой му търси сметка?
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе, как са новите мерки на ПП и ДБ срещу пияните шофьори? Имат ли ефект, май не, а?
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вчера имаше коментари и от някакви шегоубийци - "ПИЯ за Филип".Какъв иzrод трябва да си, за да го напишеш това?
46
1
 
9
 
! Отговори
Адолфо преди 7 месеца
Емиграция! Бантустан трябва да бъде закрит! Всичките тия батки с матки са по-ниски от тревата, като излезнат по света извън тази ***. Очевидно тогава, че проблемът е в Бантустан! Емиграция!