Кой кого прави на малоумен за убийството в София? Юсейн Болт или "Великолепната седморка"

Никой не печели от поднасяните странни недомлъвки за трагедията
20 сеп 2023 15:25, Петър Бойчев
510
Кой кого прави на малоумен за убийството в София? Юсейн Болт или "Великолепната седморка"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изключително неприятно е да пишеш по тема, когато една майка още не е спряла да плаче, а един полицай вече всяка нощ ще сънува кошмари.

Тя няма да прежали сина си, него ще го влачат по съдилища години, ако не се разберат с майката за пари.
Покрай тяхната мъка обаче отвсякъде крещи неистината. По-точно - някой или е малоумен, или има за малоумни всички около себе си.

Кой има полза от странните недомлъвки? Със сигурност не полицаят. А защо тогава всичко се прави, за да му се помогне? Уж.

Първо стреля полицайка. Не, първо беше полицай, после стана полицайка. Накрая уточниха, че е "полицай от мъжки род". Колегията през час се поправяхме, а читателят се питаше тия журналисти добре ли са?

После било стреляно от 100 м. И то не "хаотично". Имало запис как полицаят заел позиция за стрелба.

Ама нали имало преследване и гонене? Спрял, за да се прицели ли? И в добавка "полицаят бил многократно награждаван", оставаше да уточнят, че е за точна стрелба.

Полицаят стрелял, защото знаел, че крадецът заплашил момичето с пистолет. И когато той, бягащият, бръкнал в чантичката си, полицаят помислил, че ще извади оръжие.

Но, чакайте. Ама нали крадецът бягал. Някой дава ли си сметка как се бяга, когато те гони полицай с изваден пистолет? И Юсейн Болт няма да го стигне.

Добре, но как бягайки с такава скорост крадецът е успял и да си бърка в чантата? И как полицаят го видял, че си бърка в чантата, когато му вижда само гърба и то от 100 метра?

Как с пистолет от 100 метра някой може да е сигурен, че ще улучи крадец в крака, когато и Весела Лечева в най-добрите си години би пропуснала с "Макаров" от 50 метра. С този пистолет, ако улучиш дърво от 15 метра, трябва да си хвърляш фуражката до тавана.

Такъв изстрел съм виждал само в Холивуд, във "Великолепната седморка", когато мълчалививият стрелец Брит искаше да рани и плени бандит. От 100 метра обаче и той не можа, уби го.

Въпроси, въпроси, на които се чака отговор. А не очевидни недомислици, без много връзка с главния мозък. Тези "локуми", които се разтягат, не помагат, те само вредят.

Имало е грабеж, удар с тръба, може и опит за убийство. Имало е сигнал, дошла е полиция, има бягство от органите на реда. Има стрелба, има труп. По дяволите, обяснете като хората какво е станало, не ни правете на малоумни. Не давайте шанс на фантасмагориите.

Този Светльо и приятелите му безспорно са си дирели белята. Да удряш жени с тръба по главата, да душиш момичета с кабела на слушалките за 20 лева е човешко падение. Когато това е системно, падението е тотално. Десетки може да са причините, но пропадането от нивото на нормално човешко същество е факт. Мястото на такива хора, независимо дали са на 15 или 17 години, не е сред нас. Има си места, където, дай боже, да се поправят. За под земята обаче има ред за всички.        
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


510
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
3
 
25
 
! Отговори
И какво преди 7 месеца
искате да ни кажете,обясните или внушите с тая "помия",на нас,останалите,обикновенни,нормални и простосмъртни,които през деня работим,а нощно време си стоим по-домовете при жените и децата,а не да обикаляме улиците безцелно и търсим "белята"???Който,каквото си е търсил,това си е и намерил!?!
276
0
 
27
 
! Отговори
С тая статия преди 7 месеца
Вместо да избистрите водата, само я мътите повече !
275
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кирилка Кирчова Петкова знае най -добре.
274
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Никога няма да пусна това оведо в САЩ!!
273
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щомполицаите няма да защирят своя колега ние ожикновеноте ще го защитим, ако се наложи.
272
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Родителите на тов оведо трябва да са под съдебна отговорност, че са възпитали тов нещо.
271
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Съдебно дело трябва да бъде заведено срещу майката, както и срещу бащата, ако е известен. Да върнат на данъкоплатците всички пари, които са били дадени под формата на помощи и детски надбавки. Защото тези пари ги даваме за да израсне поколение, от което България ще има полза. След като не са отгледали полезен човек, а са създали вредител, да връщат парите с лихва!
270
2
 
48
 
! Отговори
Призовавам полицая преди 7 месеца
да не сънува кошмари! В нормална държава щеше да получи награда и повишение в службата. Той ни спаси от потенциален убиец, който е бродил нощем из улиците с желязо в ръка, с което е удрял хора по главите. Можеше да нападне всеки един от нас. Майка му като я гледам на записа, по-скоро мрънка и се глезоти, не прилича на полудяла от скръб жена. И вече е поела пътя на съдебни опити да изнуди човека, който добросъвестно си е гледал работата.
269
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На 15-17 г. е вече късно да се поправи, след като посяга на човешки живот без да се замисли и то само за да ограби дребна сума. На тази възраст може само да бъде респектиран и то по такъв начин, че повече да не помисли да души някого с кабел или да чупи глави с метална тръба. Полицаят е направил точно това - приложен е законът. Точка!
268
2
 
