Кой кого прави на малоумен за убийството в София? Юсейн Болт или "Великолепната седморка"

Никой не печели от поднасяните странни недомлъвки за трагедията
20 сеп 2023 15:25, Петър Бойчев
510
Кой кого прави на малоумен за убийството в София? Юсейн Болт или "Великолепната седморка"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изключително неприятно е да пишеш по тема, когато една майка още не е спряла да плаче, а един полицай вече всяка нощ ще сънува кошмари.

Тя няма да прежали сина си, него ще го влачат по съдилища години, ако не се разберат с майката за пари.
Покрай тяхната мъка обаче отвсякъде крещи неистината. По-точно - някой или е малоумен, или има за малоумни всички около себе си.

Кой има полза от странните недомлъвки? Със сигурност не полицаят. А защо тогава всичко се прави, за да му се помогне? Уж.

Първо стреля полицайка. Не, първо беше полицай, после стана полицайка. Накрая уточниха, че е "полицай от мъжки род". Колегията през час се поправяхме, а читателят се питаше тия журналисти добре ли са?

После било стреляно от 100 м. И то не "хаотично". Имало запис как полицаят заел позиция за стрелба.

Ама нали имало преследване и гонене? Спрял, за да се прицели ли? И в добавка "полицаят бил многократно награждаван", оставаше да уточнят, че е за точна стрелба.

Полицаят стрелял, защото знаел, че крадецът заплашил момичето с пистолет. И когато той, бягащият, бръкнал в чантичката си, полицаят помислил, че ще извади оръжие.

Но, чакайте. Ама нали крадецът бягал. Някой дава ли си сметка как се бяга, когато те гони полицай с изваден пистолет? И Юсейн Болт няма да го стигне.

Добре, но как бягайки с такава скорост крадецът е успял и да си бърка в чантата? И как полицаят го видял, че си бърка в чантата, когато му вижда само гърба и то от 100 метра?

Как с пистолет от 100 метра някой може да е сигурен, че ще улучи крадец в крака, когато и Весела Лечева в най-добрите си години би пропуснала с "Макаров" от 50 метра. С този пистолет, ако улучиш дърво от 15 метра, трябва да си хвърляш фуражката до тавана.

Такъв изстрел съм виждал само в Холивуд, във "Великолепната седморка", когато мълчалививият стрелец Брит искаше да рани и плени бандит. От 100 метра обаче и той не можа, уби го.

Въпроси, въпроси, на които се чака отговор. А не очевидни недомислици, без много връзка с главния мозък. Тези "локуми", които се разтягат, не помагат, те само вредят.

Имало е грабеж, удар с тръба, може и опит за убийство. Имало е сигнал, дошла е полиция, има бягство от органите на реда. Има стрелба, има труп. По дяволите, обяснете като хората какво е станало, не ни правете на малоумни. Не давайте шанс на фантасмагориите.

Този Светльо и приятелите му безспорно са си дирели белята. Да удряш жени с тръба по главата, да душиш момичета с кабела на слушалките за 20 лева е човешко падение. Когато това е системно, падението е тотално. Десетки може да са причините, но пропадането от нивото на нормално човешко същество е факт. Мястото на такива хора, независимо дали са на 15 или 17 години, не е сред нас. Има си места, където, дай боже, да се поправят. За под земята обаче има ред за всички.        
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


510
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
0
 
3
 
! Отговори
Доктора преди 7 месеца
Полицай или полицайка , няма значение , свършили са си пефектно работата ! Тежък грабеж с опит за убийство , кво да почерпи Ромът с бонбони ?! *** от затвор не ги е страх , три пъти храна на ден , баня ,кино те живеят по добре вътре . За да се изкоренят тежките ромски извръщения трябва стрелба от полицаи и потърпевши .
316
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А после да не ревете като почнат масово да ви обират чаветата на великата мечка
315
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако сме народ, а не ***, трябва да подкрепим полицая! Този полицай е герой! Ликвидирал е един изключително опасен престъпник и с това е спасил от нагли нападения много момичета и жени! Престъпниците трябва да са в затвора или в гроба! Братя и сестри българи, нека се обединим и да подкрепим смелият полицай!
314
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бойчев, Петре. Въртиш, сучеш и уж и на двете страни съчувстваш, уж от двете страни разглеждаш фактите и неистините, пък някак си тези в плюс на ПРЕСТЪПНИКА са в голяяямо мнозинство. Абе направо си кажи - искаш полицаят (-йката) да бъде осъден за УБИЙСТВО - както лаете всички правилни, евроатлантически, хелзинкскокомитетки, соросоидногрантаджийски медии и медийчета. А пък "трагедията" е такава, защото "детенцето" само млаткало момичета с тръби по главичките, ама не заслужавало и по него същото?
313
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До авторът - Не е, ама е крайно лева гега ...
312
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Чадър - Супер си прави човечеца ...
311
10
 
1
 
! Отговори
Чадър преди 7 месеца
От мвр крият името на полицая,защото най-вероятно не му е пръв случай и 100 на 100 съм сигурен ,че е сериен убиец,а дядо му по бащина линия е бил палач в някой от концлагерите по комунистическо време.Готов съм да се обзаложа ,че ако му разкриете името ,поне 10 осакатени или близки на застрелян ще го познаят.Ама,на,ядец,до следващата му жертва.Браво Цветанов!!!Създаде поколение ренегати!!!!!!
310
1
 
12
 
! Отговори
авторът преди 7 месеца
да не е адвокат на застреляния? Точно така трябва да действа полицията. А ако имаше и свободно притежание на оръжие - нямаше да има такива с тръби и кабели...
309
0
 
11
 
! Отговори
Оловчо преди 7 месеца
На такива като тоя престъпник трябва и контролен да се пусне .....
308
0
 
16
 
! Отговори
Справедливост! преди 7 месеца
За подобни новоизпечени бандюги единственото подходящо място е в гробищата !!! Докато не се въдвори истинско правосъдие - стрелба по всеки престъпник , без значие дали е мъж, жена , дете - стрелба !!! Имаме поговорка : "Страх лозе пази!"
307
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Автора на статията да се поуспокой малко.Във всички държави при такива случай полицайте щяха да действат още по радикално.
306
0
 
16
 
! Отговори
Истина ви казвам! преди 7 месеца
*** търсят сензация това е! Е няма сензация успокойте се малко и намерете нещо друго ПОЛИТКОРЕКТНО с което да се занимавате!!!
305
0
 
39
 
! Отговори
Откровение преди 7 месеца
1. Имаме преследване на заподозрян,който не се е подчинил на многобройните заповеди на полицията. 2. В такива случай може да се употреби и оръжие,стига да не се застрашава живота на други хора. 3. Имаме превишаване на пределите на неизбежната отбрана. 4. А в света допустимо ли е да грабиш,да бягаш,да не спираш след няколко предупреждения...5.лично мнение...представителите на този катун известно време..няма да грабят.
304
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не знам кой кого прави на малоу*мен, ама определено начина по който е написана статията си личи, че авторът я има завършено начално училище, я не... пич, ако го четеш това, моля те напусни редакцията на днес.бг и ходи да цепиш дърва някъде, успех!!!
303
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е това е станало,*** крадни удряй момичета със метална тръба и ще видиш какво ще стане.Пробвай боклок.
302
0
 
24
 
! Отговори
Кокоши трън преди 7 месеца
Хипотетично нищо ценно не е загубено.
301
2
 
45
 
! Отговори
Иван преди 7 месеца
Предлагам Метър Пройчев да бъде уволнен, за да няма повече такива излияния. Който е ЗА да цъкне плюс.
300
0
 
43
 
! Отговори
Анти Бойчев преди 7 месеца
обикновен клакьор и псевдо журналист
299
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трупният бръмбар още каканиже!
298
30
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А защо мислите, че това за тръбите и пр. е вярно, а не поредната лъжа.