33
 
! Отговори
ВЯМАТЕ СРАМ ДНЕС преди 7 месеца
АКО БЕШЕ ИЗБЯГАЛ ОЩЕ КОЛКО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ЩЕШЕ ДА СЪТВОРИ И ОЩЕ КОЛКО ПРЕСТЪПЕН ОПИТ ЩЕ ПРИДОБИЕ А ПРИ ЗАДЪРЖАНЕТО НЯКОГА МОЖЕШЕ ТОЙ ДА СТРЕЛЯ И ДА ИМА ОЩЕ ЕДИН МЪРТЪВ ПОЛИЦАЙ, ЗАЩО НЕ РАЗКАЗВАТЕ ЗА МЪРТВИТЕ ПОЛИЦАИ ДРАГИ БОЙЧЕВ ТЕ СА В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, ЗАЩО СЕ ПРАВИТЕ НА РАЗСЕЯНИ ВСЕ СТРАНАТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ВЗЕМАТЕ??????????????????????
267
3
 
38
 
! Отговори
Някой преди 7 месеца
Този нагъл рецифивист, каквото е търси, си го е намерил! Полицаите заслужават не разследване и съд, а признателност и награда, че са спрели и задържали (дори с цената на стрелба) тези престъпници!
266
1
 
4
 
! Отговори
До 280 преди 7 месеца
Писах, че предполагам, което може и да не е така. Мога важен се приемаш или как София, Виваком, че предлагаш да ти идвам на гости и дори предлагаш да извършвам определени действия. Обърнах ти внимание за нарушение на основния закон в правото си на гражданин приел да спазва и изисква и другите в качество на граждани да не нарушават. Наказващите са в други качества, а срещата ти с тях зависи основно от упорството ти. Аз само мога да обърна вниманието им върху творчеството ти.
265
4
 
26
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 7 месеца
Щото говориш откровено лъжи и глупости затова те трият! Деца нямаш ли бре ? Ако някой като тоя къде го защитаваш им разбие мозъка с тръба кой ще ти е виновен тогава ? Полицията че не е свършила работата на място? Е сега я свърши най накрая за което огромно благодаря и подкрепа !!!!!!!!
264
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ЕТО НАГЛЕДАН ПРИМЕР ЗА НЕКОМПЕТЕНТНА И МАНИПУЛАТИВНО-ХУЛАТИВНА СТАТИЯ С ФАЛШИВИ ТВЪРДЕНИЯ. НЕ ВИ ЛИ ПИСНА ДА УРОНВАТЕ ПРЕСТИЖА НА БЪЛГАРСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ - УЧИЛИЩЕ ЦЪРКВА МВР ВСИЧКО НАРЕД
263
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
НПО от вида Хелзинки комитет, ще се покрият. Запомни това твърдение! Те имат други цели, а не закон, ред и справедливост. Проблема си е изцяло в нашата къщичка, но със сигурност НПО ще плащат за разрушаване на законността в държавата. Подмолно Естественно през подконтролни им медий и журналисти.БХК ще раздуват само ако могат да ударят върху силна законна държавност в родината ни.А по закон, си престъпник само след решение на съд. Останалото е дори клевета, което също е противозаконно.
262
6
 
4
 
! Отговори
Аз съм 276 преди 7 месеца
Живея в София и пиша през Виваком, ела да ме хванеш за дръжката!!! Не съм нарушил никакъв закон в България, имам мнение и си го отстоявам както в интернет, така и по площадите!
261
10
 
3
 
! Отговори
До 276 преди 7 месеца
Коментара ти е престъпление по основния закон в държавата. Нарича се още конституция.Излизаш извън нормите за свободно изразяване на мнение, и понеже подозирам че си на друг континент, нека това не те успокоява. Света е малък, а за тези ти призиви, давност няма. Както казах в преден коментар, перефразирам "съдба има за всички".
260
1
 
17
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 7 месеца
До 270 не работи твойта теза човек, дали е престъпник въпросния индивид( не мога да го нарека човек) е твое мнение !!!! За мен и сигурно за повечето нормални хора това беше бъдещ убиец на човек с тръбата в главата без да му мигне трепне окото !!!! Дерзай няма лошо ! А за полицая тотална подкрепа!!!!!!
259
3
 
6
 
! Отговори
До пълната програма преди 7 месеца
За непремереното си решение в предвид резултата ще отговаря по пълна програма - "пълна програма" правите вие от НПО-тата на тия, които ви плащат. Българските патриоти и българските полицаи не правят "пълна програма", а "пълна обществена хигиена" за почистване на българското общество от пълни ***!!!!
258
5
 
34
 
! Отговори
Ако трябва преди 7 месеца
АКО ТРЯБВА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА БУНТ, но няма да позволим да бъде наказан полицаят, изпълнил служебните си задължения след ДВА предупредителни изстрела във въздуха. Народът е на страната на полицията, а не на престъпниците и колкото и да се плюнчат предателите от БХК и останалите безpoдници нищо не може да направите по въпроса. Или вече забравихте протестите от Катуница??? Ще ви ги припомним!!!